Discuri si placute frana
Re: Discuri si placute frana
Curios , cine stie pe unde or fi fost facute .
Chiar nu ar fi trebuit sa se intample asa ceva si mai ales asa repede decat daca dupa ce ai incalzit foarte rau discurile ai fi intrat intr-o balta mare .
Daca ai citit cu atentie posturile de mai sus , multi au mers pe TRW discuri si placute si sunt foarte multumiti . Si oricum TRW este o firma serioasa iar din ce am gasit eu pe internet :
TEXTAR fabrică plăcuţele pentru toti acesti producatori auto, dar le livrează acestora prin intermediul furnizorilor de sisteme complete de frânare. În Europa, cei mai mari furnizori de sisteme de frânare sunt: ATE, BOSCH, TRW şi pentru vehiculele de mare performanţă, BREMBO. Niciunul dintre aceştia nu produce prin forţe proprii placutele de frana, ci le achiziţionează de la producatorii specializati intre care TMD Friction (Textar) este cel mai important. Plăcuţele pe care le achiziţionaţi în aftermarket sub marca acestor producători provin însă din alte surse. TMD Friction nu livrează plăcuţe pentru aftermarket acestor mărci (în afară de Brembo)!
Chiar nu ar fi trebuit sa se intample asa ceva si mai ales asa repede decat daca dupa ce ai incalzit foarte rau discurile ai fi intrat intr-o balta mare .
Daca ai citit cu atentie posturile de mai sus , multi au mers pe TRW discuri si placute si sunt foarte multumiti . Si oricum TRW este o firma serioasa iar din ce am gasit eu pe internet :
TEXTAR fabrică plăcuţele pentru toti acesti producatori auto, dar le livrează acestora prin intermediul furnizorilor de sisteme complete de frânare. În Europa, cei mai mari furnizori de sisteme de frânare sunt: ATE, BOSCH, TRW şi pentru vehiculele de mare performanţă, BREMBO. Niciunul dintre aceştia nu produce prin forţe proprii placutele de frana, ci le achiziţionează de la producatorii specializati intre care TMD Friction (Textar) este cel mai important. Plăcuţele pe care le achiziţionaţi în aftermarket sub marca acestor producători provin însă din alte surse. TMD Friction nu livrează plăcuţe pentru aftermarket acestor mărci (în afară de Brembo)!
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
-
- Auto:
Astea a mele cred ca au fost din fabricatie. Nu au cum sa se ovalizeze in 5000km poti sa treci si prin mama apelor. Eu am lipsit de acasa vreun an si am observat debia cand am venit si am plecat in concediu. Adica alea originale m-au tinut 130.000 km si 10 ani si astea noi s-au ovalizat. Ca sa nu mai spun ca am condus masini de firma sute de mii de km diverse modele si nu am patit la nici una asa ceva.
Poate se ovalizeaza ele cand ajung la limita utilizabila si cobori un munte cu piciorul pe frana.
Poate se ovalizeaza ele cand ajung la limita utilizabila si cobori un munte cu piciorul pe frana.
Cee'd 1.4 So Red Ltd. Edition
Re: Schimbare coloana de directie!!!
Salut am si eu o pb, va rog sa ma ajutati, când merg cu masina si calc pedala de frana se aude o pacaneala la volan in rest nu se aude nimik, de la ce poate fi?
90% s-ar putea din placutele de frana- de pe fata , ( vezi ca vre-o tablita antizgomot sa nu fie rupta sau lipsa ) apoi cum a mai patit un coleg parca de aici , suportul etrier .
Restul de 5 % poate fi de la calea de rulare ( vre-o bieleta , pivot , bucsa , etc . ) , 4% servofrana , 1% altele
Restul de 5 % poate fi de la calea de rulare ( vre-o bieleta , pivot , bucsa , etc . ) , 4% servofrana , 1% altele
Ms mult!
-
- JUCATORUL
- Auto: kia ceed 1.4 benzina+gpl(brc)
Suruburile acelea culisante(cele cu burduf) se scot se curata se dau cu vaselina care rezista la temp. Asa am avut eu, pocneau chiar si pe loc cand calcam frana si luam stg-dr de volan.
kia ceed 1.4 best pewter beige 14oct.2008 GPLodo 230000km +kia ceed gt line 1.6crdi 2017 97000km
-
- Auto: Kia pro ceed fl 1.6 diesel
Am placute de frana Ate pe discuri originalele si frânarea este perfecta.In 25000 de km de cand le am daca sunt uzate pe jumate.Discurile au fost si ele verificate si inca mai merg,nu sunt uzate rau si nici nu vibrează volanul la frânare.
Kia pro_ceed Facelift 2010 ,1.6 CRDI 115 cp,6MT,Cassa white,143 000 km.
Unde anume gasesc acele suruburi care culiseaza??
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
in etrier
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
-
- JUCATORUL
- Auto: kia ceed 1.4 benzina+gpl(brc)
Scz, nu am spus. Etrier cum spune si colegu mai sus.
kia ceed 1.4 best pewter beige 14oct.2008 GPLodo 230000km +kia ceed gt line 1.6crdi 2017 97000km
Am montat din aprilie discuri și plăcute față textar ,de la inceput mi a scârțâit pe stânga la frânare,am fost la ei adică autoeco ,au verificat au zis că e bine sunt noi bla ,bla și uite că nici acum după 3-4 mii de km ,nu a pierit scârțâitul Ba mai mult simt și o fină trepidație și cu piciorul ușor apăsat înainte să se oprească o gajaiala sacadata ,deci ar fi trebuit să le zic sa și ia discul și plăcuțele a doua zi dar asta e ....
-
- Auto: Sportage 1.6 T-GDI 6MT GT-Line
stii vorba aia "cat dai atata face" ?:)
Kia Sportage 2021 1.6 T-GDI 6MT GT-LINE
EX : Kia Sportage 2016 1.6 GDI Classic +
EX : Kia Sportage 2016 1.6 GDI Classic +
Asa o fi . Eu am schimbat discuri si placute Textar si franeaza ca in prima zi . Fara scartait si fara vibratii. Cred ca am peste 50.000 cu ele si trebuie sa schimb din nou placutele .
La mine e o problema doar pe stanga.Daca nici Textar nu mai e ,,de firma,, atunci care?Sunt discuri la jumătate de pret față de textar dar și alea ar trebui sa tina 40-50 de mii.
Nu stiu ce sa spun . Cand am trecut eu la Textar am incercat pe baza datelor de pe cutie sa identific ce fel de Textar am cumparat . Am ajuns la concluzia ca 90% erau sanse ca Discurile si placutele sa fi fost facute la fabrica Textar din Caransebes.
Asa ca erau de preferat acestea facute aici decat pe cine stie ce vapor .
Asa ca erau de preferat acestea facute aici decat pe cine stie ce vapor .