fratele i30

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
gogu
Moderator General
Auto:

Post by gogu »

OT: de acord, vezi OZNul de Civic HB (care tare mult mi-ar fi placut dar e f scump in RO) sau vechea Corolla HB care arata iarasi f bine (nu imi place Aurisul).

Pasha
Auto:

Post by Pasha »

sunt indragostit de civicul ala in 5 ushi, am condus o vreme un crx din '92, 1600 cm cubi - 149 de cai shi de atunci iubesc honda. dar sa nu uitam de subaru, mitsubishi, mazda samd :)
Kia Cee'd base LX 1.4 GSL plus citeva optzionale - piston grey

Vietnam
Skywalker
Auto: Sportage 2.0 DSL AT AWD HP

Post by Vietnam »

Nu arata rau I30. Nu prea imi place spatele ... mai ales cu gaura aia de sub semnul Hyundai....parca insemnul vrea sa astupe gaura aia si nu reuseste. In rest e totusi placuta la vedere atit in interior cat si exterior. Parca are un aer mai sportiv decat Ceed-ul. Si pare ca are mai multa personalitate decat a noastra.... Dar tot la CEED ramin :P
CEE'd 1.4 Base GSL LX MT Abyss Blue 2007-2014
Sportage 2.0 DSL AT AWD HP ( 184 CP) SAND TRACK 2014 -

arka
Auto:

Post by arka »

@pasha
ai perfecta dreptate, si eu sun fan masini asiatice, dar ma refeream la faptul ca inca nu au reusit inca sa se impuna pe piata europeana.
cee'd 1.4 base, oil blue, proiectoare, cotiera, cheie 2 butoane
golf 4, benzina 1.4
www.instructiunissm.com

Ajax26
Auto:

Post by Ajax26 »

Eu zic ca la exterior nu arata mai bine ca ceed - stopurile sunt ciudate rau si prea mari parca. ce-mi place cu adevarat e consola centrala - parca arata mai bine cu displayul albastru maricel. In schimb climatronicul arata mai bine la ceed - butonoiul ala mare nu-mi place deloc. Nici volanul de la I30 nu mi se pare stralucit.
Kia Cee'd 1,4 GSL Piston Grey
Base + some stuff
B-04-AJX

CEEDS
Auto:

Post by CEEDS »

Pasha wrote:sunt indragostit de civicul ala in 5 ushi, am condus o vreme un crx din '92, 1600 cm cubi - 149 de cai shi de atunci iubesc honda. dar sa nu uitam de subaru, mitsubishi, mazda samd :)
Ma bucur ca preferati ceed fata de i30 :)
Ceed -cum zice si numele e european, produs aici, i30 e corean probabil si materialele ei va fie mai slabe...si intretinerea putin mai scump.

Pasha
Auto:

Post by Pasha »

aici te contrazic, hyundai ishi face o fabrica la cehi, la 70 de km de asta a lu' sor'sa kia. i30-ul o sa fie facut tot in europa, probabil cu aceeashi furnizori de la ceed. ca l-or face shi prin alte partzi... treaba lor. dar pentru europa o sa fie produs aici, la botul calului.

bobu05
Auto: BZ-21-NBA

Post by bobu05 »

E mult mai frumos Ceedul. Si interior si exterior.

CEEDS
Auto:

Post by CEEDS »

Pasha wrote:aici te contrazic, hyundai ishi face o fabrica la cehi, la 70 de km de asta a lu' sor'sa kia. i30-ul o sa fie facut tot in europa, probabil cu aceeashi furnizori de la ceed. ca l-or face shi prin alte partzi... treaba lor. dar pentru europa o sa fie produs aici, la botul calului.
:) de la 2009 pana atunci masinile vin din corea.

Pasha
Auto:

Post by Pasha »

mmmmm, iarashi nu. in 2008, adica anul viitor, deja va produce de zor.

dre_andrei
Auto:

Post by dre_andrei »

nu va produce pentru ca nici constructia fabricii nu e intr-un stadiu avansat... :) pentru ca actionarul majoritar la kia-hyundai a fost arestat si a fost stopata constructia fabricii. SIGUR, cel putin pentru inceput, i30-urile vor fi aduse din corea => taxe vamale => masina mai scumpa.
Prefer cee'd-ul, cu care am 4100 km in 17 zile :D

Pasha
Auto:

Post by Pasha »

acum ne contrazicem cu fabrica... din alte motive a fost stopata constructzia, o incepusera fara aprobarea cehilor, dupa care au zis ca-shi iau jucariile shi pleaca, apoi au zis cehii ca e ok, a urmat o perioada de ashteptare sa confirme coreenii ca e ok, au urmat declaratzii, pupaturi shi prietenie eterna shi pina la urma in 2008 va functziona.
revenind la ce e important, am zis din start ca prefer ceed. shi mai zic acum ca te invidiez ca ai deja peste 4000 cu a ta. shi mai promit sa fac shi eu peste 1000 in primul wkend dupa ce o primesc :)

asdfgh
Auto:

Post by asdfgh »

Parerea mea in legatura cu I30-ul este ca va avea un avantaj avand in vedere ca apare pe o platforma deja testata. dar ce nu inteleg e cum au reusit cei de la Hyundai sa faca o masina asa de urata. Ce ar mai fi interesant de observat - materialele par mai bune sau mai bine finisate. Nu e prea stralucit nici design-ul interior, dar ca si detalii pare mai conservator si mai bine facut (ceasurile de la bord si volanul sunt f faine).
Dar acum ca am luat Kia, e mai mishto ceed-ul :D

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

asdfgh, si Accentul se construieste pe o platforma testata (KIA RIO are aceiasi platforma cu Hyundai Accent) dar asta nu i-a impiedicat sa o dea in bara la alte capitole (vezi problema cu directia asistata electric).
Personal, nu mi se pare ca ar fi peste KIA. Spatele de la i30 e urat. Pare a fi copiat dupa un model de la Fiat (nu mai stiu care). Partea din fata, e si ea anosta. Pare a fi inspirata de la masinile de prin anii '85 - '90. Materialele de la interior, nu cred sa fie calitativ peste cele folosite pe Ceed.
Mitsubishi Lancer 1,6 din 22.09.2007
Imagehttp://www.mitsu.ro
Image Image
Kia Cee'd 1,6 DSL MT Base din 25.10.2007 http://www.clubkia.ro
Dacia LOGAN 1,4 din 28.06.2006
Dacia Berlina 1410 din 1994

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

In UK, conform unui articol din presa britanica, i30 va incepe de la 10995 lire sterline, ezac ca si Cee'd'ul. Insa in plus se zice ca ar avea inca din standard "stability control, traction control, active front head restraints, front fog lights, remote locking, rear electric windows, 15-inch alloy wheels, tinted glass" ... deja destul de multe peste dotarile unui Cee'd
Ford - Fiesta - 1.4 tdci

Post Reply

Return to “Generalităţi”