popa virgil wrote:Nu stiu din ce motiv gandul mi a ramas la o kia,mai exact cee'd(1,4 benzina best-bugetul nu imi permite o motorizare mai buna),poate si pentru ca am citit ca are 5 stele la NCAP sau ca are cele mai bune dotari dintre masinile din clasa ei sau poate chiar ca imi place designul.Ok.Hai sa nu o mai lungesc.As vrea sa mi spuneti daca masina este fiabila si isi merita banii Multumesc mul!
Masina este intradevar printre cele mai bine dotate din clasa din care face parte. De fapt, nu cred ca mai gasesti o alta masina mai ieftina si mai bine echipata la banii astia. Poate doar Logan & Sandero dar sunt diferente majore intre Ceed si cele doua mai sus amintite.
Cat priveste fiabilitatea, parerea mea e ca mai trebuie sa treaca ceva timp insa premizele sunt bune. Din cate am urmarit eu acest forum si din ce am mai discutat cu posesorii de Ceed, nu sunt motive de ingrijorare. Evident, neplaceri mai mici sau mai mari poti sa ai la orice masina inclusiv la "vestitele nemtoaice" pe care le lauda mai toata lumea.
Dar, pentru a-ti face o parere cat mai corecta, cel mai indicat ar fi sa mergi sa faci un test drive, recomandat cu motorizarea pe care vrei sa o achizitionezi.
Teddy wrote:...Daca coreenii de la Daewoo au facut masini fiabile(am avut un Cielo si stiu ce spun) nu vad de ce cei de la Kia care sunt mai bine cotati pe piata auto sa nu faca masini mai bune.
Bafta!!!
Cielo a avut la baza un proiect Opel Kadet si nu cred ca poate fi comparat cu Ceed. Mai degraba as spune ca daca KIA RIO, care este un proiect propriu, s-a dovedit ca e o masina fiabila nu vad de ce Ceed nu ar fi cel putin la fel de fiabil.
Faptul ca a luat 5 stele la EuroNCAP, spune deja multe despre masina. Sunt convins ca daca ar fi avut slabiciuni, nu primea acest punctaj. Deci, daca la acest capitol lucrurile stau foarte bine, de ce nu ar fi la fel si in rest?