0.6 litrii e o valoare prea mica pentru a te putea baza pe ea. Daca faci un traseu de 10 ori se poate sa nu scoti niciodata acelasi consum. Asa ca scaderea aia poate avea cu totul alte cauze, cum ar fi traficul, talpa, vremea.....asdfgh wrote:Revenind un pic la ideea topicului -> optimizari - un alt amic de-al meu si-a pus aditiv metabond pentru ulei si consumul i-a scazut de la 4.8 la 4.2 extraurban.
Motor 1.4 benzina - detalii si optimizari
nu cred ca e un motor mai 'vechi' si nici nu e de la hyundaibloggerX wrote:Cine a creat acest motor de 1.4i 109CP ? E de la alta firma sau Hyundai? E un motor care a mai fost pus pe alta masina sau care e o varianta imbunatatital la un motor mai vechi?
eu zic ca este un motor totol nou.
Cee'd 1.4 GSL LX MT Machine Silver ."Ltd. Edition"
Jurnal de bord: http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=316
ODO 75000km
--------------------------
FOLOSESTE "SEARCH" INAINTE SA POSTEZI
POSTEAZA IN SECTIUNEA CORECTA
RESPECTA MEMBRII ACESTUI FORUM
Jurnal de bord: http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?t=316
ODO 75000km

FOLOSESTE "SEARCH" INAINTE SA POSTEZI
POSTEAZA IN SECTIUNEA CORECTA
RESPECTA MEMBRII ACESTUI FORUM
MihaiM: 0.6 l inseamna o reducere de aprox 12.5 %, ceea ce nu e putin de loc!
pe de alta parte si tu ai dreptate, trebuie vazut daca rezultatul este repetitiv, o singura masuratoare nu este relevanta. din experienta mea, tratamentele- de tipul asta- pe care le-am facut au dat rezultate foarte bune.
Si inca odata, e important sa se retina ca tratamentul trebuie facut DUPA RODAJ (min 10-15 k km)
pe de alta parte si tu ai dreptate, trebuie vazut daca rezultatul este repetitiv, o singura masuratoare nu este relevanta. din experienta mea, tratamentele- de tipul asta- pe care le-am facut au dat rezultate foarte bune.
Si inca odata, e important sa se retina ca tratamentul trebuie facut DUPA RODAJ (min 10-15 k km)
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?
Eu stiu ca tratamentele astea, desi par a da rezultate pe moment, ajung sa dauneze pe termen lung cand substantele alea isi vor pierde calitatile initiale. Nu stiu cat e mit si cat adevar, insa eu unul nu cred in ele din simplu motv ca se stie de ani de zile de ele si totusi nu s-au impus pe piata. Ori daca erau un miracol pt motor toata lumea dadea navala sa le foloseasca iar producatorii nu le recomanda.
..nu e vorba de mit, dar rezultatele tratamentelor astea is greu de evaluat pt ca vin tarziu (peste ani). de ignoranta nu mai vorbim!!
in ce ma priveste, motorul meu de dacie tratat a ajuns pe la 180 k km ( acum e la vecinul meu!) fara rk si consuma 400g ulei /10k km, limita de uzura data de constructor e 1000g/10k km. La vw (diesel) am vandut masina cu 480k km si mergea f bine, cu consum de ulei similar cu al daciei. acum, nu fac reclama niciunui produs, am povestit doar experienta mea si este evident ca fiecare va proceda cum doreste....

cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
@ida01ro nu s-a legat nimeni de experienta ta. Ma bucur ca ai fost multumit de tratament. Eu imi exprimam doar neincrederea pe baza situatiei vizibile cu ochiul liber si anume raritatea celor care lauda tratamentele astea. In plus, motoarele din ziua de azi merg perfect pana in 200.000.
O alta chestie care ma face reticent este ca statul american a dat in judecata DuraLube pt vrajeala din reclama.
O alta chestie care ma face reticent este ca statul american a dat in judecata DuraLube pt vrajeala din reclama.
e ok, am priceput, si am spus doar ca a fost o relatare, only ! numa' ca motorul de dacie nu este "din ziua de azi"
..si nu am folosit duralube, anyway! xcum, pot sa recunosc ca a incerca ceva nou pe masina ta presupune ceva tzagneala, dar pana la urma si ceed e ceva nou.... !! 

Trage mai bine si mai sus, dar nu ai apucat tu sa vezi ca e in rodaj
Legat de discutia cu treapta a 6-a:
http://www.motorbar.co.uk/i30.htm
"Only at high-speed motorway cruising is there a suggestion that a 6-speed gear-box — or a longer fifth gear — might be of benefit"
cum noi nu avem - high-speed motorway - cred ca nu se pune problema pt cativa kilometri care apuci sa-i faci cu 160-180

Legat de discutia cu treapta a 6-a:
http://www.motorbar.co.uk/i30.htm
"Only at high-speed motorway cruising is there a suggestion that a 6-speed gear-box — or a longer fifth gear — might be of benefit"
cum noi nu avem - high-speed motorway - cred ca nu se pune problema pt cativa kilometri care apuci sa-i faci cu 160-180

Kia Cee'd 1.4 Best, Pearl Black (2 oct 2007) 206.000KM -> vandut
Kia Sportage 2.0CRDI Style 136cp 4x2 (7 oct 2016) 75.000KM +
Kia Ceed 1.4TGDI 7DCT GTLine(7 feb 2020) 4000KM +
Kia Sportage 2.0CRDI Style 136cp 4x2 (7 oct 2016) 75.000KM +
Kia Ceed 1.4TGDI 7DCT GTLine(7 feb 2020) 4000KM +
bre, o serie de motor de 1.4GSL imi da si mie careva? mai adaug ceva la ea si le-o dau astora la credit (nu n-o dau pe-a voastra sa puna gaj pe ea)
.

oltCEE'D 1.4 BEST, machine silver. cu roti si volan.
comanda 26.06. serie 4.09. achitat 7.09. livrare 20.09. toate in 2007.
DJ 50NTY
oltcit special, 0.652. de-o varsta cu mine.
DJ 50NTY
-
- 3/E
- Auto:
aia e serie de sasiu. procedura pentru aia de motor mi-a trimis-o gogu pe PM si va multumesc amandorura. marea mea dilema e anul de productie a motorului. adica G 4 FA urmat de 7? motorul e 2007 sau 2008 ca sasiul?
oltCEE'D 1.4 BEST, machine silver. cu roti si volan.
DJ 50NTY
DJ 50NTY
-
- 3/E
- Auto: