Consum kia cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Re: consum kia cee'd

Post by misuspita »

In Bucuresti nici o sansa. In alte orase mai linistite, poate...
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

Razvan_G
sultan of swing
Auto: KIA Cee'd City 1.4 GSL

Post by Razvan_G »

nici acolo... in comune si sate poate :mrgreen:
KIA Cee'd City 1.4 GSL, Oil Blue + senzori de parcare, scut motor

eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

Post by eugenflorinmanea »

Eu de obicei nu prea o menajam asa ca imi lua prin Bucuresti cam 11. Cand am venit spre Bran am avut media 9.5... Eram in intarziere si am facut toata autostrada cam cu minim 160.

Cand am pus benzina in Predeal mi-a cam picat fata- traseu Bucuresti- Moeciu- Bv-Moeciu- Predeal (pe drumul ala varza), mi-a intrat benzina de vreo 115 RON!!!

Asa ca spre casa am lasat-o mai moale...mers cam cu 110-120 afara maxim 140 dar pe distante scurte, 80 in localitate plus un urcat la cabana Trei Brazi- am avut media 6.3 %.

In Bucuresti am resetat computerul, si am incercat sa merg mai normal- adica schimbat in maxim 3000 de ture. Consum...surpriza: 8.7% (cu tot cu semafoare, aglomeratie...nu prea mare ca era seara).

Ma declar foarte multumit si cred ca e clara treaba- o calci, te rupe. Mergi normal, consum foarte bun. Daca la 120 km la ora ia 6.5 e f f bine!!

Razvane... facem pariu ca in Focani iti scot sub 8?? :):) Si eu am motor de 1.6!! Pun pariu ca cei cu 1.4 pot scoate mai bine ca mine!!
SAAB 9-5

unciu
Auto:

Post by unciu »

pt iesirea de la Bran, total 880km facuti, consum mediu 7/100.
oras doar, in Arad, mediu 9,5/100 acum iarna, parca 9,2 prin vara-toamna.
in octombrie o tura de 4000km prin Europa, fara mila in Germania, in rest 140-150/h maxim, mediu a fost de 8,4.
schimb treptele intre 3000 si 5000 functie de conditiile de drum.
motorul e cel de 1,4.
bafta sa aveti!
Cee'd SW 1,4 Best Piston Grey 2008 - AR-09-ETP // Matiz E AC 2004 - AR-07-DUO -"matusha"
http://ro.fotoalbum.eu/unciu - sunt citeva poze si de la Bran
viewtopic.php?f=5&t=2750 - jurnal de bord

marywsd
Auto:

Post by marywsd »

BogdanTimisoara wrote:
cmg_george wrote:ma indoiesc f f tare ca in conditiile in care producatorul da un consum de Urban (l/100km) 9.1 (Ca la Honda) prietenului tau ii papa 7.6
Si eu ma indoiesc, un asemenea consum abia ar scoate un motor Diesel, si in niciun caz in trafic urban la ore de varf.Cine stie de cand nu a mai resetat CB-ul... Si mie imi arata un consum mediu de 7.6%, dar nu l-am mai resetat de vreo 2000 km, din care cea mai mare parte au fost facut in afara orasului (vreo 1500 km).
Chestiile astea cu "masina mea e mai buna decat masina ta, uite ce consum am la a mea" nu sunt de incredere. Ia masina prietenului, reseteaza-i CB-ul si fa cu ea drumurile tale normale zilnice, ca sa compari consumurile.
da stiu si eu pe cineva care imi zicea ca solenta lu taicasu ( el nu are permis si nici habar de masini) consuma 6% in oras (iasi) dar asta este absolut imposibil, sau mi-a mai zis unu ca masina lui (opel asta clasic hatchback 2002 1.7 diesel consuma 5% in oras in conditiile in care el schimba intre 2000-2500 rpm ( nu l-am vazut niciodata sa schimbe mai sus) adevarat ca nu prea le are cu demarajele in forta dar totusi 5% in oras!!!!!! :lol: :lol: :lol: =D>

marywsd
Auto:

Post by marywsd »

djniki4 wrote:Rompetrol, scuze :)) , si ce rai sunteti voi.

@Ogy - Vreau sa spun ca nu am menajat-o deloc, din primi km i-am dat 6000, primii o mie i-am facut pe bucuresti-pitesti si la mare si cand faceam depasiri in 5000-5500 am schimbat-o. daca o schimbam sub 3000 fi sigur ca aveam consum mai mare. Chiar si acum, in fiecare zi vede 5000 , chiar 6000, iar computerul de bord nu a mai fost resetat de 6000 de km(90 la suta facuti in oras).Nu mi se pare normal sa vad ca unii au consum de 10-11-12 chiar 13, mi se pare ciudat,inseamna ca plecati numai cu scart si apasati pedala in blana la fiecare semafor altfel nu vad explicatia. De obicei iti consuma cu maxim 2 litri mai mult decat zice producatorul(in bucuresti) dar peste 2 litri problema e alta, talpa si stilul de condus, total neadaptat. Daca ceedul consuma 13 si are consum dat de producator 7.6, atunci loganul de 1.6( cel de 105cp) care are consum dat de producator 9.4 si un pic, cat o sa consume? 15? Totul depinde de sofer.
eu stiu pe unul care a avut logan 1.4 benzina si ii consuma 12 in oras si 8 in afara iar lu nevastasa ii papa 6 in afara in conditiile in care ea nu depasea 90 la ora ( pe vremea cand tata avea trabant mergea cu 90-100 uneori ajungea si la 110) :lol: :twisted:

AutoFans
Auto:

Post by AutoFans »

Bonzai2 wrote:Stai ca nu inteleg.Tu la orele 17:00-18:30 in Constanta scoti viteza medie de 70 km/h??????Eu ma cam indoiesc ca poti merge in orice oras si sa ai viteza asta medie.
Sau tu ai 2 masini de politie fata-spate si nu stai pe la semafoare,treceri de pietoni,cedari de prioritate, etc....
In Constanta se merge foarte bine, chiar si la ora de varf, mai ales pe arterele principale, cum ar fi Mamaia, Tomis, Lapusneanu (aici se fac intreceri in trafic de la un semafor la altu), utilizatorii din Constanta pot confirma acest lucru, de cand au largit unele strazi si inca mai au si altele in program, se circula foarte bine. Nu prea avem probleme cu parcatul (doar seara cand iese toata Constanta in oras), in rest e ok, se circula cu o viteza medie de 70 KM.
Conduc un Kia Cee’d 1.4 Best Kompass Blue CT 16 LCT in comunitatea AutoFans
Ordonanta Taxa Auto (18 februarie 2009)

AutoFans
Auto:

Post by AutoFans »

fuji wrote:E de ajuns sa opreasca odata la semafor si-i scade viteza medie la 35-40 km/h sau chiar mai putin :).
Vorbeam de mers, e si normal sa opresti la semafor, dar nu calculam asa. :)
Conduc un Kia Cee’d 1.4 Best Kompass Blue CT 16 LCT in comunitatea AutoFans
Ordonanta Taxa Auto (18 februarie 2009)

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Mai bine te uiti la ce indica CB-ul ca viteza medie ...nu diverse calcule....
Media mea este de 23 km/h si meeeerg! DA, plec de la semafor primul mereu! :) e o dambla prosteasca personala (mooor cand aud de la altii : eu plec primul mereu de la semafor, unde sunteti fratilor?!?!? va caut mereu pentru o rigla doua trei- indiferent de ce aveti sub voi -motor sau masina -conteaza adrenalina) ...daca ma prinzi cand mai am 100 si ceva km pana la pompa, o sa vezi ca merg, putin mai lenes, pana in 4000rpm.
Eu nu am zis ca ma plang de consum, ca altfel mergeam "mai relaxat". Este un topic de consum si v-am expus cat consuma Fiona. Am 43 la picior dar Fiona nu este influentata de asta...ii place sa zburde ...in a 2 a urca cel mai frumos! Cu 95 in prima treapta, am acum impresia (dupa ce m-am reprofilat pe 99) ca atunci stateam pe loc, sau era scoasa din viteza....ca sa nu mai zic ca imi urca frumos in turatii de la 2000rpm.
Cel mai mult ma enerveaza in coloana, ca imi ia ceva timp, sa o strunesc, sa mearga si ea agale...
PS: ca tot o dati cu consumuri pe diferite distante: Brasov-Bucuresti in noiembrie m-a costat pana acum 3-3,5 liniute sau mai mult la rezervor, doua amenzi cu punctele aferente (inca doua plinuri) si ....mai astept si altele ...deci consum pe sa zicem 400km (o marja de eroare) cam 2-3 rezervoare de benzina! :) Da cineva mai mult, sau s-a strigat bingo?

SeKAh
Auto:

Post by SeKAh »

da, se simte o diferenta intre cele doua benzine.

PS: sunt curios dupa ce formula secreta calculeaza AutoFans consumul mediu. :lol:

fuji
Auto: Kia ceed

Post by fuji »

Eu am reusit sa scad consumul de la 10.8 la 10 in Bucuresti. Accelerez mai lin, incerc sa patrez o viteza constanta si culmea schimb treptele pe la 2200-2500. Cand schimbam treptele pe la 3000 consumul era mai mare.
1.4 GSL Best Black Pearl

mortymer
Auto: kia cee'd 2009

Post by mortymer »

350 km cu 43 l... cam 12,2%... 9:15 Potcoava-Zece Mese(Foisorul de Foc)... 18:00 Retur(seara nu am nici un semafor pana acasa... doar cedeaza trecerea)... am 1.9xx km are titirobilul...
matiz e/ac rosu super 18.12.2003 - B-03-JOF
cee'd city 1.4 gsl so red 30.12.2008 - B-05-JOF
sica: http://picasaweb.google.ro/gabi.morariu/Sica#

unciu
Auto:

Post by unciu »

cred ca la noi in tzara ar trebui sa faca 4 categorii la consum
extraurban/mixt/urban/Bucuresti
:)
urban la mine intre 9-9,5 intr-un Arad plin de reparatii si santiere.
Cee'd SW 1,4 Best Piston Grey 2008 - AR-09-ETP // Matiz E AC 2004 - AR-07-DUO -"matusha"

fuji
Auto: Kia ceed

Post by fuji »

unciu wrote:cred ca la noi in tzara ar trebui sa faca 4 categorii la consum
extraurban/mixt/urban/Bucuresti
Bucurestiul poate fi incadrat la categoria suburban :)
1.4 GSL Best Black Pearl

unciu
Auto:

Post by unciu »

asta doar voi stitzi, cei care va chinuitzi in traficul de acolo.

Post Reply

Return to “Generalităţi”