Huruit

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
Scruffy18
Auto: Kia Ceed

Huruit

Post by Scruffy18 »

Buna seara , sunt nou pe acest grup ,Cristian ma numesc , am un Kia Ceed 2010 facelift , 1.6 diesel .
Problema este ca de vreo 2 luni se tot aude in spate un huruit dupa 60km/h , am tot auzit majoritatea ca ar fi de la rulmenti , zis si facut ...lupte greco-romane , scos ,bagat
intr-un final am reusit sa schimb ambii ( ambii SKF) WOW vine momentul , la fel , acelasi huruit , doar timp pierdut si bani aruncati in vant .
Ce ar putea sa fie , ca habar nu am si nu inteleg ...nu as vrea sa cred ca cineva ar fi zis ,,cauciucurile"
Va multumesc frumos

BAU
Moderator General
Auto:

Re: Huruit

Post by BAU »

Da , majoritatea a avut dreptate . In 90/% din cazuri huruitul este de la rulmenti .

Aici sunt doua lucruri curioase totusi - 1 : In decurs de 2 luni de mers cu huruit , ( daca ai mers in continuare cu masina ) ar fi trebuit sa se schimbe ceva . Sa creasca huruitul in intensitate , sa se blocheze roata sau sa se sparga rulmentii.
2:Dupa schimbarea rulmentior , zgomotul persista

In acest caz ar trebui verificate si alte lucruri : Placutele de frana , pot da un huruit . Daca pistonul de frana nu se retrage , daca senzorul de uzura este mecanic ( lamela de otel ) si ar atinge discul )
Poate aparatoarea de protectie la stropire a discului este deformata si atinge ceva pe acolo .
Unii pivoti au o aparatoare de tabla pentru a fi protejati de caldura emisa de discuri . Este o tabla subtire ce se deformeaza usor si poate atinge discul . Am patit-o eu .
Alt caz frecvent ar fi ca sabotii franei de mana sa nu se retraga si sa frece pe tambur . Iar daca s-a spart sau a cazut si materialul de frictiune sabotul metalic poate atinge tamburul de franare caz in care va rezulta clar un huruit .
Pentru ca mai sunt posibile si alte situatii ( pentru a nu mai schimba inutil si alte piese ) varianta cea mai buna ar fi ca masina sa fie suspendata ( ideal pe un elevator ) si verificat ce se simte la mana , ce se aude atunci cand se rotesc rotile .
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP

MCA
Auto: Kia Cee`d 1.6 GSL SW ED 2011

Post by MCA »

Incearca sa schimbi anvelopele de pe spate... ( Ai cumva anvelope de vara mai vechi sau AS sau de iarna si s-au intarit?)
Am patit asa ceva cu o Corsa C. Am pus niste SH de iarna vechi de 3 ani dar se intarisera si am ajuns sa mi se recomande rulmentii in cutie. Am schimbat jantele si anvelopele cu unele de Hyundai Accent care aveau acelasi PDC 4x100 si zgomotul a disparut ca prin "minune"

BAU
Moderator General
Auto:

Post by BAU »

@ MCA , corect. Posibil si acest motiv care mi-a scapat in raspunsul de mai sus dar intra la alte situatii . Insa daca ai o ureche " muzicala " poti discerne intre un "huruit" de anvelopa pe un asfalt cu criblura sau agregate incorporate ( pietre mari ) si un huruit mecanic . Acesta se aude cu tonalitate metalica care se simte ca se transmite prin caroseria masinii .

Dar ar fi bine daca se gaseste " problema " sa ni se spuna si noua unde era " buba "
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP

Post Reply

Return to “Generalităţi”