Achizitie pro/Cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
lion06lion
Auto:

Kia Cee'd - De ce este asa ieftina ? Merita achizitia ?

Post by lion06lion »

Salutare tuturor ,

Sper sa ma ajutati in aceasta mare dilema a mea . Vreau sa imi cumpar o masina sh prin martie al carui pret sa se invarta pe la 7000eur. Am analizat mai multe variante de masini si am scurtat lista la doua : Opel Astra si Kia Cee'd .

Despre Astra stie toata lumea ca e fiabila , consum ok , bla bla .

Despre Cee'd nu stiu nimic . Am citit cat de cat si forumul de aici si vad ca lumea e multumita . Ce ma frapeaza in schimb si nu pot intelege (sper sa ma ajutati voi sa pricep ) este de ce vindea lumea cee'd-urile in prostie , si mai ales faptul ca sunt vandute la un pret f mic si cu foarte putini km .

De exemplu e greu sa gasesti masini din clasa asta (Astra,golf,etc) sub 70mii de km in bord . In schimb vad ceed'uri cu 20-30mii de km la preturi de 6000eur . Au probleme majore sau ce e cu ele de sunt asa ieftine ?

clrandrei
Auto:

Re: Kia Cee'd - De ce este asa ieftina ? Merita achizitia ?

Post by clrandrei »

Este o masina coreeana, relativ noua pe piata. Inca nu a ajuns sa fie cunoascuta de lume sa capete o reputatie.

Masina este foarte buna, fiabila si ai si garantie 7 ani.

Eu unul sunt foarte multumit. Am luat un kia ceed facelift si este foarte ok.

Succes in alegere.
B-812-ANW - Virginia :)
Kia Cee'd 1.6 CVVT 126CP
An fabricatie: 2010 Iunie - 47.000km
[url=https://picasaweb.google.com/Andreicalarasanu/Virginia06012013]Virginia's Pics[/url]
Working: [url=http://premiotravel.com/ro/]www.premiotravel.ro[/url]

lion06lion
Auto:

Post by lion06lion »

Garantia de 7 ani pentru ce e ? PE site scrie undeva ca vopseaua 5 ani sist audio 3ani si baterie 2 ani ..De aici nu se intelege pentru ce ar fi 7 ani ....

Pentru cutie de viteze e garantie ? Nu ma pricep prea mult asta va fi prima masina ...

kTL
Auto:

Post by kTL »

5 ani din bara in bara.. (vopsea, parte electronica, orice inafara de consumabile-frane, ulei..-, respectiv atata timp cat nu intervii tu ca GigiMecanicu' sau masina are accident si este reparata in service neautorizat Kia) si 7 ani motor si cutie (la fel discutabil - daca faci reviziile la ei si nu bagi tu in ea ulei si toate cele de capul tau)

personal am achizitionat masina din semnatura (vezi si avatar) in luna aprilie 2011 la un pret de 6500 euro, respectiv 24816km. Nu mare mi-a fost mirarea sa descopar cateva hibe ascunse de vechiul proprietar,dar per total masina se comporta ireprosabil iar inafara de combustibil, revizia din noiembrie (~600ron cu bujii si filtru benzina) si cateva lucruri pe care am vrut eu sa le schimb, nu am bagat niciun ban in ea. Acum am vreo 37300km si masina merge ca in prima zi (daca nu mai bine :D)..

daca vei casca bine ochii la achizitie (implicit te vei asigura pe cat posibil ca proprietarul nu iti ascunde unele defecte/accidente etc), iti garantez ca masina nu are nicio hiba ascunsa, cel putin nu una grava.. ar fi da, bieletele, care cad cam repede dar se schimba pe garantie... apoi cutia care zici ca agata in a2a, dar te vei invata cu ea.. in rest ici colo un plastic care scartaie insesizabil (dar hei!, nu-i nici pe departe ca la logan si se rezolva cu o palma doua :D cel putin la mine)..

toate peste toate vorbim de o masina fiabila, o masina de familie, o masina pentru tineri si chiar o masina pentru cei cu tendinte sportive.. motorul 1.4 de 109cp ofera mai mult decat suficienta putere si crede-ma, te bazezi pe ea la greu.. consumul de om sanatos te duce cam la 7.5-8 in Bucuresti pe timp de vara si urca la 9 10 daca mergi sportiv (la modul aproape de extrem).. este o masina extrem de stabila, dar totusi recomand sa cauti una cu esp si sa pui daca poti 205uri pe ea, nu de alta, dar niciodata nu stii cand ai nevoie..

atat ca performante, consum dar si ca estetica, eu spun ca ceedul este peste astra, tocmai pentru ca si eu eram chitit inainte pe astra sau focus.. acum depind si gusturile..

L.E.: am uitat sa mentionez (nu stiu cat mai era nevoie) de cele 5stele oferite de EuroNcap.. sistem de siguranta cu 10 airbaguri..
pe langa asta in dotarea standard vine si cu mufa jack si usb (lucru pe care rar l-am intalnit si la masini de lux fara sa fie optional) iar sistemul audio e unul bestial!
Kia Cee'd 1.4 GSL MT 109CP
[b]ODO:[/b] 75.000+ KM

Kia Rio facelift 1.2 GSL MT 85CP
[b]ODO:[/b] 14.000+ KM

zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Post by zaboss »

Cee'd este o maşină nouă, aflată la prima generaţie. Kia este un brand relativ nou în Europa şi înainte de Cee'd - care este proiectat special pentru europeni - fabricau tot felul de urâţenii. Are o reţea restrânsă de service-uri autorizate, în Bucureşti sunt 3, în ţară este mult mai trist. Hyundai (I30 este 90% aceeaşi maşină) are ceva mai multe. A venit cu un facelift destul de rapid, doar 2 ani, faţă de o medie de 3,5-4 ani alte branduri.
Nu înţeleg de ce ai impresia că sunt aşa de multe la vânzare, pe Autovit nu au fost niciodată mai mult de 20-25 de anunţuri, comparativ cu peste 1000 la Opel Astra. Mi se pare proporţional cu numărul de maşini vândute.
În 2007-2008, maşina era un best buy detaşat (exceptând, desigur, reticenţele faţă de brand) la categoria maşini noi, acum, firesc, este la second-hand. Partea bună este că grosul deprecierii s-a petrecut deja (de la un preţ mediu de achiziţie de 11000 se poate cumpăra acum cu 6500), astfel că peste 2-3 ani nu cred că va fi cu mult mai ieftină (sub 4000 mai bine o dezmembrezi şi o vinzi pe piese).
În ceea ce priveşte fiabilitatea, dacă nu este o maşină cu probleme (şi asta se poate verifica la service, în mod sigur găseşti istoricul), nu vor exista probleme serioase. La orice maşină, indiferent de marcă, contează foarte mult şi modul cum a fost întreţinută de fostul proprietar. Ţinând cont că este prima generaţie a modelului, problemele "copilăriei" sunt nesemnificative. Eu, unul, le-am bifat pe toate trei: bieletele, scârţâitul la direcţie şi sistemul audio care o lua razna. Toate s-au rezolvat pe garanţie fără comentarii.
Comparativ cu Astra, plusurile Cee'd ar fi:
+ spaţiu mai mare în interior
+ dotări mai bune (inclusiv siguranţă)
+ motor mai bun
+ suspensie independentă spate.
Restul ţine de ce maşini găseşti pentru cumpărare.

alex79
Auto: Kia Ceed 1.4 Best

Post by alex79 »

Daca ar fi existat buton de Like pt cele 2 comentarii sigur l-as fi folosit. Subscriu la cele spuse. Poti intreba si pe la dealerii de Kia daca au masini de test la vanzare. Eu am luat o masina de test de la fostul dealer Klado Iasi. In plus fata de varianta Best am primit rotile de aliaj 15" Dezent, alarma, covorase. Ar fi bine sa te uiti si dupa anul fabricatiei. Cu cat este mai actual poate te ajuta la inmatriculare. Nu cunosc detalii vis-a-vis de noua taxa de inmatriculare si cum o sa afecteze vanzarile de Ceed. Ce am mai vazut se pare care ca taxa se aplica si la vanzarile de auto sh deja inmatriculate in Romania. Probabil ca taxa este mai mare pt cele inmatriculate inainte de 2007, si probabil Ceed-ul nu intra in aceasta categorie.
La dotarile existente sa cumperi o masina cu 30-40000 km cu ~6500euro e o alegere buna. Spatiul din portbagaj e super ok, oglinzile sunt mari si vezi foarte bine cam tot.
Si inca ceva.... te asteptam pe forum iar la semnatura sa vedem ce masina ai luat.
Fratia Ceed-ului
ODO 101800 km
BC-05-YSL Kia Ceed Best 1.4, 109CP, NGK Iridium, Jante aliaj Dezent F/L 15"
Cauciucuri iarna Nokian WR D3 185/65/R15

clrandrei
Auto:

Post by clrandrei »

Iar daca iti cumperi modelul facelift probleme cu bieletele dispart, cu directia nu am avut pb iar cu sistemul audio nu am nici o pb.

Singurele probleme care le-a avut proprietarul dinaintea mea si a rezolvat pe garantie au fost:
- un twitter care nu se mai auzea
- manerul de la usa din dreapta care nu se inchidea cand activam alarma

Sunt posesori de Kia ceed care renunta la garantia de 7 ani. Eu prefer sa fac la ei...si cu piesele lor, in caz ca se intampla ceva am totul pe garantie si am totul la mana.

Te-ai hotarat?:)
B-812-ANW - Virginia :)
Kia Cee'd 1.6 CVVT 126CP
An fabricatie: 2010 Iunie - 47.000km
[url=https://picasaweb.google.com/Andreicalarasanu/Virginia06012013]Virginia's Pics[/url]
Working: [url=http://premiotravel.com/ro/]www.premiotravel.ro[/url]

GabiA
Auto: Kia Cee'd 1.4 2007

Post by GabiA »

Si eu sunt un proprietar de cee'd SH foarte multumit de alegere. Am 8000 km facuti cu ea pana acum iar problemele care le-am mai avut le-am rezolvat pe garantie(inclusiv bucse!!!) Si asta consider eu ca este principalul avantaj la un cee'd: garantia transmisibila! Dupa vin celelalte avantaje: siguranta, tinuta de drum, consumul, motorizarea, sistemul audio, etc. In plus fiind cumparata din romania poti sa verifici usor istoricul masinii. Desigur ca nu este masina perfecta, recomandarea mea fiind un cee'd cat mai nou si cu reviziile la zi. Si in plus transmisia e pe lant deci o cheltuiala in minus!
I'm loving this car si este o placere sa o conduci in fiecare zi!
Cee'd 1.4 best 2007 --> E neagra ... si a fost mea Jurnal de bord
Acum: Skoda Karoq 2018 4x4 2.0 TDI DSG

quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Post by quelloo »

lion06lion wrote:Salutare tuturor ,

Sper sa ma ajutati in aceasta mare dilema a mea . Vreau sa imi cumpar o masina sh prin martie al carui pret sa se invarta pe la 7000eur. Am analizat mai multe variante de masini si am scurtat lista la doua : Opel Astra si Kia Cee'd .

Despre Astra stie toata lumea ca e fiabila , consum ok , bla bla .

Despre Cee'd nu stiu nimic . Am citit cat de cat si forumul de aici si vad ca lumea e multumita . Ce ma frapeaza in schimb si nu pot intelege (sper sa ma ajutati voi sa pricep ) este de ce vindea lumea cee'd-urile in prostie , si mai ales faptul ca sunt vandute la un pret f mic si cu foarte putini km .

De exemplu e greu sa gasesti masini din clasa asta (Astra,golf,etc) sub 70mii de km in bord . In schimb vad ceed'uri cu 20-30mii de km la preturi de 6000eur . Au probleme majore sau ce e cu ele de sunt asa ieftine ?
Salut.
nu ai zis ce anume cauti exact benzina, diesel, dotari, kilometri etc. conteaza f mult. probabil ca intre astra asta ultima si ceed, ceedul o sa fie cu f multe dotari si astra e cheala...daca te gandeai la astra classic nici nu merita comparatia...
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

lion06lion
Auto:

Post by lion06lion »

quelloo wrote:
lion06lion wrote:Salutare tuturor ,

Salut.
nu ai zis ce anume cauti exact benzina, diesel, dotari, kilometri etc. conteaza f mult. probabil ca intre astra asta ultima si ceed, ceedul o sa fie cu f multe dotari si astra e cheala...daca te gandeai la astra classic nici nu merita comparatia...
Mi-a atras atentia kia ptr ca o gasesc cu 20-30mii de km . Si nu prea am vz kia ceed cheala .
Diesel/benzina nu as avea preferinte intai m-am gandit la diesel , apoi benzina ..nu cred ca are mare importanta .. Inca nu am avut timp sa ma uit sa vad exact consumuri / ce costuri implica diesel fata de benzina , etc
Ma gandeam la astra penultimul model ..astra h .

quelloo

Post by quelloo »

poti sa faci si un testdrive cu ceedurile...variante diferite de motorizari si cu astra si vezi care-ti place mai mult...

marius_r
Auto:

Post by marius_r »

Salut, e primul post pe forum dar am vrut sa ofer si eu o perspectiva viitorilor proprietari de Ceed.

Mai intai tot ce au spus cei de inainte e adevarat, masina este fiabila, sigura, ieftina, consum decent, iarna asta am mers fara o problema, iar garantia .... omule garantia aia face toti banii, iti vei da seama dupa un an cand iti vei aminti toti amici tai vaicarind cum a costat atat, ca s-a dus aia ca vai durerea si tu cu un zambet pe buze :). Ajungi sa spui ca ai platit nu masina ci uitarea problemelor legate de masina.

Iar cat priveste varietatea de masini cu km putini - e o masina relativ noua, nu se importa de afara sh-uri (afara sunt mult mai scumpe) si deci tot ce vei gasi de vanzare va avea in general km putini. Cat priveste pretul - este un middle segment in perceptie la noi e mai slaba decat VW golf, dar e doar perceptie, intra si tu pe MOBILE.DE sa vezi care este raportul acolo si ai sa gasesti masinile cu 150.000 km la 6000e +. Sfatul meu este sa cumperi o Kia Cee'd nu vei regreta nici o secunda, cu singura conditie, sa stii ce cumperi, carte in regula, garantie activa etc. Eu am mers la Mitmotors de doua ori, la un moment dat ma rugam eu de ei sa nu schimbe tot ci doar sa imi lipeasca un fir... nu au vrut au schimbat tot :D, pe garantie evident.

Si daca e musai sa vrei sa te dai mai nervos, eu am un 1.4 de 110 si fac 100 in cam 10 secunde, turata evident, iar viteza maxima am dat 195 la 6000 de ture in a cincea. Fara tremurat, fara probleme fara sunete ciudate.
De ce le vinde lumea? Pentru ca la nivel al statutului social nu este un magnet de femei, nu are valoare de pustan care o are un golf si pentru ca lumea nu cunoaste brandul( perceptie din nou).

quelloo

Post by quelloo »

hehe nu sunt de acord cu ultima afirmatie,
toate fetele pe care le stiu prefera proceedul, golfului :)) (ca doar oricum nu se pricep majoritatea la masini, asa ca, conteaza cum arata pentru ele)

nolie
Auto:

Post by nolie »

Salut, tuturor
interesant subiectul, opiniile sunt pertinente si de o parte si de cealalta iar eu vreau sa certific sau sa contrazic, pentru Ceed ul meu, cumparat afara, astfel:
-garantia: IMPECABILA ( vreti sa va spun cate marci mari vad in fiecare zi in pana, pe margine, asteptand sa-i tracteze, si cat ii costa?)
-pretul la: - prima vanzare-19 420 euro pt varianta 1,6 CRDI, 90 Cp , pret de plecare din care se scade restul, in functie de negocierea obtinuta
- mana a doua, etc-mai ieftina, este adevarat, decat marile marci, dar, cu o garantie inca mai mare decat in cazul unei alte masini,noi, eventual de lux

Pentru lion06lion- intrebi daca merita achizitia-eu spun ca da si te indemn sa o faci, cu conditia sa fii sigur ca vei fi mandru sa conduci un Ceed, chiar daca *baietii rai*, romani adevarati, considera ca in afara de masinile lor de lux nimic nu merita sa ocupe un loc pe strada. Eu unul, sunt cu adevarat mandru de Ceed ul meu si sper sa ajung, odata, la intalnirea anuala.
Noroc

kia Ceed, 1,6, crdi, 90 cp

adihia
Auto:

Re: Kia cee'd

Post by adihia »

Salut.
Sambata am fost la Mako in Ungaria. La intoarcere de mai multe ori am ajuns la 140km/h, la depasiri sau cand eram singur.
La viteza asta in a 5-a aveam cam 5000 de turatii. In a 4-a la 130 aveam 5200-5400 si chiar dc se auzea motorul, nu era deranjant. Cam ca la Logan-uri taxi, pe la 110. Plus facilitatea de marire a volumului la radio in functie de viteza oricum te ajuta sa nu te deranjeze zgomotul motorului.
Ca stabilitate e mult peste orice Logan, cu parere de rau pentru ei.

Cee'd SW Best, 185/65/R15 Michelin originale cred, 1.4 benzina 109CP.
Kia Cee'd SW 1.4 Best > 42000.

Post Reply

Return to “Generalităţi”