am gasit si documentatie la ce-am zis mai sus.
http://europa.eu/scadplus/leg/en/lvb/l28077.htm
numele directivei este 98/70/EC, din care citez:
"Leaded petrol was banned from the market from the year 2000 onwards.".
"until 1 January 2005, subject to the condition that States which wish such exemption on grounds of severe socio-economic problems or for environmental reasons must request it from the Commission by 31 August 1999;"
"Marketing of small quantities of leaded petrol is still authorised after 1 January 2000 for use by certain collector's vehicles."
Benzina cu plumb
@ida01ro
Polita CASCO nu acopera asemenea evenimente nicaieri in lumea asta. De altfel, nici daca spargi catalizatorul (doar catalizatorul) intr-o groapa, de ex, nu ti se plateste. Scrie foarte clar in conditiile de asigurare : NU SE DESPAGUBESC CATALIZATORI!
Daca in urma unui eveniment rutier , pe langa alte avarii, s-a avariat si catalizatorul, atunci se schimba .
Polita CASCO nu acopera asemenea evenimente nicaieri in lumea asta. De altfel, nici daca spargi catalizatorul (doar catalizatorul) intr-o groapa, de ex, nu ti se plateste. Scrie foarte clar in conditiile de asigurare : NU SE DESPAGUBESC CATALIZATORI!
Daca in urma unui eveniment rutier , pe langa alte avarii, s-a avariat si catalizatorul, atunci se schimba .
corect ce spui, dar am fost uimit de deosebita solicitudine a baietilor de la service care cunosteau problema si s-au oferit ei sa loveasca catalizatorul cu un bolovan, in perfecta similitudine cu dinamica masinii pe sosea !!TrapJaw wrote: Daca in urma unui eveniment rutier , pe langa alte avarii, s-a avariat si catalizatorul, atunci se schimba .

cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
Dorele, ne mai tii mult ma?
si uite asa, din cauza multora care fac la fel, platim toti in fiecare an mai mult o polita casco 
eu nu inteleg, cum sa cer casco daca nu ma asigur ca proprietar ca in rezervorul meu nu ajunge decat ce trebuie. chiar cand nu pun eu mana pe pompa nu plec de langa masina pana nu vad ce combustibil se pune in rezervor.
parerea mea e ca ar fi normal sa ne asumam greselile si sa nu mai incercam sa aratam altora ca suntem mai destepti abuzand de o polita de asigurare, care in anii viitori tot noi o vom plati mai mare

eu nu inteleg, cum sa cer casco daca nu ma asigur ca proprietar ca in rezervorul meu nu ajunge decat ce trebuie. chiar cand nu pun eu mana pe pompa nu plec de langa masina pana nu vad ce combustibil se pune in rezervor.
parerea mea e ca ar fi normal sa ne asumam greselile si sa nu mai incercam sa aratam altora ca suntem mai destepti abuzand de o polita de asigurare, care in anii viitori tot noi o vom plati mai mare
Cee'd 1,4 LX BEST black pearl IS-&9-MFM - 250000km
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126
Opel Mokka 4x4, 1.4l 140CP
jurnal de bord: viewtopic.php?t=1126
@manucu01: nu cred ca este asa! CASCO creste in valoare pt ca piesele sunt scumpe si relativ debile! la fel si serviciile sunt f scumpe. (doar ce am platit pe bara spate 2185 lei !!)
In ce priveste alimentarea, nu ti s-a intamplat ca sa-ti alimenteze masina cei de la statia de banzina? si..sa nu mai spun ca la intamplarea povestita de mine, eu am alimentat, iar pe pompa scria ca e fara pb !
PS: si tot de atunci nu mai alimentez la statii obscure ....
In ce priveste alimentarea, nu ti s-a intamplat ca sa-ti alimenteze masina cei de la statia de banzina? si..sa nu mai spun ca la intamplarea povestita de mine, eu am alimentat, iar pe pompa scria ca e fara pb !

PS: si tot de atunci nu mai alimentez la statii obscure ....
cassa white & rainbow blue ceed 1,4 ltd edition + ceva optionale. BC 02YDA; ODO> 23 K
acelasi sfat il am si eu...alimentati doar de la benzinarii brand, asta doar in caz de nu aveti o urgenta 
eu am folosit doar carerra 95 pana acum si sunt perfect multumit.

eu am folosit doar carerra 95 pana acum si sunt perfect multumit.
Ex: Ceed 1.4 Best, Kompass Blue
Ex: Subaru Impreza 2.0S, Pearl White
Now: Subaru Impreza WRX STI 2.5T, Rally Blue & Ceed 1.4 City
Ex: Subaru Impreza 2.0S, Pearl White
Now: Subaru Impreza WRX STI 2.5T, Rally Blue & Ceed 1.4 City