Obisnuinta....

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Vietnam
Skywalker
Auto: Sportage 2.0 DSL AT AWD HP

Post by Vietnam »

Eu am reusit de azi sa pun 90% frane line ...restul au fost mai brutale. Incet incet incep sa ma obisnuiesc cu masina.Din pacate eu conduc Cee'd -ul dimineata si seara iar in timpul zilei ma deplasez cu Tico. Cum sunt diferente mari intre cele doua masini este mai grea acomodarea. Cred ca miine ma voi plimba ceva mai mult .Poate dau o fuga si pe autostrada.
CEE'd 1.4 Base GSL LX MT Abyss Blue 2007-2014
Sportage 2.0 DSL AT AWD HP ( 184 CP) SAND TRACK 2014 -

ida01ro
Carcotas Sef
Auto:

Post by ida01ro »

hm! posesor ceed de cateva zile...total 200 km..o problema, legata chiar de "ambreiaj prea sus" : este a treia oara cand in cabina intra miros de ars !! asta s-a intamplat prima data cand am trecut peste on obstacol mai marisor si am spus ca e intamplare, apoi inca odata cand am folosit ceva mai mult ambreiajul in oras (pietoni, pietoni, bara la bara..etc) iar azi a aparut la o acceleratie ceva mai violenta pt a face o depasire, fara ca macar sa ating pedala de ambreiaj - mentionez ca imi place sa conduc, am condus peste 500k km in toate onditiile posibile si mai multe tipuri de masini...adica nu cred ca stilul de condus e de vina...mai a patit cineva chestia asta? eu cred ca placa de presiune nu apasa suficient discul de ambreiaj..opinii as vrea, pls! :shock:
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?

salmonelu
Auto:

Post by salmonelu »

Intradevar m-am obisnuit dupa vreo 500 km cu ambreiajul, dupa cum spune-am si mai sus ca ar putea sa existe si aceasta posibilitate. Ambreiajul sau ce o fi ... a mirosit si la mine in primele zile ... tot la trecerea peste obstacole...dar, s-a oprit mirosul cam dupa 300 km.. Cat mai multi km fara probleme si vreau sa spun ca dupa ce am trecut de primii 1000 km masina merge mai bine .. poate e doar o parere personala. Singurele pozitii contra sunt pentru suspensiile tari care te cam zguduie in oras, dar iti dau stabilitate la viteze mari si garda relativ joasa, cu care de asemenea m-am obisnuit si stiu cand si unde merge sa o parchez. Toate cele bune.
---Mercedes---C220---Rosu---B-22-YMO
+++Kia++Cee'd++ 1.4++ Pewter Beige++B-69-JKU++++++++++++++

nicul
ideolog
Auto: -

Obisnuinta....

Post by nicul »

Nush cum e la altii dar la mine pedala de frana parca s-a inmuiat si am senzatia ca nu mai franeaza bine...lichidul de frana e aproape de max...

MihaiM
Auto:

Post by MihaiM »

Si eu am avut impresia asta pana mi-am dat seama ca e de la incaltaminte. Cu cat mai butucanos adidasu` cu atat frana mai buna. Cu cat mai fin cu atat mai slaba. :D

L P
Auto:

Frine

Post by L P »

Asa este.
Dupa o perioada ,frina se mai lasa.
Initial cind am luat masina , cum atingeam pedala, masina se oprea instantaneu .(era chiar suparator). Dupa citiva zeci de km , s-a mai lasat.
Acum frineaza asa cum ma asteptam .
Pun asta pe seama faptului ca discurile de frina erau noi ,(bineinteles ca din fabricatie nu erau lustruite ,ulterior placutele de frina si-au facut datoria si au rodat discurile ).
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, ESP, CLIMATRONIC, 225/45 R17W, Piston Gray, 15.000 km

MihaiM
Auto:

Post by MihaiM »

Nu stiu ce sa zic, dar normal ar fi ca dupa putin rodaj, franele sa tina mai bine si nu mai prost. Ma refer aici mai ales la placute.

SeKAh
Auto:

Re: Frine

Post by SeKAh »

L P wrote: Initial cind am luat masina , cum atingeam pedala, masina se oprea instantaneu .(era chiar suparator). Dupa citiva zeci de km , s-a mai lasat.
Acum frineaza asa cum ma asteptam .
E doar o iluzie. La inceput multi forumisti apasau frana obisnuiti de la Dacii, Oltcit si alte masini vechi.
Dupa ce inveti sa apesi adecvat (cu grija) ai impresia ca frana e mai moale.

Solutia este sa revii la volanul unei dacii timp de doua zile si apoi sa treci iar pe Ceed.
(eu mai am un Logan)

spdblue
danezul
Auto: Cee'd LX Best 1,4 Benzina

Post by spdblue »

@nicul, in momentul in care am facut un test driver, masina avea peste 3.000 de km., si atunci si cand mi-am luat cee'd-ul am avut probleme cu frana care ma trimitea in geam (si nu numai pe mine, ci si pe pasageri).
Acum, cand pun o frana simt masina altfel, stiu cat trebuie sa apas, daca trebuie, in ce moment, cu ce intensitate etc.
Sincer, sunt fericit ca nu imi adun pasagerii prin masina. Cred ca este vorba de obisnuintza.
Cel putzin, eu simt ca imi functzioneaza extrem de bine franele, mai ales ca am fost nevoit de cateva ori sa le folosesc serios si pot sa spun ca m-au ajutat mult. Sa speram ca este doar obisnuintza, acomodarea cu ele.
Numai bine si drum bun.
Kia Ceed 1.4 T-GDi 6MT BEST Blue Flame
ODO: 1200
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=165&t=25685
Cee'd LX Best 1,4 Benzina Mars Red Siguranta in trafic prin respect
BV 77 SPD ODO 141.520
Jurnal de bord http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=5&t=704 Stiri auto moto

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

pune-ti o pereche de bocanci si condu sa vezi cum e.s-ar putea sa zici ca este asa cum a fost cind ai luat-o,frina isi face foarte bine treaba e chestia ca acum poate te-ai obisnuit cu masina si incepe s-a ti se para cite ceva la ea ba frina ba una alta,s-au cel putin asa cred eu.astazi am condus masina dupa mini-vacanta de craciun si vreau sa iti spun ca masina e nemaipomenita si dupa 6 luni si nu are nimic pe nicaieri doar individul care e intre volan si scaun :D la cap
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

Cristi_G
Auto:

Post by Cristi_G »

credeam mai nou ca exista pb si cu franele citind titlul...m-am linistit citind mai departe. Ieri a condus masina un amic care are o Octavia 1 si la prima frana am zis ca vrea sa ne arunce pe geam afara si sa fuga cu masina :lol:
E vb numai de obisnuinta...
Kia Cee'd 1.4 GSL LX, Black Pearl + GPL

nicul
ideolog
Auto: -

Post by nicul »

Apreciez raspunsurile :D si eu ma gandeam ca nu e decat obisnuinta (km multi intr-un timp f scurt...) dar...cand apas frana mai ales de dimineata...se aude un harsait...am fost si la service azi cu ea...a dat o tura a zis ca nu are nimic... Ideea e ca mi se pare pedala mult mai moale...scoate un sunet precum o pompa din aceea de picior adica un fasait usor si fata de cum era inainte prinde mai jos acum. Din cate am inteles apar probleme de genul la marci consacrate deci nu ar fi vreo rusine...pur si simplu se intampla... Din cate deduc eu din explicatiile primite de vina ar fi ABS-ul...asa ca incercati sa franati cat mai usor fara a intra ABS-ul...oricum cu franele sunt cel mai sceptic...adica fara frane chiar nu se poate si nu imi asum niciun risc cu acestea. O sa ajung la Sibiu si cunosc pe cineva care o sa imi masoare valori de franare. Pt cei cu hayonul a venit azi la service un proaspat posesor si i-a dat cu un spray (ulei banuiesc) pe cuiul care tine bancheta din spate.

spdblue
danezul
Auto: Cee'd LX Best 1,4 Benzina

Post by spdblue »

Fasaitul il aud uneori cand pun frana la rotzile din spate si chiar nu apas tare frana pentru ca sa intre Abs-ul in functziune. Pana una alta, voi merge ata cat voi putea astfel incat l aprima revizie sa vad ce-mi vor spune mecanicii. Drum bun si numai bine.
Kia Ceed 1.4 T-GDi 6MT BEST Blue Flame
ODO: 1200
Jurnal de bord: viewtopic.php?f=165&t=25685
Cee'd LX Best 1,4 Benzina Mars Red Siguranta in trafic prin respect
BV 77 SPD ODO 141.520
Jurnal de bord http://www.clubkia.ro/viewtopic.php?f=5&t=704 Stiri auto moto

cata_timisoara
Auto:

Post by cata_timisoara »

Servus!

Sa recunoastem un lucru, si anume ca sistemul de franare are eficienta maxima datorita discurilor de pe spate(ce nu se intalnesc la alte marci gen Opel, Dacia, Chevrolet, etc chiar si Toyota). Am vazut ceva Test Drive facut de nemti si erau f. multumiti, a cam pus Golf 5-ul in cur. E doar o iluzie faptul ca pedala e mai moale sau mai tare dupa xxxx km, depinde de pe ce masina vi sau daca schimbi incaltamintea. Eu de exemplu am venit de pe Dacia 1300 din '82 si la inceput frana mi s-a parut f. tare, pe urma m-am obijnuit si acum stiu cum sa dozez forta de franare. Dar am siguranta ca in caz de nevoie ma pot baza pe ea. Dupa ce am trecut de la incaltamintea de vara-toamna(adidasi) la cea de iarna(ghete de iarna) nu simteam bine la inceput nici o pedala, dar dupa ceva vreme m-am acomodat. De asta va spun eu voua, dragi posesori de KIA Cee'd, cred ca e vorba de impresie. Sa va bucurati de bijuteriile voastre ca putini au privilegiul sa conduca o astfel de masina in Romania(cel putin pana in prezent)
Posesor de masina Koreana proiectata, facuta in si pentru Europa

aless
Auto:

Post by aless »

ida01ro wrote:... este a treia oara cand in cabina intra miros de ars !! ...
Cand am ridicat masina de la dealer in drum spre casa am simtit miros de ars. Nu este de la ambreiaj. Mai degraba de la esapament. Probabil vopseaua de pe el.
KIA Cee'd 1,4 GSL LX BEST - PISTON GREY

Post Reply

Return to “Generalităţi”