noua kia ceed

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Re: noua kia ceed

Post by quelloo »

io unu daca as schimba masina as vrea ceva mai puternic nu mai slab... (cred ca sunt multi ca mine :) )
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

Vincze Szilard
Auto:

Post by Vincze Szilard »

parerea mea e ca totul se rezuma la un singur lucru: $$$$$$$, in rest normal ca toti am vrea sa avem ceva mai bun.
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva

quelloo

Post by quelloo »

nu prea ai inteles...

si daca as avea bani... de ce i-as da pe ceva mai slab decat ce am...

zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Post by zaboss »

Văd că şi Kia păstrează aceeaşi "tactică" de a creşte preţurile în medie cu 2000 euro faţă de modelul anterior cum am observat la Ford şi Opel. Preţul unui Best nou este mai mare decât un City vechi. Acuma Kia este la nivel de Ford Focus/Opel Astra şi chiar Golf/Jetta. Slabe şanse. Kia s-a vândut în România fiindcă, vorba unui reprezentant de vânzări, "primeai multă maşină la bani puţini". Comparativ cu Ford Focus, un Best avea dotări de echipare medie (nu mai ţin minte care e la Ford) la bani de Focus "chel" cu motor de 1,4/90CP.

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

poate se va cumpara pentru fiabilitate...
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro

aeon
Auto:

Post by aeon »

fiabilitate hmmm....la bani unui 1.4 best de acum poti lua un auris si sincer nici nu cred ca putem compara aceste 2 marci...parerea mea
Hit The Road ODO 56k+, 1.4 best Abyss Blue, 6.03.2008
Image
ImageImageImageImage

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

toyota are istorie. kia e la inceput. poate nu vor atinge niciodata recordurile atinse la vinzari si la fiabilitate ale japonezilor insa mie mi se pare ca fac masini foarte bune(si din ce in ce mai bune)... ridica standardele trebuie sa ridice si preturile ca altfel nu se poate (nu pot merge in pierdere). am deja 85k m din octombrie 2009 cu masina si nu da urme de oboseala. am de gand sa o tin cel putin 200k. asa ca vom discuta atunci de fiabilitate. am un prieten foarte priceput in domeniul auto si care are o toyota corolla si a ramas totusi foarte frumos impresionat de ceed. si a recunoscut ca e mai modern mototrul de pe ceed (din surse neoficiale cica dieselu de pe ceed are tehnologie de honda). in fine ceedul nu se va mai vinde clar ca in 2007-2008 cand avea mai multe atuuri. de acum trebuie sa convinga prin calitate, fiabilitate si design... ca la pret nu mai convinge....
eu in 2009 cand am luat al doilea ceed puteam lua skoda octavia 2 facelift 1.9 tdi fara optionale si nu break... dar totusi am mers pe ceed si nu imi pare rau..

zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Post by zaboss »

În nici un caz nu se pune problema de fiabilitate la Kia, iar garanţia de 7 ani e o dovadă mai mult decât clară. E doar o problemă de imagine, care însă face ca o Kia sh să ajungă în 4 ani la mai puţin de 50% din preţul de achiziţie, în vreme ce o Skoda/VW pierde mai puţin. Chiar şi Fordul şi Opelul sunt mai "rezistente". La vremea respectivă, oscilam între un Megane 2 sedan, Focus şi Kia. Dacă alegeam Focusul, aş fi câştigat 1000 de euro în plus la revânzare, dacă luam Megane, pierdeam 700-800 :). [Vreau să o vând, aşa că am studiat piaţa.] La preţurile noului model, Kia nu ar mai intra nici pe "lista scurtă".

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Mie imi vine pofta de o optima... :) pacat ca nu sunt resurse de una.
Targetul pentru Kia nu cred ca a fost sau este Romania. Cee'd-ul nou din poze mie nu-mi place deloc la exterior fata de cele scoase anterior. La dotari si interior chiar si carcotas si tot nu ai ce comenta. Kia produce in principal masini pentru clasa muncitoare cu venituri medii. Noi nu intram in acea clasa :) suntem ori mai jos si luam ceva mai ieftin ori mai sus si luam altceva. Sunt curios de numarul de vanzari al acestui model. Live imi place foarte mult noul i30, cu mici abtineri la unele elemente exterioare.
Sa nu uitam de minusul cel mai mare de la noi, service-uri foarte putine din reteaua kia si multe de umplutura ca sa dea bine.

panzer
Moderator
Auto:

Post by panzer »

Sper doar ca noul Ceed nu aiba problemele de fiabiliatate pe care Venga le are din plin. Sau poate amicul meu a cumparat masina imediat ce a aparut. :(

Eu ma asteptam la preturile astea avand in vedere preturile de la Venga.

moguai
Auto: Subaru WRX STI

Post by moguai »

din pacate cred ca marele minus sunt motoarele. vorba unui coleg, mai sus, daca mi iau ceva nou, doar nu o sa mi iau ceva mai slab sau la fel. vreau un progres si la motor.
in afara de dieselul de 128, nu e nimic interesant, cel putin pt mine. dar nici ala sincer nu ma atrage f tare.
mi`ar fi placut un 1.2/1.4 turbo, un 2.0 diesel...
chiar nu ii inteleg ce fac cu benzinarele, sunt impotriva trendului sa zic asa, tot o tin cu aspiratele...
Ex: Ceed 1.4 Best, Kompass Blue
Ex: Subaru Impreza 2.0S, Pearl White
Now: Subaru Impreza WRX STI 2.5T, Rally Blue & Ceed 1.4 City

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

1.6gdi de 135 cp nu suna asa rau. face suta in mai putin de 10 sec deci e ok. consuma (teoretic mai putin decat 1.4). la urban zic ei 7.8. eu zic ca daca ia pana in 10 e foarte bine. ori cu un turbo pe benzina fie el si 1.4 nu cred ca reusesti sub 12 in oras.
si eu sunt fan turbo motorina sau benzina, dar sincer in ultima vreme ma cam uit si la consum si ma incanta tare mult 5.5-6 mixt care il scot cu dieselul meu in conditiile in care fac aprox 2500 pe luna. dar hai ca deraiez de la subiect. mi-as lua daca ar fi 1.6 128hp motorina... cu o remapare ajungi lejer la 140hp...
drumuri bune si de abia astept test drive cu noul ceed mai putin ala de 1.4...

quelloo

Post by quelloo »

135 de cai si cuplu prastie...
facuse unu un test la extern cu el si ii luase 8% in conditii de o persoana in masina...
daca tot ai consumuri d-astea... macat turbo sa fie :)

am un prieten care avea un leon 2.0 .... 210 cai si ii consuma 11-12 in oras cand nu prea se grabea si cam 20% in trafic greu si talpa si mai grea, dar afara zicea ca nu ii lua mai mult de 8... => sincer.. vreau consum 8 dar 210 cai 2 litri si turbo la greu :)

panzer
Moderator
Auto:

Post by panzer »

Nu mai laudati atat aceste turbo mici pe benzina ca nu sunt deloc ce par.

In familie a doua masina este 1.2 TSI cred ca cel mai vandut motor de genul asta. Cititi aici sa vedeti probleme. Sau reactia din presa internationala.

A noastra la 18000 km a ramas prima data in drum fara motor. Dupa resoftare si o piulita in plus la turbina nu mai trage ca la inceput.

In plus nu m-am lamurit de ce, dar nu se incalzeste iarna de nici un fel. Tremuri in ea mai ceva ca intr-un diesel. La Audi (care a consacrat TFSIurile) au sistem de incalzire extra ca sa compenseze.
Iar consumul este mai mic fata de kia doar in carte. In realitate consuma fix la fel desi Octavia este in 6 viteze.

Cand am cumparat eu Octavia diferenta intre 1.6MPi (102 cp) si 1.2TSI (105cp) era de 1100 euro. Acum a coborat la 300 euro care vine inclin sa cred mai ales din cutia in 6 viteze.

Deci mai ganditi-va odata inainte de a lua un motor mic pe benzina turbo. Eu unul inclin sa cred ca este mai buna strategia Kia - cu un 1.6 aspirat mai ales daca GDIul acesta confirma fiabilitatea si consumurile motoarelor aspirate.

Lumea oricum s-a impartit in doua: BMW, Toyota, Honda si Hyundai-Kia nu au intrat in aceasta moda a motoarelor mici turbo.

asdfgh
Auto:

Post by asdfgh »

@panzer - ultima parte ca bmw, toyota, honda , hyundai-kia nu fac motoare turbo mici e adevarata doar in acest moment:
bmw - tocmai ce a lansat bmw 114i cu motor turbo 1.6(care e si pe mini) + un viitor motor 1.5 turbo 150CP (in 3 cilindri)
toyota - a anuntat pe viitoarele versiuni auris/corola motoare turbo pe benzina
honda - nu stiu ceva concret, dar sisur o sa se adapteze la ce se cere pe piata
huyndai-kia - tot anunta motoare turbo de multi ani - ba 1.2 tgdi, ba 1.6...in cele din urma pe asta l-au scos; la americani este si 2.0 tgdi pe optima - un motor inrudit cu motorul de pe mitsubishi evo X.
japonezii nu s-au adaptat suficient de repede la piata si s-au incapatanat sa faca motoare aspirate pentru ca le faceau f bine(e adevarat) dar nu mai pot face fata asa la concurenta.
Sunt insa sigur ca motorul 1.6 GDI de la ceed ar fi o alegere mai buna decat 1.4 tsi 122cp - pentru consum, fiabilitate, costuri de intretinere si pentru o dinamica asemanatoare.

Cat despre ce zicea cineva mai sus de auris ca nu sufera comparatie cu ceed - as privi cu destula rezervare masinile toyota care se vand in europa - asta in ideea ca sunt fiabile, dar nu sunt competitive si nici f calitative (am condus un auris si nu pot sa gasesc aspecte care sa ma convinga sa o iau in defavoare unui ceed sau a unui golf) - ma refer aici la un interior slab, pozitia de conducere cuidata si un motor neinteresant(1.6 132cp)
Kia Cee'd 1.4 Best, Pearl Black (2 oct 2007) 206.000KM -> vandut
Kia Sportage 2.0CRDI Style 136cp 4x2 (7 oct 2016) 75.000KM +
Kia Ceed 1.4TGDI 7DCT GTLine(7 feb 2020) 4000KM +

Post Reply

Return to “Generalităţi”