Comanda CEE'D varianta Best

Forum cu de toate despre Kia cee'd
bobilu
Auto:

Post by bobilu »

antonskky wrote:Salut! Eu am avut aceias problema, adik leasing sau credit? Am rupt internetul timp de 1 saptamana nu faceam altceva decat sa calculez.Si dak ai rabdare sa citesti iti voi explica cum cred eu ca este cel mai bine si de ce.
Am vrut sa fac leasing la Unicredit(Mare tzeapa sunt astia frate)dak vrei iti spun si de ce, dar in particular(la telefon sau pe messenger).
Asadar, dupa nopti nedormite am ajuns la urmatoarea variata:CREDIT AUTO la Raiffeisen Bank unde am dobanda DAE 10,5% FIXA si este in LEI . Adik am dat avasul 4.000 E(asta ca atat am vrut eu), minim fiind 15% si am ramas cu 8.000 E de creditat.Pe 5 ani am o rata de 600 ron FIXA si nu Variabila ca la alte Leasing-uri sau Credite Auto.Rata poate fi 70% din salariu.Mai au 1 singur comision de 1,9% din suma, care este inclus in aceasta rata.In final platesc cu doar 7.000 ron mai mult, dupa 5 ani.Toate taxele masinii, Casco, RCA etc... le platesti singur si le poti face cu ce firma de asigurari vrei tu.Lor tre' sa le duci doar Cartea Masinii !
Sunt convins ca ratele au dobanda fixa, dar din pacate comisioanele de administrare lunara nu sunt deloc fixe. Asa ca mare atentie fiinca eu am fost la un pas sa ma tepuiesc grav de tot cu VB (oferte cu dobdanzi de 4,9% - si niste comisioane lunare imense)

Iar DAE dat de tine este cel de pe site..pt 8000E si 5 ani este 11.97 %.
Comisionul acela de 1,9% este anual ( in luna a 13,25,etc... o sa platesti vreo 4 milioane in plus). Comisioane de administrare lunare ascunse (a se citi incluse in rate).

Eu o sa iau proceed cu un credit auto..si o sa iau aceeasi suma din banca (aprox 8000E). Pana acum...am fost si am intrebat la mai multe banci...si am remarcat doar 2 oferte k lumea ( puteti sa ma credeti pe cuvant sau sa mergeti sa verificati) in contiile tale (8000 E si 5 ani)

Credit auto in Lei de la CEC - 604Ron (cu comision lunar inclus + comision anual- primul an este 1,75, restul 0.2 % )

Credit auto in lei la ATE Bank - 650Ron (comision lunar de 0.1% )

bobilu
Auto:

Post by bobilu »

* conditiile

antonskky
Auto:

Post by antonskky »

Nush daca este asa cum spui tu. insa eu sunt sigur ca ratele vor fi FIXE pana la sfarsit si ca nu vor mai aparea alte comisioane in plus, deoarece tot la R.B. are si un tovaras de-al meu credit auto si in 3 ani nu a platit nici un leu in plus.Asa ca am incredere in Banca asta si dupa parerea mea este cel mai bun credit auto de pe piata la ora actuala !!!

Cu respect:Antonskky

cRbL
pro_ceed ftw
Auto:

Post by cRbL »

nu inteleg de ce va chinuiti atata cu credite auto ..
nevoi personale ce are ?

al_de_sus
Auto:

Post by al_de_sus »

sunt mari dobanzile la nevoi personale, nu se compara cu creditul auto. e mult mai usor de luat cel de nevoi personale dar te usuca la comisioane de administrare si de "instrumentare". e enorm sa iei un credti de nevoi personale cu o dobanda de 25% sau chiar mai mult.
Pro_cee'd 1.4 GSL BEST Cassa White AG 84 DAV
1->2-->3--->4---->5----->Rachetaaaaaa!!!!

bobilu
Auto:

Post by bobilu »

antonskky wrote:Nush daca este asa cum spui tu. insa eu sunt sigur ca ratele vor fi FIXE pana la sfarsit si ca nu vor mai aparea alte comisioane in plus, deoarece tot la R.B. are si un tovaras de-al meu credit auto si in 3 ani nu a platit nici un leu in plus.Asa ca am incredere in Banca asta si dupa parerea mea este cel mai bun credit auto de pe piata la ora actuala !!!

Cu respect:Antonskky
Dobanda este fixa, ratele cu siguranta nu vor fi! Sa inteleg ca e primul credit al tau?
Exista un fragment scris cu font de 8 pe undeva in contract: "Banca isi rezerva dreptul sa modifice oricand unilateral conditiile contractului".

Este posibil sa nu modifice nimic; dar dupa ce am fost aproape tras pe sfoara de VB ( care mi-au zis la semnarea contractului final ca de fapt..ei modifica termenii contractuali in 4 saptamani de la semnarea unui contract, in care era specificat Credit cu DOBANDA FIXA) eu suflu si in iaurt, vorba 'ceea.
Am un credit ipotecar maricel la BRD, si nu au modificat mare branza din contract in 2 ani de zile ( 10E evolutie in plus). Deci e posibil sa fie stabil. Fiecare cu 'norocul' lui .. fiindca aici nu e stiinta exacta...e japca legala.

Cheers

antonskky
Auto:

Post by antonskky »

Ai dreptate si tu intr-un fel, dar una peste alta nu ma mai intereseaza.
Sa vina Cee'd-ul si gata !!! :D :D :D
Sa ne bucuram de masinile noastre, iar cu dobanzile, ratele, creditele, leasing-urile....etc.....sa-i ia dr..q pe toti :lol:

gameover
Auto:

Post by gameover »

Voi ma speriati pe mine cu ratele astea....dar atunci cu dobanda variabila cum este ? inseamna ca e la fel ca cel cu dobanda fixa ?
Kia pro_cee'd 1.4 16 V , 109 CP, Best, Pewter Beige

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

salutare.
eu am facut leasing la BRD Sogelease la ceed sw base cu optiuni care ajunge la valoarea DDP de 15400E. La un avans de aprox 7000 E, deci ramane valoare finantata 8400, am rata fixa pe luna pe o perioada de 4 ani 200Euro cu tot cu TVA si cu valoare reziduala inclusa. Eu am facut pe firma si e si avantajul cu recuperarea TVA-ului, dar dobanda e de 7,5%. Am desfasuratorul cu toate cele 48 de rate si cu tot cu comisionul de administrare de 1,9% (adik vreo 230euro) ajunge aprox 17000. Acum ce pot sa zic e ca cel putin in Bacau unde am facut eu actele sunt niste incopetenti a durat cam 3 ssaptamani se termin cu actele, da sper ca am fost doar un caz nefericit.

Sper ca sunt de folos informatiile.
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro

gameover
Auto:

Post by gameover »

Cu valoare reziduala inclusa in rate ?

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

da. valoarea reziduala este inclusa in rate. se poate si cu valoare reziuala la sfarsit, in cazul acesta scade rata lunara in schimb daca faci un calcul iese mai mult cu valoarea reziduala la sfarsit, deoarece dobanda se calculeaza la suma ramasa de plata. ca sa ai asa o comparatie daca mai lasam la sfarsit vreo 2000 euro iesea in total cam 17400 euro. de asta am preferat sa fie inclusa in rata lunara.

gameover
Auto:

Post by gameover »

si valoarea reziduala poate fi platita in rate la sfarsit ?
Oricum tu esti avantajat de faptul ca ai achizitionat-o pe persoana juridica, pe persoana fizica nu prea mi se pare avantajos leasingul decat daca stau sa ma gandesc ca pot achita la sfarsit valoarea reziduala ceea ce m-ar avantaja la rata (mai mica)

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

valoare reziduala poate fi inclusa in rate (cum e cazul meu) sau o sa ai rata mai mica si platesti valoarea reziduala la sfarsit (platesti odata toata suma ramasa aprox 2000euro). eu zic ca e avantajos cu leasing si pe persoana fizica (dobanda cred ca e aceeasi). ai calculat la credit cat te ajunge in total cu tot cu comisioane? si poti sa faci o comparatie ca eu pentru valoare finantata de 8400 euro dau in plus 1600 euro cu tot cu tva pe o periaoda de 4 ani. vezi cam cum iese la credit.

gameover
Auto:

Post by gameover »

Rata la creditul auto este in jur de 220 de euro tinand cont de valoarea finantata 8400 euro in cazul tau pe o perioada de 4 ani.
Apropo; tu in rata de 200 de euro la leasing si casco inclus ?

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

casco nu e inclus. pot sa imi aleg cateva firme de casco la care sa-mi fac. eu am ales asiban unde ma costa in jur de 616 euro pe an. tu unde ai calculat rata aia de 220euro pe luna pe 4 ani? la ce banca? e bine sa faci un calcul final cu tot cu comisioane ca sa vezi cat dai in plus fata de cat costa masina. asa iti faci cel mai bine o idee. ca dupa cum spuneau unii pe la unele banci apar niste comisioane sau majorari pe acolo. Daca ai desfasuratorul tragi linie si vezi exact. la cei 220 euro care i-ai calculat e si casco inclus?

Post Reply

Return to “Generalităţi”