Sunt convins ca ratele au dobanda fixa, dar din pacate comisioanele de administrare lunara nu sunt deloc fixe. Asa ca mare atentie fiinca eu am fost la un pas sa ma tepuiesc grav de tot cu VB (oferte cu dobdanzi de 4,9% - si niste comisioane lunare imense)antonskky wrote:Salut! Eu am avut aceias problema, adik leasing sau credit? Am rupt internetul timp de 1 saptamana nu faceam altceva decat sa calculez.Si dak ai rabdare sa citesti iti voi explica cum cred eu ca este cel mai bine si de ce.
Am vrut sa fac leasing la Unicredit(Mare tzeapa sunt astia frate)dak vrei iti spun si de ce, dar in particular(la telefon sau pe messenger).
Asadar, dupa nopti nedormite am ajuns la urmatoarea variata:CREDIT AUTO la Raiffeisen Bank unde am dobanda DAE 10,5% FIXA si este in LEI . Adik am dat avasul 4.000 E(asta ca atat am vrut eu), minim fiind 15% si am ramas cu 8.000 E de creditat.Pe 5 ani am o rata de 600 ron FIXA si nu Variabila ca la alte Leasing-uri sau Credite Auto.Rata poate fi 70% din salariu.Mai au 1 singur comision de 1,9% din suma, care este inclus in aceasta rata.In final platesc cu doar 7.000 ron mai mult, dupa 5 ani.Toate taxele masinii, Casco, RCA etc... le platesti singur si le poti face cu ce firma de asigurari vrei tu.Lor tre' sa le duci doar Cartea Masinii !
Iar DAE dat de tine este cel de pe site..pt 8000E si 5 ani este 11.97 %.
Comisionul acela de 1,9% este anual ( in luna a 13,25,etc... o sa platesti vreo 4 milioane in plus). Comisioane de administrare lunare ascunse (a se citi incluse in rate).
Eu o sa iau proceed cu un credit auto..si o sa iau aceeasi suma din banca (aprox 8000E). Pana acum...am fost si am intrebat la mai multe banci...si am remarcat doar 2 oferte k lumea ( puteti sa ma credeti pe cuvant sau sa mergeti sa verificati) in contiile tale (8000 E si 5 ani)
Credit auto in Lei de la CEC - 604Ron (cu comision lunar inclus + comision anual- primul an este 1,75, restul 0.2 % )
Credit auto in lei la ATE Bank - 650Ron (comision lunar de 0.1% )