Consum kia cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
cRbL
pro_ceed ftw
Auto:

Re: consum mare benzina 1.4 best

Post by cRbL »

nush daca are sens dar totusi...
ca fapt divers.
la un logan de 1.6 resetat calculatorul de bord in momentul intrarii in piata romana.aglomeratie grava. cand ma apropiam de unirii aveam ...27...mediu... fara bruscari dese...
parerea mea...
in bucuresti se duce orice fel de consum...
varianta cu acel consum instant e buna, efectiv te inveti cand sa schimbi si cu cat si in cate tura sa mergi ca sa ai un consum cat mai acceptabil.

Lrk
Auto:

Post by Lrk »

Numai sa nu te uiti prea mult ca face poc.
Kia Cee'd SW 1.4 Gsl Best in Oil Blue

cmihai
Auto:

Post by cmihai »

dovada pt weeezer dupa cum am promis http://img241.imageshack.us/my.php?imag ... 188ab7.jpg
zafira b 1,6 ODO: 100 000 km....BR-12-CUB
KITURI XENON...OFERTE PT MEMBRI viewtopic.php?f=139&t=9254

http://www.xenonparavanturi.ro/

lookas
Auto:

Post by lookas »

Observ ca pe topicurile legate de consum se omit destul de des niste detalii foarte importante pentru a aprecia daca un consum mediu dat e mic sau mare fata de restul, si anume: viteza medie si distanta pe care a fost calculat consumul. Toate acestea sunt functii ale computerului de bord, asa ca folositi-le si raportati.
E interesant de mentionat si ce benzina s-a folosit, tipul jantelor plus dimensiunea cauciucurilor, ca sa nu le cautam prin semnatura sau JB.
Bun de luat in seama ar fi si turatia medie, si desi nu se afiseaza, nu m-ar mira ca la diagnoza sa apara, pentru ca, printre conectorii CB exista si pin de tahometru.
Si eu sunt foarte curios de consumurile voastre pentru ca si la masina din semnatura cu ODO aprox 1700km, consumul mediu urban variaza intre 10 si 12 l/100km cand viteza medie variaza intre (17 si 12 km/h). Mai tare nu se poate merge in Tm, pe traseul pe si la ora la care merg ai mei la/de la lucru.
I-am rugat deocamdata sa reseteze simultan valorile si sa le urmareasca pe mai multe sute de km. Revin cu rapoarte.

Drumuri bune!
Kia Cee'd [06.2008] | 1.4GSL Start + opt. | Pewter beige | ODO 24500
< Album foto > | < Jurnal >

Lrk
Auto:

Post by Lrk »

Eu am 18kmh media in Timisoara :P
Kia Cee'd SW 1.4 Gsl Best in Oil Blue

Razor
007
Auto:

Post by Razor »

Viteza media de 17 km/h, consum mediu 8.5% in Bucuresti, schimb treptele pe la 3000 rot/min. Drum : de Luni pana Vineri : Titan -> Unirii ( pe campia libertatii, piata alba iulia, bd. unirii ( cateodata pe la pasajul Marasesti )). Consider ca 8.5% e un consum rezonabil, pentru traficul din oras ( avand in vedere ca acel consum din carte e facut in conditii perfecte : fara vant, semafoare, idioti in trafic, blocaje, depasiri , etc )
Kia Cee'd Best, 1.4 109cp, Piston Grey B-01-UPD
Galerie poze cu masina
Galerie poze cu alte masini Kia Ceed

patton
Auto:

Post by patton »

In bucuresti desi aglomeratia e mare nu seamana o zi cu alta. Luni pe la ora 17.30 am plecat de la Spitalul Elias si am facut pana la veteranilor in militari 2 ore (duminica sau dimineata cand e liber faci 10 min cu tot cu semafoare, treceri de pitoni). Marti pe la 12, de la Budapesta (piata) pana la veteranilor 35 min, nici nu-mi venea sa cred. Nu se poate face un consum mediu in Bucuresti, doar poate sa mergi 2-3000 km.
KIA Cee`d Best Kompass Blue 1,4

lookas
Auto:

Re: consum kia cee'd

Post by lookas »

(http://spreadsheets.google.com/viewform ... M7bw&hl=en)
Formular inregistrare consum Kia Cee'd
1. Pentru ca 78 de pagini mi se par complet descurajatoare pentru cine vrea sa afle ceva despre consumul real.
2. Pentru ca majoritatea posturilor mentioneaza consumul mediu, fara foarte importanta viteza medie, si alte mentiuni cum sunt latimea anvelopelor, tipul jantei, distanta pe care s-a masurat, rpm pentru urcare in treapta si rpm pentru mers constant, ... numarul de la pantof, culoarea masinii, grosimea stratului de praf pe luneta, tipul lichidului de parbriz si marca tigarilor fumate in coloana de la semafor.
3. Pentru ca a existat un tabel initiat de psystem, ce continea viteza medie si consumul mediu, dar nu am vazut si tipul motorului, si s-a pierdut printre pagini atat de tare incat nu l-a mai completat nimeni.

Daca prinde ideea, as face un topic separat pe care un moderator sa-l agate si fara prea multa vorba se poate consulta tabelul rezultat, se poate filtra dupa tip de motor si se pot calcula medii pe un range de viteze medii, etc, ideea e ca se poate trage o concluzie despre consumul acestor masini/motoare.
Ma angajez chiar sa prelucrez eu periodc rezultatele, atata timp cat exista interes si 2-3 minute pentru completat (pe langa cateva sute de km preferabil parcursi pentru colectarea datelor)

Daca credeti ca ar mai trebui introduse campuri in formular, le introducem.
Astept feedbackul legat de idee si mai ales randuri in tabel.

patton
Auto:

Post by patton »

ieri am plecat din bucuresti pana in roman (neamt). am incercat sa scot un consum cat mai bun fara insa a merge subturat si bineinteles fara sa fortez,dar am mers doar pt consum.
bucuresti (cora) - roman (trecut prin ploiesti, buzau, focsani, bacau - prin oras nu pe varianta): 350 km, consum mediu 5,2. ODO 2400.
se poate scoate un consum bun cu cee'd, problema e ca nu pot sa merg in stilul asta: 60 in localitate si maximum 100 in afara.
am fost singur in masina si singurul bagaj a fost pachetul legislativ.
KIA Cee`d Best Kompass Blue 1,4

lookas
Auto:

Post by lookas »

Ca sa speram sa tragem o concluzie, ar trebui sa adunam datele:

viewtopic.php?f=3&t=101&p=77975#p77975

sik81
sleepy beast
Auto:

Post by sik81 »

ma numar printre putinii fericiti: mie imi consuma pana in 9% si am o vit medie de 27kmh mers numai urban la ore de trafic pe ruta dr tbaerei otopeni retur

BogdanTimisoara
Auto:

Post by BogdanTimisoara »

Buna initiativa, bun tabelul. Zic eu ca ar fi utila o coloana care sa contina stilul de conducere (cu vant din pupa, bleg, linistit, sportiv, agresiv, sinucigas), care suplineste coloana cu turatiile si aduce si un element in plus legat de accelerari si franari.
Una e sa urc linistit la 3500 rpm si sa franez rar si cu multa frana de motor, alta e sa ma infig voiniceste in pedala de acceleratie (tot pana le 3500 sa zicem) apoi tot voiniceste sa franez mult si des.
Marimea si materialul jantei eu zic ca nu au mare importanta, latimea benzii de rulare da. Circumferinta rotii ramane constanta, indiferent de janta, insa pata de contact e afectata semnificativ de latimea benzii de rulare. Aaa, si de presiunea din anvelope, dar poate deja ar fi preamulte rubrici.
Kia Cee'D SW Pyston Grey, 1.4 GSL Best
TM 74 KIA ODO +86.000 km

lookas
Auto:

Post by lookas »

Corecte observatii.
Am adaugat stiluri de accelerare si franare. (se mai pot imbunatati daca aveti idei). Am presupus ca accelerarile in forta sunt neaparat urmate de franari dese, deci nu am mai trecut rubrica despre cat de des se franeaza.
Despre presiunea in pneuri se poate scrie la rubrica de comentarii.

sonty
incercator
Auto:

Post by sonty »

informativ ati putea folosi si http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... minkm=3500
am selectat eu minim 3500km in baza de date a site-ului. ce e aiurea e ca nu se poate cauta dupa locatie, sa stim exact ce se-ntampla in romania.
oltCEE'D 1.4 BEST, machine silver. cu roti si volan.
comanda 26.06. serie 4.09. achitat 7.09. livrare 20.09. toate in 2007.
DJ 50NTY
oltcit special, 0.652. de-o varsta cu mine.

alinutu000
Auto: Kia rio new 1.4 Dsl

Post by alinutu000 »

salut. eu am un ceed 1.4 lxbest, cu jante stoc si cauciuce la fel. sunt sigur ca stiti exact la ce model ma refer si ce am exact pe masina. acu am 8500 km facuti cu ea intr-un an si o luna. parerea mea e ca dk vrei sa mergi la consum tre sa setezi cb pe instant. asta in primul rand. apoi tre sa nu ii dai talpa si sa incerci sa o accelerezi constant. ideal ar fi sa ajungi cu ea in viteza a 4a pe la 65-70 si sa o tii acolo. iti va lua cam 5.5 la suta. dar in buc nu ai cum sa ajungi la o asemenea viteza prea des, daramite sa o si mentii acolo.de cateva luni incerc sa merg la consum si pana acum vreau sa va zic ca nu mia depasit 9.7 consum mediu facut numai in buc. cel mai scazut consum pe luna a fost la mine de 9.2 benzina am bagat de la inceput de la omv de 95 si aproape mereu de la aceeasi pompa. bafta si drum bun
Last edited by alinutu000 on 05 Nov 2008, 18:35, edited 1 time in total.
B-89-KIA CEED 1.4 LX BEST - pewter beige
B-922-WTF RIO new 1.4 DSL Confort+ - wendy brown

Post Reply

Return to “Generalităţi”