Achizitie pro/Cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Re: Sfaturi Kia Cee'd 2008

Post by eugenflorinmanea »

Hai ca si tu esti culmea... pentru un oarecare zgomot fad pe sub masina care poate insemna orice- de la un surub slabit, o pietricica in roata, sau bieleta de 80 lei...tu renunti la achizitie!
Si acuma ne intrebi de autovit...
Pai dupa ce o sa vezi 99% din exemplarele de pe autovit o sa spui ca masina aia era state of the art..parol!
Majoritatea sunt de la samsar cu tot ce include asta: daune totale, aduse din Germania si dat kilometrajul inapoi...din proprie experienta iti spun ca f f greu gasesti o masina buna SH pe autovit!

Vezi ca o vindea Dennis pe a lui!Are ceva kilometrii dar stii sigur ca iei o masina intretinuta si in buna stare!

Dar eu zic sa te mai gandesti cu masina aia...dc e cum zici tu unic proprietar, kilometri verificabili... trage de proprietar sa vina cu tine pana la Bucuresti- in definitiv faci 1 h pn aici iar la Mit e deschis si sambata. Ea poate sa se duca in Mall Baneasa pana verifici tu masina... pana la urma daca nu e cu musca pe caciula e si interesul proprietarului sa o vanda!
Succes!
ps acum vad ca te referi la targ si nu la site.
In targ nu 99% sunt samsari ci 99.9999999999999%!
SAAB 9-5

BAU
Moderator General
Auto:

Post by BAU »

@ViperK : Asculta-l pe eugenflorinmanea , nu te mai gindi la Autovit .
Sapa si tu mai mult , incearca sa intuiesti ce date sau de ce voia sa-ti ascunda proprietarul date. Si nu in ultimul rind uita-te si tu pe sub masina , trage de toba de esapament , vezi daca este lovita , zgiriata , sau ceva rupt . Si apoi , nu poti sa gasesti vre-un prieten , vre-un mecanic prin apropiere sa-l duci acolo , sa-si spuna si el parerea ?
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP

GabiA
Auto: Kia Cee'd 1.4 2007

Post by GabiA »

Sfatul meu este sa cauti una care mai garantie integrala cel putin un an, mai rezolvi una-alta(probleme gasesti).
Un alt sfat este ca masina sa aiba toate reviziile efectuate la reprezentanta pentru a avea garantia intretinerii corespunzatoare
Cee'd 1.4 best 2007 --> E neagra ... si a fost mea Jurnal de bord
Acum: Skoda Karoq 2018 4x4 2.0 TDI DSG

eugenflorinmanea

acum depinde si cati bani e dispus sa dea
SAAB 9-5

rinaldoparaipan
Auto: Ceed

Post by rinaldoparaipan »

Salutare, stiu ca nu prea se agreeaza vanzatorii de pe Autovit, dar am gasit astea:
http://www.autovit.ro/kia-cee-d-C34194735.html
http://www.autovit.ro/kia-cee-d-C34228688.html
Ce parere aveti?

eugenflorinmanea

Al doilea e samsar.
Primul anunt- nu am avut experienta cu firme- trebuie verificata amanuntit masina.Asa anuntul suna binisor- daca e din 2010 inseamna ca e in garantie!
SAAB 9-5

panzer
Moderator
Auto:

Post by panzer »

Am un prieten in Germania. Isi luase A4 de 5 luni si avea 30.000 km cu ea deja. Mi-a explicat ca in DE daca stai mai departe firma e obligata sa iti dea o suma de bani pe fiecare Km parcurs pana la birou. Asa ca eu cand vad una adusa din DE cu 60.000km imi vine sa ma tavalesc de ras.

Eu unul zic sa te intorci la doamna si sa mai discuti.

Nu ai timp sa citesti pe aici dar sunt multe "zgomote" ale masinii. A mea a capatat un zgomot la trecerea peste denivelari pe la 10.000 km. Mers nervos la service, era de la bancheta din spate. Apoi au aparut zgomote nu gluma pe dedesubt: mers la service, o bieleta antiruliu. Garantie (ca altfel e 180 lei cu manopera inclusa).

Si asta e tot in 7 ani. Zgomotele pot sa insemne si mult si nimic. In rest am mai schimbat inca o bieleta si cam atat.

Daca vrei mai ieftina si cu mai multe garantii cauta pe la dealerii Kia una noua ex demo. Cam 10,000 euro insa.

crios339
Auto: Sportage 2024

Post by crios339 »

2008-2014 KIA Cee'd 1.4 BEST Machine Silver, ODO 60k
2014 KIA Sportage SL 2.0 GDI AWD 6AT, Style, ODO 109k
2025 KIA Sportage MY25 1.6 T-GDi 7DCT HP 4x4 URBAN

ViperK
Auto: Cee'd HB 1.4

Post by ViperK »

Afacerea cu Kia pe care o vazusem a picat, am fost astazi cu ea la un service din Pitesti, a fost avariata pe partea dreapta (aripa + usa si putin din prag, semne destul de vizibile si am comparat cu partea stanga care era OK), iar pe dedesubt nu arata prea bine (mecanicul m-a sfatuit sa ma gandesc serios daca s-o cumpar, avea un inceput de rugina langa toba si a zis ca nu prea era normal, la KM aia si in niciun caz daca a fost tinuta "in puf").

Ce ma mira este ca si dansa a ramas putin mirata la concluziile mecanicului, nu am idee de ce a mers daca ar fi stiut despre aceste aspecte, dar asta deja nu mai conteaza acum.

BAU: datele pe care le-am cerut erau facturi, sa vad ce s-a schimbat la masina intre timp dupa expirarea garantiei, precum si care este service-ul unde mergeau (as fi tras mecanicii de limba legat de masina), si alte aspecte legate de intretinerea ei (covorasele aratau de ziceai ca au trecut prin al 2-lea razboi mondial...), dansii sustineau ca nu s-a fumat in masina dar era negreala acumulata de la fum... etc

Eugen: iti multumesc pentru sfaturi, avand in vedere ca nu sunt prea multe anunturi de la proprietari pe bune, iar bugetul e restrans, nu aveam ce sa fac decat sa caut prin astfel de locuri, variantele astea sunt ori astept, ori am noroc sa gasesc una OK in vreun targ. Iti dai seama ca nu am nicio intentie sa fiu pacalit de samsari...

GabiA: Una asemenea cum spui tu este probabil peste bugetul meu (2009-2010), iar eu dispun de aproximativ 5000 EUR.

crios339: Ai PM.

Sper sa gasesc totusi una pana se raceste vremea de tot...

ViperK

Post by ViperK »

Multumesc tuturor celor care m-au ajutat cu sfaturi si indrumari, am luat o Kia din 2008, verificata si rasverificata, 72.000 KM, 4900 EUR.

Am luat-o acasa, am bibilit-o bine, i-am pus si porecla "Cenusareasa", acum nu-mi ramane decat sa ma bucur de ea !

eugenflorinmanea

Felicitari pentru achizitie si sute de mii de kilometri fara probleme!
Da ne detalii: cati km are, unde ai gasit o, impresii, ce verificari au facut?
A...si inca ceva: verifica te rog la suportul scaunelor daca ai rugina si voteaza in pool ul dedicat.
Incercam sa facem o campanie prin care sa convingem producatorul ca e o problema generala aceasta rugina- si avem nevoie de cat mai multe voturi (Da/NU) ca sa stim situatia reala.
Multumesc
SAAB 9-5

ViperK

Post by ViperK »

Fix nu stiu sa zic, cred ca erau 72.130, cam asa. De gasit am gasit-o pe olx, chiar aici in oras la mine, masina a fost achizitionata din timisoara (proprietarul s-a mutat aici in 2013).
Foarte amabil, a prezentat tot, chiar si defectele sesizate de el (nu am pomenit nimic de verificare in service, deci n-avea de ce sa-mi zica dinainte, si mai ales la prima prezentare).

Masina are aproape totul original pe ea (lipseste un suport de prindere al bateriei si cureaua de prindere, covorasele sunt schimbate si alte chestii minore). Roata de rezerva fie a fost schimbata cu una noua, fie n-a fost folosita niciodata.

Verificarea s-a facut la Ma-Vis motors (reprezentanta Hyundai si service autorizat Kia, recomand cu incredere) din Pitesti, s-a verificat din toate punctele de vedere (electronic, electric, mecanic), omul care s-a ocupat de verificare mi-a explicat in detaliu ce si cum trebuie sa fie, ce probleme pot aparea si ce probleme are masina.

In afara de consumabile (kit frane, filtre, etc), trebuie sa schimb cureaua de la alternator (mi-a zis ca ma mai tine cam 5000 KM, dar mi-a recomandat sa o schimb intre timp, sa nu am probleme) si sa recalibrez directia (in momentul de fata exista 1% efort pe partea stanga, adica masina ar trage stanga daca n-ar avea stabilitate asistata), lucru care se datoreaza mersului foarte mult in oras.

Verificarea a costat 150 lei si sincer va spun, ma simt mult mai usurat dupa ce am facut aceasta verificare.

O sa verific suportul scaunelor si revin cu votul.

eugenflorinmanea

Felicitari si bine ai venit in marea familie Kia!
Ai facut un deal f bun- pret f bun la nr de kilometri.
Cureaua de alternator am schimbat o si eu nu e bai.
SAAB 9-5

Caralumba
Auto: Cee'd 1,4 BEST GSL,Piston Grey

Post by Caralumba »

Bine ai venit ! Felicitari pentru achizitie, sa iti aduca numai bucurii. =D>
P.S. poate modifici semnatura (acum nu mai este "future" :lol: ) si pui si locatia.
Fair day, be well !
Image

RedLabel
Auto: Kia Ceed

Re: Achizitie Cee'd SH 2008 - 5000 EUR

Post by RedLabel »

Lasa-ma te rog sa ghicesc.....Pro Ceed negru de Constanta cu capitonajul de la usa rupt dupa un impact lateral ? :)

Post Reply

Return to “Generalităţi”