motor benzina 1.4, 90 CP sau 1.4, 109CP

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Re: motor benzina 1.4, 90 CP sau 1.4, 109CP

Post by Nesta3 »

am gresit eu k nu am specificat: diferente in comportamentul masinii( 1.6 trage mai bine in conditiile enumerate de eugenmanea) si de consum( 1.6 ar consuma mai mult, nu invers)...mersi
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

AlinS
Auto: Ceed

Post by AlinS »

Sunt mai multe diferente intre 1.4GSL si 16GSL. Eu 1.4 o prietena 1.6, la mine best la ea city. In primul rand zgomotul din interior este muuuuult mai scazut la 1.6 aproape ca nu ii auzeam motorul, si ea il are cu aproape un an inaintea mea. Are si clima, dar nu se simte cand mergi cu ea on, trage, eu cu aerul dat drumul nu m-am riscat in depasiri in vara pentru ca nu avea rost, retrograd si dusa pana la 4-5k sa pot depasi linistit. La interior mi s-a parut putin mai mare dar nu cred, doar faptul ca ea sta mai in fata probabil :), e mai micuta de inaltime. La prima vedere nu pare sa fie diferit motorul, dar e doar o masca pentru ca in interior sunt diferentele, si diferentele astea fac diferenta :D. Oricum, una peste alta, masinuta face tot ce trebuie in banii pe care i-am dat pe ea, si nu o putem compara cu germane sau japoneze pentru ca nu isi are rostul, in banii astia nu gaseam in perioada respectiva ceva care sa imi aduca multumirea ca mi-am luat exact de cat am dat ( sau dau in cazul meu ). Acum da, odata cu criza au mai aparut oferte dar unele inca nu ofera ca am eu pe masinuta mea. So voi decideti, drum bun si bucurati-va de masini asa cum sunt ele, pana la urma le-am luat pentru ca ne-au facut cu ochiul. Pentru cei care nu sunt multumiti, atunci in banii astia nu stiu ce ai putea gasi, in targ si o masina SH, e o varianta pentru doritori, dar parca altfel te simti cand stii ca esti primul :).
KIA Ceed 1.4 GSL Best - no more
Piston Grey
-------------------------------------------------
Honda Civic 1.5T :twisted:

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Post by eugenflorinmanea »

Alin- nu stiu de ce am eu impresia, dar City s-ar putea sa fie mai bine izolata fonic decat Best ul. Sau poate e din cauza jantelor de aluminiu..chiar nu stiu.
Nesta- la 5 persoane in masina sau viteze mari 1.6 consuma mai putin decat 1.4. La mers normal (in Bucuresti de ex sau cu maxim 120) 1.4 ia mai putin.
Diferentele sunt mici (poate in afara de cam juma de litru in Bucuresti mai putin la 1.4 sau daca mergi Ploiesti- Bucuresti cu 90 la ora) si difera si de alti factori- sofer, AC, pneuri etc.
SAAB 9-5

bubumisu
Auto: Kia cee'd SW

Post by bubumisu »

Aceeasi impresie a avut-o si sotia mea (a mers la servici cu o colega cu 1,4 GSL SW Best, cam 2 luni inainte de a o achizitiona noi, si chiar imi spunea ca pe acelasi traseu-cu destule denivelari pe traseul respectiv-la Best se aud mai intens zgomote de rulare la trecere peste denivelari
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus

Post Reply

Return to “Generalităţi”