Cutie manuala sau cutie automata pe Cee'd
-
- 3/E
- Auto:
@Vali ... fiecare are o diferita perceptie asupra placerii de a conduce. Cruise'control'ul, cutia automata, senzorii pentru parcarea automata si multe altele reduc din aceasta placere. Pentru cineva la care plimbatul e placerea, nu condusul proriu'zis ... evident ca automata e alegerea indicata (d'aia am si zis ca daca ar fi sa o iau in calcul si pe pretena mea ca viitoare conducatoare a masinii ... as alege automata), dar pentru cineva care vrea sa controleze cat mai mult din reactia masinii ... manuala e sfanta ...
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

KIA CEED 2.0 GSL-143CP- ESP,Clima,Jante17'',Senzori parcare,etc
http://www.youtube.com/watch?v=SlBAVJjTwVk
+++ASTRA GTC 1.6T-180CP-ROSU
Bravo, SeKAh! M-ai ghicit! Ambele medii in care lucrez (cultural si publicistic) au legatura cu ''scriitorii''SeKAh wrote:Vali, e interesanta comparatia: scriitorii vor alege intotdeauna stiloul dar soferii care vor sa conduca (nu sa fie condusi) vor alege intotdeauna cutia manuala.

Cee'd 1,6 automatic cu esp 122HP (+ optionale) ...alerg (si) cu ea prin Valcea sa "construiesc" http://www.bibliotecivalcene.ro .
Ideea este ca nu ati condus mai mult timp AT ca sa vb dupa(senzorii de parcare si pilotul automat nu reduc cu nimic placerea condusului-.......)andrei0241 wrote:@Vali ... fiecare are o diferita perceptie asupra placerii de a conduce. Cruise'control'ul, cutia automata, senzorii pentru parcarea automata si multe altele reduc din aceasta placere. Pentru cineva la care plimbatul e placerea, nu condusul proriu'zis ... evident ca automata e alegerea indicata (d'aia am si zis ca daca ar fi sa o iau in calcul si pe pretena mea ca viitoare conducatoare a masinii ... as alege automata), dar pentru cineva care vrea sa controleze cat mai mult din reactia masinii ... manuala e sfanta ...
am inchiriat aci in israel un hyundai getz cu cutie automata. azi e a doua zi de condus cu ea. poate dupa doua saptamani cat o s-o am o sa-mi schimb parerea, dar deocamdata vad doar puncte negative si chestii pe care le puteam face la fel cu cutia manuala.
1. sunt doar 4 viteze, cu rapoarte foarte mici pe vitezele 1 si 2. de regula o cutie automata are mai putine trepte decat cea manuala si cu alta etajare, ce favorizeaza mersul la viteze mici in conditii de trafic de oras.
2. in ciuda acestui fapt motorul nu l-am trecut de 3000rpm in ultima viteza si incercam sa stau sub limita legala de 100km/h. maxim am ajuns la 110km/h. conditii numai de autostrada. in cam 110 km parcursi mi-a mancat un sfert de rezervor.
3. obisnuinta e a doua natura: la franare vreau sa apas la fund ambreiajul cu piciorul stang. evident dau in frana la maxim si toti pasagerii se opresc in centuri. asta e cea mai grava, dar tot invatul are si dezvat.
4. frana de motor cucu. o las frumos la vale si ma duc. iarna pe gheata cum se conduce chestia asta? de-aia vedem atatea filmulete cu americani luand-o la vale pe polei?
cutia de pe getz e cel mai probabil sora cu aia de pe ceed. nu e tiptronic. nu stie moduri de configurare. are doar niste leduri groaznice. eu numai din cauza lipsei unei frane de motor serioase nici nu ma gandesc sa conduc din proprie initiativa o cutie automata de tipul asta.
1. sunt doar 4 viteze, cu rapoarte foarte mici pe vitezele 1 si 2. de regula o cutie automata are mai putine trepte decat cea manuala si cu alta etajare, ce favorizeaza mersul la viteze mici in conditii de trafic de oras.
2. in ciuda acestui fapt motorul nu l-am trecut de 3000rpm in ultima viteza si incercam sa stau sub limita legala de 100km/h. maxim am ajuns la 110km/h. conditii numai de autostrada. in cam 110 km parcursi mi-a mancat un sfert de rezervor.
3. obisnuinta e a doua natura: la franare vreau sa apas la fund ambreiajul cu piciorul stang. evident dau in frana la maxim si toti pasagerii se opresc in centuri. asta e cea mai grava, dar tot invatul are si dezvat.
4. frana de motor cucu. o las frumos la vale si ma duc. iarna pe gheata cum se conduce chestia asta? de-aia vedem atatea filmulete cu americani luand-o la vale pe polei?
cutia de pe getz e cel mai probabil sora cu aia de pe ceed. nu e tiptronic. nu stie moduri de configurare. are doar niste leduri groaznice. eu numai din cauza lipsei unei frane de motor serioase nici nu ma gandesc sa conduc din proprie initiativa o cutie automata de tipul asta.
oltCEE'D 1.4 BEST, machine silver. cu roti si volan.
comanda 26.06. serie 4.09. achitat 7.09. livrare 20.09. toate in 2007.
DJ 50NTY
oltcit special, 0.652. de-o varsta cu mine.
DJ 50NTY
Hai sa-ti spun si eu cateva lucruri, in general, si despre cutia de la cee'd, in particular, sa vedem unde e problema:sonty wrote:am inchiriat aci in israel un hyundai getz cu cutie automata. azi e a doua zi de condus cu ea. poate dupa doua saptamani cat o s-o am o sa-mi schimb parerea, dar deocamdata vad doar puncte negative si chestii pe care le puteam face la fel cu cutia manuala.
niciodata, dar niciodata, daca ai condus cutie manuala nu frana cu stangul, uita pur si simplu ca il ai. tine-l relaxat cat mai in stanga spatiului pedalier. Franezi numai cu dreptul, dupa ce il iei de pe acceleratie, fireste.
la cee'd cutia nu are rapoarte deloc apropiate, iti spun pentru ca stiu sigur, am urmarit-o cum schimba. probabil getz schimba mai des pentru ca are motor mic. asa-i ca n-ai 1,6 si 122 hp (benzinar?)
la mine, in primii 180 de km de viata ai masinii mi-a consumat, mediu, 10,2% (oras si afara)
Getz are o treapta in D special pentru drum alunecos sau cu gheata? Dar pentru a remorca ceva/ pe cineva? Cee'd are asa ceva, deci in D2 sigur face frana de motor, iar in D1 tragi greutati dupa tine. Combinat cu ABS, EBD si ESP - cum am configurat eu, cred ca nu voi avea probleme. Apoi, hai sa fim seriosi: daca e gheata sau polei, nu o lasam mai tango?
In conditii normale, conduci numai in D3, fireste.
la ce te referi prin leduri groaznice? Ca eu n-am nici un led? O fi alt model de Cee'd AT in Israel?
Mercik, toate bune, bafta la condus, sonty!
Cee'd 1,6 automatic cu esp 122HP (+ optionale) ...alerg (si) cu ea prin Valcea sa "construiesc" http://www.bibliotecivalcene.ro .
frana de motor cucu. o las frumos la vale si ma duc. iarna pe gheata cum se conduce chestia asta? de-aia vedem atatea filmulete cu americani luand-o la vale pe polei?
Poate gresesc (sa ma corecteze cine a condus in SUA) dar cred ca americanilor li se intimpla asta in primul rand ''datorita'' transmisiilor pe spate si masinilor grele, abia apoi - poate - din cauza cutiei AT...
Poate gresesc (sa ma corecteze cine a condus in SUA) dar cred ca americanilor li se intimpla asta in primul rand ''datorita'' transmisiilor pe spate si masinilor grele, abia apoi - poate - din cauza cutiei AT...
Cum asa?pana si la cielo care i saracu din95, pot sai fac frana de motor 

nu m-ai inteles. si eu vreau sa franez cu dreptul. stangul meu vrea doar sa apese ambreiajulvali40 wrote:niciodata, dar niciodata, daca ai condus cutie manuala nu frana cu stangul, uita pur si simplu ca il ai. tine-l relaxat cat mai in stanga spatiului pedalier. Franezi numai cu dreptul, dupa ce il iei de pe acceleratie, fireste.

cel mai probabil e un 1.4 de 97hp din cate vad pe net. pe hartiile ei nu scria nimic, iar pe motor scrie doar 16V, deci e DOHC.probabil getz schimba mai des pentru ca are motor mic. asa-i ca n-ai 1,6 si 122 hp (benzinar?)
mai are doua trepte: una numita '1' si una 'L'. habar n-am la ce folosesc. o sa-ntreb.Getz are o treapta in D special pentru drum alunecos sau cu gheata? Dar pentru a remorca ceva/ pe cineva?
niste leduri hidoase de masinutza de pompieri chinezeasca langa fiecare pozitie a manetei. cee'd in israel n-ai sa vezila ce te referi prin leduri groaznice? Ca eu n-am nici un led? O fi alt model de Cee'd AT in Israel?

cum? daca o lasi in D la vale la ce viteza sta? daca o franezi un pic si apoi o lasi creste iar viteza?bodyaron wrote:pana si la cielo care i saracu din95, pot sai fac frana de motor
oltCEE'D 1.4 BEST, machine silver. cu roti si volan.
DJ 50NTY
DJ 50NTY
nu m-ai inteles. si eu vreau sa franez cu dreptul. stangul meu vrea doar sa apese ambreiajul Smile
...stangul meu a inteles relativ repede ca nu mai am nevoie de el la condus si sta la locul lui. in schimb, mana dreapta pricepe mai greu. cand ajung la semafor, primul impuls e sa scot din viteza.
am si scos de doua ori, dar din fericire cutia e gandita bine. cand faci miscarea de a scoate din viteza, AT ajunge in N, adica tot scoasa din viteza
cu prima ocazie, poate chiar azi, o sa verific si frana de motor, adica voi pune pentru prima data schimbatorul in D2 si voi simula si modul de tractare remorca (fara remorca, fireste), cu schimbatorul in D1.

cu prima ocazie, poate chiar azi, o sa verific si frana de motor, adica voi pune pentru prima data schimbatorul in D2 si voi simula si modul de tractare remorca (fara remorca, fireste), cu schimbatorul in D1.