Apoi CVVT inseamna ca motorul dispune de 90% cuplu de la turatii mult mai mici.
"Unitatea CVVT este pozitionata pe axul cu came de evacuare si controleaza distributia supapelor de admisie prin avansarea si intarzierea camei de admisie fata de cama de evacuare. Sistemul CVVT creste eficienta volumetrica si termodinamica, ceea ce permite motorului sa furnizeze performante sporite la turatii mai mari si un cuplu sporit la turatii joase. Prin incarcarea mai buna a cilindrilor creste si economia de combustibil. Prin optimizarea suprapunerii supapelor, emisiile de oxizi de azot sunt reduse datorita efectului rezultant de recirculare a gazelor de evacuare (EGR)."
Eu am SuperNova acum, am facut drive test si cu focus 1.6 si cu cee'd 1.6
Ceed 1.6 este ok, trage bine pentru motorul lui. Nu uita, masina este grea, deci nu o sa traga niciodata de jos de la 2000 ture cum facea solenza, iar ceed-ul recupereaza fulminant de la 3000 in sus.Oricum am citit intr-o revista care facuse 15000 km cu un 1.6 gsl ca au fost nemultumiti la inceput, dar dupa vreo 2000km s-a lasat motorul si a ajuns in parametrii.
Iar faptul ca ti se pare ca solenza trage mai bine, e doar o impresie, deoarece timpii 0-100km/h nu mint.
Cee'd 1.6 gsl 0-100km 10.8s
Dacia Solenza
Viteza maxima - 165 km/h
Acceleratie 0-100 km/h - 13,1 s
Iar ca antifonare, toata lumea o lauda. Eu am mers cu 120 la ora, am bagat a 4-a, si a 5-a si nici o diferenta sonora, decat un alt timbru vocal.

Supernova mea e antifonata suplimentar destul de bine si ceed-ul mi s-a parut foarte bine insonorizat (ford focus e mult mai zgomotoasa decat ceed-ul la motor.)