Ceed 1.4 vs Ceed 1.6

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
luvapis
Auto:

Ceed 1.4 vs Ceed 1.6

Post by luvapis »

Interesant ca nu mai posteaza nimeni aici, desi ar fi un topic care ar starni interese, avand in vedere ca majoritatea detinatorilor de Ceed de pe acest forum au motor de 1.4. Totusi, nu exista nimeni care sa relateze o experienta completa Ceed 1.4 vs Ceed 1.6. Si ma refer aici nu la performante strict teoretice, orientandu-ne dupa datele oferite de producator ci dupa performante practice. Adica, cineva care a condus ambele motoare de mai multe ori... Care e diferenta palpabila de demaraj? (daca exista) Care e diferenta de consum? Consuma 1.4 mai mult la turatii si viteze mai mari (raportat la 1.6)? Care e diferenta la depasiri? E motorul de 1.4 suprasolicitat fata de cel de 1.6? etc.

NOTA: am facut referiri la motoarele pe benzina, evident.

Razvan_G
sultan of swing
Auto: KIA Cee'd City 1.4 GSL

Re: Ceed 1.4 vs Ceed 1.6

Post by Razvan_G »

Salut. Chiar astazi am facut schimb de Cee'd-uri cu scubli. Masina lui cred ca o cunoasteti de pe forum (1.6 GSL + optionale), iar eu am 1.4 GSL (City). Nu a fost o "liniuta" :mrgreen: , ci vroiam eu sa verific zgomotele la suspensia spate (in special dreapta). Eu la el, el la mine. Zgomote de suspensii se aud la amandoua, deh, valuri pe sosea. In fine, cu plimbarea asta mi-am dat seama din nou ce bine arata grila xR, si da, ca spatele la Cee'd ii asa cum ii :D . Precizez ca motorul meu are abia 1000 de km, iar al lui 17000 de km :)

E clar ca 1.4 e puturoasa in treapta I. O poti tot tura. Putin mai sprintena 1.6 (dar prea putin sesizabil). Oarecum echilibrate. Dar in treapta 2, dupa 2500 de ture am simtit ca trage mai bine 1.6 fata de 1.4 meu. Era de asteptat. M-am plimbat doar prin oras pentru 15-20 de minute, deci n-am prea multe de adaugat. Intra-adevar, scubli a simtit ca 1.4 e lenesa. Consumul la mine e IMENS :? , bate spre 13 l/100% in oras, din ce am vb. cu el scoate in jur de 10-11 l/100% (dar scubli "triseaza" [-X , stie el de ce :mrgreen: ) in oras. Deci poate dupa ce mi se mai "rodeaza" motorul, ma echilibrez cu el. Oarecum (nu in toate conditiile) 1.4 ~= 1.6 la consum. Teoretic lipsa a 200 cmc3 a motorului ar duce sa fie mai suprasolicitat la 1.4 fata de 1.6, deoarece amandoua trag acelasi gabarit de 1,300 kg.

Alte observatii: pozitia la condus la mine (la varianta City) e mai inalta (chiar daca am scaunul reglat cat de jos posibil). O fi scaunul meu inca rigid si teapan :lol:
KIA Cee'd City 1.4 GSL, Oil Blue + senzori de parcare, scut motor

Post Reply

Return to “Generalităţi”