Am fost si eu vineri la mit baneasa si m-am urcat intr-un best.
Despre designul
exterior - e o schimbare care face Ceed sa se alinieze la gama Kia; incearcare sa se creeze un pedigree. Nu e 100% o reusita, dar ma bucur ca e mai reusita ca la altii....de ex Skoda Octavia, Ford Focus.
O asemanare Ceed - Focus e cam fortata dupa parerea mea. Parerea mea e ca masina cu care a semanat si inca seamana ceed cel mai mult (doar din profil) e mazda 3.
Depre
interior - cel putin la versiunea Best cred ca s-a incercat o mica scadere de costuri...
- plafoniera e mai naspa
- inelele care se rotesc de la aerul conditionat, care acum sunt cromate, mi-au dat o impresie de ieftin
- inenul de viteza aerului e acum cu 4 trepte, nu mai e gradual

- mufa de Usb nu mai are clapita
- plasticul din jurul franei de mana, care era naspa, a ramas la fel de naspa...
- radiou CD mi-a creat o impresie de ieftin
Oricum exista si imbunatatiri evidente:
- volanul
- reglajul scaunului (inaltime si lombar)
- culoarea luminilor de bord si faptul ca display-ul computerului de bord a fost mutat la vitezometru
Cred ca versiunile de echipare superioare sunt de preferat acum (cu climatizare bi-zona)
Motoarele:
1.4 90cp (dar cu aceleasi performante dinamice exceptand viteza maxima si consumul care au scazut)
1.6 CRDI - se pare ca e vorba de un motor (U2) nou alaturi de cutia cu 6 trepte manual.
2.0 CRDI actual - va disparea din oferta peste ceva timp; Un lucru bun pentru ca e un motor depasit de vremuri.(nu am inteles daca va fi scos de tot sau imbunatatit insa) Cu aceasta ocazie motorul de 1.6 crdi va avea 128cp ca pe soul.
Parerea mea este ca gama va mai suferi niste modificari prin iarna-primavara.