[Optional] Geamuri cu tenta

Forum cu de toate despre Kia cee'd
moonwalk
Auto:

Post by moonwalk »

@ciprianeagu
Ai llumar pe gemurile fata si pe parbriz cumva? ptr ca ma intrebam daca merge sa pun si eu :)
ProCee'd 1.6 GSL Style + optionale, culoare Casa White

ionutz
Auto: KIA CEED

Post by ionutz »

Stie cineva daca imi pun folie omologata si ma duc la RAR ,mi se trece in talon/carte?Stiu ca in mod normal ti se da o foaie,mai exact un certificat de conformitate...dar pe mine ma intereseaza daca se poate trece in talon,pt ca se mai intampla sa dai si de cate un politist mai "zelos" si nu am chef sa stau de cearta cu el!Stiu ca de jante se pot lua daca sunt mai late decat in talon,acestea trebuind trecute dupa o vizita la RAR! Pe mine ma bate gandul sa imi pun o astfel de folie si mi-ar fi chiar usor sa o trec in talon ca masina abia am ridicat-o sambata :lol: si inca nu am inscris-o!
Kia Ceed (2008) 1,4 GSL - BEST culoare: Black Pearl
Kia Sportage (2018) FL 1,6 T-GDI, AT 4x4, GT-Line culoare :Penta Metal

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Din cate retin, nici macar cele care vin cu geamurule fumurii din fabrica nu au asta specificat in talon ... deci banuiesc ca nu prea o sa'ti treaca nimeni folia in talon, insa merita intrebat la Politie ...
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

ionutz

Post by ionutz »

Am sunat azi la RAR si mi-au spus ca nu se trec in talon....abtipildul din geam si hartia sunt suficente...mie mi se pare o porcarie ca daca ma chinuiesc fac rost de ele si imi pun folie daia de e 4,5ron cutia :P

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Pai daca ai de unde sa faci rost de abtibild si hartie ... nu te opreste nimeni sa pui folie d'aia ieftina (in CT e 10 lei cutia :P)
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

valmont
Auto:

Post by valmont »

In talon nu se trece nimic...nici de fumurii si nici de folie! Ai foaia si abtibildurile. Normal ca abtibilduri gasesti peste tot, dar trebuie sa ai si foaia cu omologarea.In CTA insa multi au luat numai abtibilduri si le-au pus in geam si politia de multe ori nu mai intreaba si de omologare, asta desigur daca nu sunt 100% :P

Ai grija si folia unde o pui, pentru ca multi pun la nea gigel si nea fanel si apoi apar goluri de aer sau se strica, pentru ca nu a fost lipita bine...Trebuie sa faci totul "ca la carte" ca sa fi sigur ca o sa tina (adica trebuie tratat geamul cu nu mai stiu ce solutie, etc...).

Si eu vreau sa imi pun zilele astea, dar o sa ma duc la magazin/service care se ocupa cu asa ceva.In CTA sunt vreo 3 si ma costa cam 4 milioane (spate si luneta), dar dau geamul jos! Nu vreau sa imi puna direct, pentru ca de cele mai multe ori nu iese bine.Daca dau geamul jos pot sa intinda folia a.i. sa nu ramana bule ;)

Alexzander
Auto:

Post by Alexzander »

Salut !! a mea o sa fie alba si pun la optionale si geamurile fumurii ca nu costa mult , dar rezista cel putin 10 ani , pe cand folia sau afumarea rezista doar 3-ani dupa care incepe sa se deschida la culoare( negreala :) ) . Sa nu mai vorbesc de felul cum e pus efectiv ceolofanu sau cat costa sa dai jamu jos si sa le afumi . Din fabrica costa doar 31euro. Uite si poze cu masina alba asa cum o s-o iau http://picasaweb.google.com/XLR.Megatro ... itoareaMea
Voi cumpara in toamna: Kia pro_cee'd 1.6 GSL MT STYLE + cateva optiuni: Geamuri fumurii, Jante si anvelope - 225/45 R17W, parbriz-geam cu protectie UV, presuri interioare tip carpeta, senzor parcare, culoare alba(Casa White).

ionutz

Post by ionutz »

M-am interesat si eu de preturi ca aveam un pliant...asa ca am sunat...mi-a spus ca ma costa 400ron geamuri laterale spate + luneta(pana la 95%),iar daca vreau si pe fata(30%) ma costa 650ron.Folia este Lumar si este omologata RAR,avand o garantie de 5 ani.Tipul mi-a spus ca daca in astia 5 ani, se decoloreaza sau se dezlipeste, mi-o schimba gratis si nici nu imi da panourile sau geamul jos cand o monteaza! :wink:

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

@Alexzander ... daca nu e vorba de 1.4Best, da, se merita optiunea de geamuri fumurii, iesi mult mai ieftin.
Insa la 1.4Best ... ce au majoritatea posesorilor, nu poti adauga optionale.
De asemenea, poate unii vor cu o opacitate de 95% ... si in acest caz nu ai alta optiune decat folia ... Geamurile fumurii au 70%, daca nu ma insel
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

valmont
Auto:

Post by valmont »

@Alexzander: Nu stiu daca ai avut vreodata folie sau afumate si s-au decolorat dupa 3 ani, dar eu am avut inainte o dacie berlina care a avut geamuri fumurii (afumate) din '95, cand am luat-o si pana in 2005, cand am dat-o.Asta inseamna cel putin 10, pentru ca nu stiu de cand erau asa.

@ionutz: Cand se monteaza folia, cel mai bine este sa faca asta cu geamul dat jos.Dureaza mai mult, dar treaba iese mult mai bine;)

ionutz

Post by ionutz »

valmont wrote:@ionutz: Cand se monteaza folia, cel mai bine este sa faca asta cu geamul dat jos.Dureaza mai mult, dar treaba iese mult mai bine;)

Eu nu prea as vrea sa dau geamul jos pt ca imi este teama ca or sa apara greierasii din panouri apoi....

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Nu prea au de unde sa apara greierasi, totusi. Eu am dat fata de usa jos la usa din fata si cand o pui la loc n'are ce sa ramana cu joc sa dea nastere la greierasi dup'aia.
Insa vorba cum ca ce a fost desfacut nu mai e ca nou nu e chiar inventie ...
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

valmont
Auto:

Post by valmont »

Depinde si unde te duci, pentru ca daca se face totul profesionist, nu prea are de unde sa apara greierasi ;)

ionutz

Post by ionutz »

Gata!Marti ma duc sa imi pun folie!Am vb si negociat cu tipul de la firma care pune folia si a zis ca cu 6mil(mi-a facut reducere 500 de mii) imi pune toate geamurile(spatele 95%,fata 30%- ca asa e legal).Mi-a spus ca nu e nevoie sa dea nici un panou jos,ca a mai pus folie pe Kia Ceed si ca o sa iasa bine,plus ca in cazul in care nu iese bine sau imi apare vreo bula de aer mi-o va schimba gratis in astia 5 ani!Va tin la curent si o sa pun si poze dupa ce o voi monta :wink:

valmont
Auto:

Post by valmont »

pe spate legal este 70% si fata 30%

succes

eu luni ma duc sa vb ;)

Post Reply

Return to “Generalităţi”