fratele i30
mai scumpa cu aproximativ.....400 euro..deci nu e exagerat de mult dar se vede la calitatea materialelor de pe bord portiere....cel putin asa am simtit eu
VW Golf 4 Variant 2003 Tdi Highline
VW Golf 3 Hatchback 1995 1.6i GL
ex:Hyundai i30 1.4 Dohc 16v Classic 2009
KIA CAPITAL 1.5 GLX
VW GOLF 4 Tdi 1999
Rover 600 1997 2.0i 131HP
Dacia 1410
KIA CAPITAL 1.5 GLX
VW GOLF 4 Tdi 1999
Dacia 1410
Nici mie nu-mi place botul lui i30 , dar spatele e mai reusit parca .
Designul e chestie de gust , asa ca nu as mai discuta de asta la i30 .
Materialele din interior parca sunt o idee mai reusite fata de ceed ( de ex plasticul de la usi din zona butoanelor de la geamuri )
La i30 imi plac f mult scaunele , mult mai comode vs Cee'd si au suport lateral excelent ( de mult nu am gasit asa scaune ) . In plus tetierele fata se regleaza si ca inclinare fata/spate ( nu doar inaltime ) . La Cee'd ca sa simti tetiera trebuie sa dai capul mult pe spate , asta te ajuta sa privesti cerul ....
Ca sunt tetiere active sau nu , asta e alta discutie , dar ca aspect strict "functional" ma intereseaza sa ma simt bine in scaun , si asta primeaza .
Display-ul albastru este de efect , dar se vede mai rau ca la cee'd in conditii de lumina exterioara puternica , in schimba seara este mai placut ( ca la Golf
) .
Aaa , si inca ceva : stiati ca toate i30_benzina vin cu blana la motor
( acel insonorizant care se gaseste numai la diesel la Cee'd ? )
In ceea ce priveste echiparea si motorizarea ( 115 crdi ) care ma intereseaza pe mine ies mai ieftin cu i30 =14 k euro .
La Cee'd Base daca pun numai scaunul sofer reglabil ( fara de care nici nu concep sa iau o masina ) ies la 14700 ,so ? In plus raman cu scaunele sport .
Singurul absent in echipare este telecomanda si cotiera care se rezolva ieftin cu produse aftermarket .
Designul e chestie de gust , asa ca nu as mai discuta de asta la i30 .
Materialele din interior parca sunt o idee mai reusite fata de ceed ( de ex plasticul de la usi din zona butoanelor de la geamuri )
La i30 imi plac f mult scaunele , mult mai comode vs Cee'd si au suport lateral excelent ( de mult nu am gasit asa scaune ) . In plus tetierele fata se regleaza si ca inclinare fata/spate ( nu doar inaltime ) . La Cee'd ca sa simti tetiera trebuie sa dai capul mult pe spate , asta te ajuta sa privesti cerul ....

Display-ul albastru este de efect , dar se vede mai rau ca la cee'd in conditii de lumina exterioara puternica , in schimba seara este mai placut ( ca la Golf

Aaa , si inca ceva : stiati ca toate i30_benzina vin cu blana la motor
( acel insonorizant care se gaseste numai la diesel la Cee'd ? )
In ceea ce priveste echiparea si motorizarea ( 115 crdi ) care ma intereseaza pe mine ies mai ieftin cu i30 =14 k euro .
La Cee'd Base daca pun numai scaunul sofer reglabil ( fara de care nici nu concep sa iau o masina ) ies la 14700 ,so ? In plus raman cu scaunele sport .

Posibil posesor de Cee'd
Sunt tentat din ce in ce mai tare de I30 insa: -2 ani garantie si lipsa computer de bord.
Ca plusuri: design superior (+ culoare albastra a luminilor de bord
) si scaun reglabil pe inaltime (foarte important pentru mine, fiind incepator).
As merge pe varianta 1.6 CRDi, 115 CP (asta imi spune si inimioara
) insa imi este frica cu motorina de la noi (In cazul injectoarelor, pentru defectele cauzate de calitatea proasta a carburantului (cum ar fi: blocarea partiala a diuzelor de injector,decalibrare, etc.) nu se acorda garantie!).
Pe benzina consumul este cam mare din cate vad.
14000 Eur este suma limita pana la care as putea sa merg... deci e cam mult, iar pe benzina parca mai mult tind spre Ceed (pret mai mic, revizii mai ieftine dar si troncaneli mai probabile).
Mare dilema. Ce ma sfatuiti?
Posibil "sa-mi bag picioru" si in cele din urma sa iau un Sandero daca o sa fie rezonabil, macar stiu ca e ieftin. Or aparea probleme: asta este, masina de 7-8-9 mii
sper !
Ca plusuri: design superior (+ culoare albastra a luminilor de bord

As merge pe varianta 1.6 CRDi, 115 CP (asta imi spune si inimioara

Pe benzina consumul este cam mare din cate vad.
14000 Eur este suma limita pana la care as putea sa merg... deci e cam mult, iar pe benzina parca mai mult tind spre Ceed (pret mai mic, revizii mai ieftine dar si troncaneli mai probabile).
Mare dilema. Ce ma sfatuiti?

Posibil "sa-mi bag picioru" si in cele din urma sa iau un Sandero daca o sa fie rezonabil, macar stiu ca e ieftin. Or aparea probleme: asta este, masina de 7-8-9 mii

Care ar fi problemele? poi o problema comuna ar fi luminile in bord nu stiu daca la toti dar oricum la destui, acum a aparut proiblema cu comenzile audio de pe volan, am auzit cazuri cu probleme la calculator(computer de bord), si cred ca sunt destule...
@Sany: acum sa vedem ce fel o sa fie Sandero dar te sfatuiesc un i30.....
@Sany: acum sa vedem ce fel o sa fie Sandero dar te sfatuiesc un i30.....
VW Golf 4 Variant 2003 Tdi Highline
KIA CAPITAL 1.5 GLX
VW GOLF 4 Tdi 1999
Dacia 1410
KIA CAPITAL 1.5 GLX
VW GOLF 4 Tdi 1999
Dacia 1410
@Sany
Numai la reno este magaria cu injectoarele "stricate" din caza clientului care a bagat motorina proasta ....., eu nu stiu nici un caz in care sa pice injectoare de la Hyundai sau Kia , daca stii mai multe , please lumineaza-ne .
Legat de cei -2 ani garantie , eu zic ca se compenseaza cu o presupusa calitate mai buna dat fiind locul asamblarii si utilizarea de piese de la mama lor .
Computerul de bord nu e o tragdie asa mare...acum am 2 masini ambele cu BC , la ce-mi foloseste sa vad consum in oras 10.8-11.2 , mai bine nu-l aveam
Sigur ca ceed are atu-ul garantiei , dar degeaba am garantie daca stau 15 zile cu ea pe bara pana vine piesa . Nici la HAR nu e mare diferenta
Din 2009 , i30 se va face in Europa , atunci sa vezi preturi mici si concurenta inte el si Ceed .
Legat de Sandero : nu uita ca asa a fost si cu Loganul la inceput , nu mai faceau fata la vanzari , se vindea mai ceva ca painea calda , si acum sunt targurile pline , nu le cumpara nimeni . Dacia e tot ....Dacie , mai bine un Symbol sau Aveo , hai ca suntem Off topic rau de tot...
Numai la reno este magaria cu injectoarele "stricate" din caza clientului care a bagat motorina proasta ....., eu nu stiu nici un caz in care sa pice injectoare de la Hyundai sau Kia , daca stii mai multe , please lumineaza-ne .
Legat de cei -2 ani garantie , eu zic ca se compenseaza cu o presupusa calitate mai buna dat fiind locul asamblarii si utilizarea de piese de la mama lor .
Computerul de bord nu e o tragdie asa mare...acum am 2 masini ambele cu BC , la ce-mi foloseste sa vad consum in oras 10.8-11.2 , mai bine nu-l aveam

Sigur ca ceed are atu-ul garantiei , dar degeaba am garantie daca stau 15 zile cu ea pe bara pana vine piesa . Nici la HAR nu e mare diferenta
Din 2009 , i30 se va face in Europa , atunci sa vezi preturi mici si concurenta inte el si Ceed .
Legat de Sandero : nu uita ca asa a fost si cu Loganul la inceput , nu mai faceau fata la vanzari , se vindea mai ceva ca painea calda , si acum sunt targurile pline , nu le cumpara nimeni . Dacia e tot ....Dacie , mai bine un Symbol sau Aveo , hai ca suntem Off topic rau de tot...
Posibil posesor de Cee'd
-
- Auto:
Eu am renuntat la Aveo in primul rind ... datorita sigurantei ... din cite stiu are cam 1,5 stele la sigurantamoguai wrote:aveo ala e puscarie de masina

Eu astept adeverinta si sint hotarit sa iau un 1,4 best ..este de ajuns pentru mine ... dotari suficiente la pretul cerut 11.850E sper sa nu regret ...
Conceptie '98. Iar problema cu alternatorul e veche si cunoscuta.alex_0722876565 wrote:
...initial ma gindeam la Opel Caravan nou .. dar ce dracu la 12.000E ai o masina comuna ... ( dotari minime , masina conceputa ca model prin 99/2000 ) ... si sa cam dus si vrajala cu masina nemteasca ... la firma avem citeva pe motorina ( noi ) si la nici 40.000km la 3 sau 4 a picat alternatorul ...
...
Bafta, orice ai alege.
KIA Cee'd 1,4 GLS, 07/07/07, Mars Red, Base + Cateva optionale ODO: 121.000+ Km///album\\\///JB\\\
DACIA Logan 1,4 MPI+GPL, 01/06/10, Bej Laureate ODO: 76.000+ Km
DACIA Duster 1,5 dCi 4X4, 11/12/13, Laureate, Gris Comete ODO: 0.050+ Km
DACIA Logan 1,4 MPI+GPL, 01/06/10, Bej Laureate ODO: 76.000+ Km
DACIA Duster 1,5 dCi 4X4, 11/12/13, Laureate, Gris Comete ODO: 0.050+ Km
Re: fratele i30
Topicul back on the road
Noul I30 la salonul de la Frankfurt. Trebuie sa zic ca masina arata fantastic, atat la interior, cat si la exterior.
Noul I30 la salonul de la Frankfurt. Trebuie sa zic ca masina arata fantastic, atat la interior, cat si la exterior.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Cee'd 1.4 best 2007 --> E neagra ... si a fost mea Jurnal de bord
Acum: Skoda Karoq 2018 4x4 2.0 TDI DSG
Acum: Skoda Karoq 2018 4x4 2.0 TDI DSG
as putea sa jur ca farurile sunt furate de la conceptul Kia prezent la salon.. am uitat cum sn... cel ce aduce a aston martin db9... culoarea albastra e bestiala si vine bine cu interiorul.. pacat ca pentru a avea un asa interior ar trebui sa o iei full.. ceea ce te deziluzioneaza putin 
eu am tot vazut FL-uri aici pe forum si m-am decis sa merg azi la showroom la MIT... pff..
FL la ceed mi se pare... hidos.. si parca, ca si calitate a materialelor statea mai prost decat ceedul meu.. dar deh.. impresia ..
la pro'ceed insa, am ramas impresionat
.. intr-adevar va fi urmatoarea masina (asta daca nu imi voi permite un seria1 BMW) .. e bestial.. la exterior nu's prea multe modificari.. poate aproape deloc.. iar la interior.. faceliftul ii prinde foarte bine.. as da orice sa am si eu bordul ala rosu
... si casetofonul ala care pare ca are mai multe butonase si te face sa te simti intr-o nava spatiala.. + ca schimbatorul la facelift are piedica pentru marsarier foarte ingenioasa.. 

eu am tot vazut FL-uri aici pe forum si m-am decis sa merg azi la showroom la MIT... pff..

la pro'ceed insa, am ramas impresionat

Kia Cee'd 1.4 GSL MT 109CP
[b]ODO:[/b] 75.000+ KM
Kia Rio facelift 1.2 GSL MT 85CP
[b]ODO:[/b] 14.000+ KM
[b]ODO:[/b] 75.000+ KM
Kia Rio facelift 1.2 GSL MT 85CP
[b]ODO:[/b] 14.000+ KM
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
imi place spatele la asta... zici ca-i alfa giulietta. botul nu prea imi place, aduce putin cu mazda 3 parca..
oricum pentru versiunea cu 5 usi e destul de reusita. oare o sa fie si cu 3 usi?
de motoare se stie ceva?
oricum pentru versiunea cu 5 usi e destul de reusita. oare o sa fie si cu 3 usi?
de motoare se stie ceva?
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink