Instalatie GPL !?!

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
neagu_bwf
Auto:

Re: Instalatie GPL !?!

Post by neagu_bwf »

eu alimentez in general de la lukoil ... taximetristii din oras sunt de parere ca e gazul mai bun ... stiu ei ce stiu
[color=#FF0000]KIA pro_ceed 1.4 Best[/color]
[color=#00FF00]GPL[/color] , [color=#00FFFF]Jante OZ ultraleggera 16"
[/color]

nova79
Auto:

Post by nova79 »

salut

ieri am trecut prin experienta revizie, iar lucrurile au decurs c-am asa.
- filtru ulei, ulei, filtru aer, filtru polen - schibate in regie proprie, valoare 220 ron (ulei Aral, filtre Mann)
dupa aceasta operatie am mers la servis Kia pentru restul reviziei - dupa multe discutii am ajuns la directorul de servis care a inteles situatia legata de instalatia GPL si de garantie.
Lucrurile acolo au decurs in felul urmator - am covenit cu ei ca motorul a iesit din garantie, gratiei instalatiei GPL (un lucru normal), dar mi-au facut revizia la restul componentelor (schibat bieleta antiruliu), stampila pe carte, costuri 69ron.
Kia Ceed SW-- motor-1.4 -- echipare - best-- alb -- septembrie 2008--ODO - 115000

ionutz
Auto: KIA CEED

Post by ionutz »

Perfect!Tot asa am sa procedez si eu!Luna viitoare pana pe 15apr trebuie sa fac revizia numarul 3 :D
Saptamana trecuta(joi) a facut un prieten aceasta revizie si manopera a fost 210lei(consumabilele le-a adus el). Sa inteleg ca pentru un schimb de ulei si filtre serivice-ul kia Pitesti taxeaza 141lei :lol:
Kia Ceed (2008) 1,4 GSL - BEST culoare: Black Pearl
Kia Sportage (2018) FL 1,6 T-GDI, AT 4x4, GT-Line culoare :Penta Metal

quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Post by quelloo »

nova79 wrote: dupa aceasta operatie am mers la servis Kia pentru restul reviziei - dupa multe discutii am ajuns la directorul de servis care a inteles situatia legata de instalatia GPL si de garantie.
Lucrurile acolo au decurs in felul urmator - am covenit cu ei ca motorul a iesit din garantie, gratiei instalatiei GPL (un lucru normal), dar mi-au facut revizia la restul componentelor (schibat bieleta antiruliu), stampila pe carte, costuri 69ron.
deci sa inteleg ca tu ai fost de acord sa pierzi garantia?
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

Motorul nu iese din garantie prin simpla instalare a GPL-ului.

Defectele datorate gazului nu sunt acoperite de garantie, restul defectelor insa raman in garantie.

Pentru a conclude ca un defect este datorat gazului, trebuie sa existe o proba, o demonstrare a acestui fapt, simpla afirmatie nefiind suficienta, astfel incat tot ce nu poate fi probat ca fiind defectiune cauzata de GPL intra in garantie.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Post by eugenflorinmanea »

Sender, tu esti foarte optimist. In conditiile in care unii colegi se lupta cu garantia in mana sa li se inlocuiasca ceva (vezi burduful crapat), si chiar daca nu au facut nicio modificare la masina- cam care crezi tu ca sunt sansele sa ti se inlocuiasca ceva la motor ca nu are treaba cu GPL u?
Iti spun eu- aproape 0, cu toate legile in vigoare.Ai pus GPL, adio garantie la motor!(cum scrie destul de clar si pe buzz kia)
SAAB 9-5

octav_ceo
Auto: Ceed 2009

Post by octav_ceo »

eugenflorinmanea wrote:(cum scrie destul de clar si pe buzz kia)
da-ne si noua link-ul
multumesc.
1.4 GSL City Machine Silver
achizitionata in 13 aprilie 2009

din 1 octombrie 2011 BV-80-CEO
din 17 februarie 2011 si pe GPL
ODO GPL: ~ 120K km
ODO: ~ 140K km

eugenflorinmanea

http://www.kia-buzz.ro/2009/04/reflecto ... omment-950

Gabriel Vlaicu - Aftersales Manager
SAAB 9-5

octav_ceo

Post by octav_ceo »

comentariul spune asa:
Gabriel Vlaicu - Aftersales Manager
1 October 2010

Montarea unei instalatii GPL este considerata de producator ca modificare adusa autovehiculului. Din acest motiv producatorul nu mai acorda garantie grupului motopropulsor si componentelor acestora. Garantia celorlalte componente ( caroserie, instalatie electrica, suspensie, frane), antirugina, vopsea ramane valabila.

daca ar fi sa analizez cele spuse, producatorul nu acorda garantie grupului motopropulsor si componentelor acestora la masinile cu gpl. intrebarea mea este: cum se face ca in alte tari se vand masini pe gpl din showroom? si acolo producatorul nu da garantie? adica iei o masina noua din showroom fara garantie a grupului motopropulsor si componentelor acestora?
am postat comentul meu si astept sa vedem cum va comenta
drumuri faine

eugenflorinmanea

Acum sa nu ma intelegeti gresit...si eu cochetez cu ideea de a-mi pune GPL, dar astept sa mai treaca macar 2 ani sa aiba masina 4 si sa o mai amortizez...momentan avand in sold la banca vreo 9,000 EUR nu imi permit sa fac experimente.
Eu totusi as avea o nelamurire- in grupul motopropulsor intra si instalatia de AC? Ca de obicei compresorul e printre primele care crapa.
SAAB 9-5

bubumisu
Auto: Kia cee'd SW

Post by bubumisu »

octav_ceo wrote: daca ar fi sa analizez cele spuse, producatorul nu acorda garantie grupului motopropulsor si componentelor acestora la masinile cu gpl. intrebarea mea este: cum se face ca in alte tari se vand masini pe gpl din showroom? si acolo producatorul nu da garantie? adica iei o masina noua din showroom fara garantie a grupului motopropulsor si componentelor acestora?
am postat comentul meu si astept sa vedem cum va comenta
drumuri faine
k, dar parca la masinile cu GPL din fabrica (daca nu ma insel) garantia la grupul motopropulsor este mai mica si de asemenea motorul este adaptat pentru acest tip de combustibil.
Daca gresesc, sa fiu corectat :mrgreen:
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus

octav_ceo

Post by octav_ceo »

daca garantia ar fi mai mica, atunci garantia la motorul cu gpl aftermarket ar trebui sa aiba o garantie comparabila ca timp sau nr de km cu garantia motorului cu gpl stock. iar daca ar fi fost cumva de diferente constructive nu crezi ca ar fi adus dovezi? mai ales ca se face tam-tam pe acest subiect de ceva vreme.
personal, nu cred ca exista diferente constructive.

ionutz
Auto: KIA CEED

Post by ionutz »

Nu stiu daca exista modificari constructive la KIA, insa la Logan exista sigur!Materialul din care este confectionata chiulasa, supape...este unul mai dur!(informatia este 100% adevarata-lucrez acolo :D )
"eugenflorinmanea" AC nu intra in grupul motopropulsor!

Dupa parerea mea, montarea instalatiei ar putea afecta chiulasa, supape,cuzineti, secmenti...singurele componente ale motorului care nu ar fi afectate sunt blocul motor, vibrochen, semeringuri...in general componente care se uzeaza foarte greu, asadar nu stiu daca se merita sa platesc in plus (ex. la seriviceul din Pitesti 141lei pt un schimb de ulei si filtre)tinand cont ca de foarte multe ori ei refuza inlocuirea unor piese si daca masina nu are modificari!
Stiu, ca exista institutii abilitate pt rezolvarea acestor probleme, dar asta presupune expertize si foarte mult timp si bani(mai ales daca se defecteaza motorul si eu am GPL)...ajungand in final sa o repar tot singur in cazul in care nu am o a 2-a masina de care sa ma folosesc in acea perioada. Exista si o vorba : "Pana la D-zeu te omoara sfintii" asa si cu garantia motorului daca ai o instalatie GPL.
Kia Ceed (2008) 1,4 GSL - BEST culoare: Black Pearl
Kia Sportage (2018) FL 1,6 T-GDI, AT 4x4, GT-Line culoare :Penta Metal

octav_ceo

Post by octav_ceo »

ionutz wrote:Nu stiu daca exista modificari constructive la KIA, insa la Logan exista sigur!Materialul din care este confectionata chiulasa, supape...este unul mai dur!(informatia este 100% adevarata-lucrez acolo :D )
sa nu uitam ca Loganul este o masina cu un cost mult mai mic, implicit calitatea materialelor mai slaba inclusiv a celor de la motor. (informatia este 100% adevarata - am avut si logan pentru 5 ani :lol: )cred ca de aceea dacia compenseaza calitatea mai slaba cu materiale de caliate superioara la motoarele pe gpl...parerea mea... :lol: :lol:
drumuri faine

sender78
Auto: Kia Ceed

Post by sender78 »

Oameni buni, daca Dl. Gabriel Vlaicu - Aftersales Manager, a spus ceva atunci sigur este corect si adevarat, de necombatut, etc. =D>

Sa fim seriosi. Cititi ce scrie foarte clar in caietul de service legat de garantie si veti descoperi ca defectiunile rezultate din modificarile aduse autovehiculului nu sunt acoperite de garantie.

Din pacate celor care spun ca nu mai exista garantie le scapa un principiu de drept, mai precis cine spune ceva, adica acuza ca din cauza GPL-ului s-a stricat o piesa, trebuie sa si demonstreze ca ceea ce a afirmat este adevarat, iar demonstratia nu poate fi facuta doar pentru ca asa a spus un Aftersale Manager.

Eu spun doar atat : cand se afirma ca din cauza GPL-ului a "crapat" ceva in motor, vreau ca afirmatia respectiva sa fie sustinuta de probe.
In caz contrar, garantie. Vointa anterior exprimata este sustinuta de codul de procedura civila. Daca si acesta este combatut de Dl Gabriel Vlaicu, atunci eu imi schimb meseria.

Nu se doreste repararea pe garantie, nu-i nimic. Fac reparatia pe banii mei si in secunda doi sunt la judecatorie cu cererea de chemare in judecata la registratura, iar anterior acestui moment trec si pe la protectia consumatorului unde voi lasa o reclamatie referitoare la nerespectarea dispozitiilor contractuale si incalcarea legii privind protectia consumatorului.

Da, recunosc, meseria ma face sa vorbesc foarte usor despre acest lucru, insa e pacat ca lumea asculta de ce spune un om care are un interes clar in cauza, mai precis vrea cheltuieli cat mai mici, in loc sa caute care sunt drepturile fiecaruia in calitate de client.

Uite, declar aici ca daca la unui detinator Kia ii este refuzata garantia din cauza GPL-ului, fac eu plangerea catre ANPC si daca vreti si plangere in instanta, unde nu trebuie sa va prezentati, cerand judecarea in lipsa si depunand concluzii scrise. Onorariu pentru mine: 0.

Fara sa va suparati pe mine, ce aveti de pierdut daca va cereti drepturile? De cine sau de ce va este teama?

In legatura cu materialele diferite, nu pot sa combat cele mentionate in legatura cu Loganul, insa sa nu uitam ca diferenta de temperatura la arderea pe benzina si cea pe GPL este foarte mica, pot sa spun neglijabila.

Concret temperatura de ardere pt benzina este de aprox 1977 grade iar GPL-ul are aprox 1990 grade celsius.
In concluzie temperatura difera cu aprox 0,65 % si nu cred ca se va strica ceva din aceasta cauza.
Kia Cee'd 1.4 GSL
Piston Grey

Image

Post Reply

Return to “Generalităţi”