cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
Ajax26
Auto:

Post by Ajax26 »

Vietnam wrote:
Ajax26 wrote:Volan in piele nu se poate pune pe BASE. Am vrut eu si nema....Inca nu mi-a trecut supararea :evil:
Ba se poate si costa 91 Euro. Mi-am configurat eu cu dealerul
De la ce dealer? EU in locul tau as mai verifica pt ca am ceva cunostinte pe la Baneasa la KIA si s-au interesat direct la cel care se ocupa de comenzi la fabrica si raspunsul a fost negativ. Chiar am vrut sa insist pt chestia asta

Acum sunand pe la mai multi dealeri luati de pe site, marea lor majoritate au spus ca nu e nici o problema dar cred ca este vorba de o lipsa de comunicare. Oricum lista aia de optionale e varza. Sa nu vorbim de jenti ca apar trei modele pe 16 si de fapt e disponibil numai unul care arata la fel ca cele de 17.
Daca la importator se zice asa stie ....de dealeri ce sa mai vorbim. Oricum sper sa iti aduca ..eu o sa-mi fac ulterior daca ma supar si volanul si fetele de usi ca arata cam cheap plasticul ala
Kia Cee'd 1,4 GSL Piston Grey
Base + some stuff
B-04-AJX

Vietnam
Skywalker
Auto: Sportage 2.0 DSL AT AWD HP

Post by Vietnam »

MIT MOTORS din Aviatiei -chiar ieri am fost la ei. Dealerul cu care am vorbit era ceva mai in varsta si mai versat.

Apropo .... ma poate convinge cineva de utilitatea ESP-ului? Daca era mai ieftin poate ca-l bagam la optionale si in anumite momente il dezactivam dar ...364 Euro+TVA.... Eu acum am TICO( :D ) si am invatat sa-l controlez si pe suprafete alunecoase si cand pun frane bruste si fuge fundul. Imi este frica ca atunci cand am cu adevarat probleme( viteza mare+ frana brusca+ incarcat masina) sa nu reactionez din instinct intorcand volanul stanga-dreapta iar ESP-ul sa ma "ajute " :? mentinand directia initiala ..... Sunt constient ca intre Ticulet si CEE'd sunt unele "mici" diferente de gabarit si de motorizare dar....
Ma poate cineva convinge de utilitatea acestui ESP??? A condus cineva masina cu ESP?
CEE'd 1.4 Base GSL LX MT Abyss Blue 2007-2014
Sportage 2.0 DSL AT AWD HP ( 184 CP) SAND TRACK 2014 -

gcristi
Auto:

Post by gcristi »

Uite aici un link mai mult decat edificator cu mentiunea ca ESP=ESC(o alta denumire data de nemti)
http://www.bosch-escential.com/us/langu ... tisch.html
Parerea mea ca nu ar trebui sa lipseasca de pe nici o masina moderna, si face toti banii.
Am ales masina si datorita acestui lucru, putini ofertanti ofera acest lucru la modelele de baza(mai ieftine).

Ajax26
Auto:

Post by Ajax26 »

ESP-ul e bun in situatiile limita, SIncer nici eu nu am optat pentru el deoarece nu conduc atat de mult in afara, pe ploaie stau cuminte si nu merg ca bezmeticul iar in curbe nu intru cu viteza.
Mie unul mi s-a parut super stabila maisnuta si am chinuit-o destul de mult in drive-test. Sa speram ca nu o sa avem nevoie :)
Kia Cee'd 1,4 GSL Piston Grey
Base + some stuff
B-04-AJX

Hansolo1
Auto:

Post by Hansolo1 »

Scuze trebuia sa scriu sfirshitul lui iunie si inceputul lui iulie.
Da ar fi ok daca Domnul Andrei Borcea ar putea sa confirme acest lucru...adica daca pentru mashini de serie se ashteapta tot asha de mult ca shi pentru cele cu optionale.

Mersi.

gcristi
Auto:

Post by gcristi »

Vedeti linkul de mai sus, nu are importanta cum conduci principala menire este pentru situatii limita, neprevazute care pot aparea la un moment dat. In urma studiilor facute s-a ajuns la concluzia ca acest sistem ar reduce rata accidentelor cu 40-50%.
In America(SUA) el va deveni obligatoriu din 2008 tocmai datorita acestui lucru.

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

De testare la EuroNcap ati mai ati mai auzit ceva? Ieri am vazut ca pe 23 mai a fost facut testul pentru Kia Carens (MPV). A primit doar 4****. Oare sa fie Ceed-ul prima coreeana care sa obtina maximul posibil?
http://www.euroncap.com/tests/kia_carens_2007/291.aspx
Toto pe 23 au afisat si rezultatul de la Nissan Qashqai. A luat 5*****.

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

Un test comparativ facut prin franta. Pana si francezii au punctat pro Ceed in defavoarea lui Megane.
http://auto.orange.fr/Pages/Editorial/F ... XJF97.html

Vietnam
Skywalker

Post by Vietnam »

Drace, consumul ,in testul de mai sus, este o nebuloasa pentru mine . Ce naiba inseamna Consum drum ( route) KIA 12 / Megane 6,5 ???????

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Cifrele din tabelul lor vad ca's amestecate ... nu's puse unde trebe. La rubrica de consum cred ca cifrele corecte ar fi:

Kia Renault

Route 7 6,8
Ville 12 10,6
Rapide 9.6 11,6
Autoroute 10.7 9,2

Route ar fi extraurban'ul de la noi, ville - urban, autorute ... probabil undeva la 120-130 constant pe autostrada. Rapide nu pot sa'mi dau seama ce regim ar fi. Mi se par consumuri destul de mari ... atat la Kia, cat si la Renault totusi.
Cel mai bun consum o sa'l vedem noi pe pielea si pedalele noastre. Fiecare are stilul lui de condus ... traseul lui si conditiile lui

Sfinxul
Auto:

Post by Sfinxul »

andrei0241, cam asa vad si eu consumurile cum le-ai ordonat tu. Par a fi mari dar sa nu uitam ce e vorba de motoarele pe benzina de 1,6. Si asa cum spuneai, conteaza foarte mult si stilul de condus. Dar, poate e cineva pe aici care stie mai bine franceza si ne lamureste mai bine.

TrapJaw
Auto:

Post by TrapJaw »

Bune link-urile alea despre utilitatea ESP-ului, chiar te pune pe ganduri dupa ce le vezi.

Vietnam
Skywalker

Post by Vietnam »

andrei0241 wrote:Cifrele din tabelul lor vad ca's amestecate ... nu's puse unde trebe. La rubrica de consum cred ca cifrele corecte ar fi:

Kia Renault

Route 7 6,8
Ville 12 10,6
Rapide 9.6 11,6
Autoroute 10.7 9,2

Mda asa m-am gandit si eu dar am zis ca nu pot fi francezii atit de prosti ... m-am inselat, sunt mai rau ca ai nostrii.
In sfarsit ... am fost la Baneasa sa vad daca pot face un test drive pe un 1.4 ..n-am avut bafta. Dar in schimb tot am obtinut ceva - am convins-o pe nevasta-mea de utilitatea achizitiei unui Cee'd !!! A vazut-o in sfarsit in ... tabla si plastic si i-a placut. Am scapat de gura ei (cei cu neveste stiu despre ce vorbesc) mi-a facut scandal ca nu ma hotarasc odata la o masina - pe care ea o va conduce - pentru ca pina acum am "schimbat" ceva masini, de la Opel Corsa II - Renault Clio III - Volkswagen Polo - Seat Ibiza. Uff am scapat ...luni dau comanda.Optiuni:

-jante aliaj 205/55 R16
- ESP
- consola DLX+cotiera
- Scaun reglabil pe H si lombar
- Proiectoare ceata
- cheie pliabila 3 butoane (106 Euro)

Pret DDP 12.890 EURO.
In plus parca as vrea senzori parcare ...dar am impresia ca nu sunt disponibili pe Base...am uitat sa intreb

Eu nu stiu cum au ajuns unii sa puna in plus fata de mine si lumina lectura si scaune incalzite si sa fie pretul DDP 12800 ... Poate mai reusesc sa negociez ceva :roll:

andrei0241
3/E
Auto:

Post by andrei0241 »

Cred ca nu au pus ESP de fapt. Care e cel mai scump dintre toate optiunile spuse de tine. Frati'miu are consola, jante, cheia de 78 si geamuri el spate si ajunge la 12300 doar ;)

Vietnam
Skywalker

Post by Vietnam »

Pai aste este ca ei( alti cumparatori de pe alt forum -garajul.ro sau softpedia am vazut ca esti si tu pe acolo) spuneau ca asta au comandat .... chiar daca ei aveau cheie pliabila cu 3 butoane ... 26 Euro :lol: . Eu cred au confundat scaunul cu reglaj lombar ( 78 Euro) cu scaun incalzit ... 115 Eur.... cu toate ca unul le-a scris pe amindoua ... oricum am crapat de ciuda :evil:

Post Reply

Return to “Generalităţi”