Consum kia cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
scubli
"ambiguus"
Auto:

Re: consum kia cee'd

Post by scubli »

Un alt consum avut Oradea - Brasov mers lejer cu un consum de 6.6l/100km :)
La intoarcere(Brasov - Oradea) consumul a crescut la 7.1l/100km, ce-i drept am mers putin mai agresiv cu o medie de viteza de 73km/h.

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Da rayman, 1.4 am.Referotor la acel 4,4%, presupun ca este un consum pe un segment de drum anume si nu un consum mediu pe toata distanta parcursa in acea zi.Asa am avut si eu consum de 4 si ceva ,pana in 5% de la Brasov la Comarnic dar pana la Bucuresti a ajuns la 5.4% pt ca am mers mai tare.
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Pentru hazzu.
Iti voi da cateva sfaturi pt. a obtine un consum mult mai bun, dar de multe ori Bucurestiul iti ofera surprize neplacute si stand pe loc bara la bara nu prea mai conteaza stilul de condus( stat pe loc).
1.Trebuie sa schimbi treptele intre 2500rpm si 3000rpm, mai exact pe la 2800rpm, in nici un caz sub 2500rpm.
2.Trebuie sa accelerezi progresiv, adica sa pisti putin de tot acceleratia si sa o lasi sa ajunga usor la 2800rpm, dupa care schimbi in treapta superioara(nu bruechezi pedala de acceleratie).
3.Trebuie sa incerci sa mergi cat mai constant, adica daca pleci de la semafor si vezi ca la 300 m in fata ta este coloana de masini care stau pe loc nu are rost sa accelerezi foarte mult ca dupa aceea sa franezi brusc.Asa irosesti gazul si iti creste consumul.
Daca urmezi aceste sfaturi vei obtine un consum bun care nu va sari de 10%.
Dar aceste lucruri trebuie sa le faci din instinct pt. ca altfel condusul va deveni stresant si la un moment dat o vei da in extreme. Ori vei subtura motorul, ori te vei misca, ca melcul si te vor claxona cei din trafic etc...
Bafrta!

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Scuze, am vrut sa spun un consum mai bun, nu mult mai bun.
Ca nu sunt eu atotstiutor in ale sofatului.

mihai8715
Auto:

Post by mihai8715 »

FLOPY wrote:Producatorul da un consum oficial obtinut de el in conditii favorabile lui :
- in primul rand viteza la care da acest consum este de maxim 90km/h
- in masina este decat soferul, fara pasageri si fara bagaje
- traseul este ales in asa fel in cat sa se poata rula constant fara a fi nevoit sa faci prea multe depasiri( daca mergi cu 90km/h oricum nu este cazul)
- vant, drum drept, fara rampe etc...
Aceste conditii sunt valabile pentru toti producatorii atunci cand stabilesc consumurile, deci si cei de la Kia le respecta
Stiu ca e cam vechi postul , dar trebuie sa vin cu o lamurire : testele nu se fac pe strada ci in laboratror pe "covor rulant" , viteza ajunge si la 120 kmh si nu se conduce constant :P
Am un fisier in care este prezentat modul in care se obtin consumurile conform reglementarilor europene dar nu stiu sa il atasez ... Poate ma invata careva :)

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Da, ai dreptate dar asta nu inseamna ca ce am scris eu este gresit.

Teddy
Sageata Blue
Auto:

Post by Teddy »

Anul asta am scos cel mai mic consum mixt de 5,4 litri cu mini-coloana Petrosani-Arieseni (tur-retur).
In august 563 km facuti intr-o zi mixtul 5,8 litri cu vit.mixta de 58km/h...in traseu s-a inclus si Transfagarasanul . :D
In 10.10.2009 cu ocazia Coloanei am facut cca 660 km(intr-o zi :wink: ) cu vit.mixta de 63km/h si un consum mixt 5,9 litri. :wink:
Foarte multumit de consum =D>
Drum bun tuturor !!!
Cee`d 1.4 START+opt.(13) kompass blue HD-09-CTM
ALBUME: http://picasaweb.google.com/TeddyKyty

Mory
Auto:

Post by Mory »

ca un fapt divers am citit in revista Autobild de acum vreo luna despre consumul unui Kia Cee'd echipat cu un motor de 1.4. Au facut ei un test cu mai multe masini ca sa vada cum creste consumul in functie de stilul de condus. Pe mine nu m-au incantat deloc rezultatele testului. Spre exemplu, la acceleratie maxima(sau la viteza maxima) consumul unui Cee'd creste cu 156% fata de consumul normal de 7.3 pana la 18.7. Nu ar parea mult dar aceasta crestere in procente de la consumul normal o situaza in topul procentelor alaturi de motoare cu cilindree de peste 3000 cmc si configuratie care duce la consum nesimtit: V12, V8, V6. Nu mi se pare incantator sa o vad la consum langa Jaguar XKR 5.0, Audi Q7 V12 TDI sau Porsche Caymann S.
Kia pro_cee'd 1.4 109 CP black pearl 30.000 km B-99-VKN

Imaginatia conduce lumea

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Ceea ce spui tu aici nu are nici o relevanta pentru consumul mediu obtinut de un oricare dintre noi atunci cand ne deplasam din punctul A in punctul B.Aceste consumuri de care spui tu sunt consumuri instantanee cu pedala la fund si nu au legatura cu consumul mediu.
Cu orice masina ai merge, atunci cand accelerezi si te uiti la consumul instantaneu aratat de CB vei vedea valori similare. La masinile care nu au CB consumul se calculeaza de la plin la plin si nu sta nimeni sa se gandeasca ca la nu stiu ce depasire cu pedala la fund i-a consumat nu stiu cat.
Nu te supara, dar cred ca exemplul tau este putin offtopic.

Mory
Auto:

Post by Mory »

am si mentionat ca este "ca un fapt divers". Ceea ce am vrut sa aduc la cunostiinta este faptul ca motorul de 1.4 este pus la consumuri instantanee imense la acceleratie langa motoare cu cilindree mult mai mare(3000 cmc, 5000 cmc) si ca nu toate masinile au consumul instantaneu asa de mare
Kia pro_cee'd 1.4 109 CP black pearl 30.000 km B-99-VKN

Imaginatia conduce lumea

frantic
Auto:

Post by frantic »

Sunt curios daca exista vreo masina cu motor de 1,4 care, la viteza maxima sa consume mai putin.
Pro_cee'd 1.4 GSL (Piston Grey): CJ-77-EGO
Galerie foto
Jurnal de bord

patton
Auto:

Post by patton »

daca 18.7 ti se pare mult ... incearca intr-o masina mai puternica si daca se poate suv, sa vezi consumuri instant de 50-70l.
KIA Cee`d Best Kompass Blue 1,4

edddie_m
Auto:

Post by edddie_m »

Testu e fals. :lol:

Eu cand urc copul cu alcceleratia la podea am consum instant de 24l/100. =D>

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Ramai cu pedala la podea in ultima treapta (ca sa nu se taie alimentarea) si mergi constant 1 minut macar. La mine e 18.3%

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Consumul asta instantaneu defapt nici nu ar trebui exprimat in L/100KM pt ca in decurs de o secunda poate arata mai multe valori distincte.Mai repede poate fi caracterizat ca debitul de benzina pe care il trage pompa la un anumit moment.Pt. ca , mai ales in oras, consumul mediu aratat de CB dupa ce s-au parcurs 100-200-300KM nu are nici o legatura cu acele consumuri instantanee afisate de CB atunci cand pleci de la semafor si accelerezi pana ajungi in tr.3-4 la viteza de 50-60KM/h.

Post Reply

Return to “Generalităţi”