Salutări. Am dat o căutare scurtă pe internet să văd dacă a înlocuit/montat cineva cutie manuală 6 trepte pe motorul G4FA 1.4 benzină 109 CP, nu am găsit ceva cum că s-ar putea sau nu. Deci știți cumva dacă a făcut cineva operațiunea asta?
Mulțumesc.
Schimbare/înlocuire cutie 6MT pe motor 1.4 benzină G4FA?
-
- Auto: KIA C'eed SW 1.4 2010
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
Re: Schimbare/înlocuire cutie 6MT pe motor 1.4 benzină G4FA?
cel mai probabil se poate daca vrei si ai destui bani. dar sigur nu merita.
per total cea mai apropiata cutie de 6 ar fi cea de pe ceedul 2012 de 1.4 dar final gear ration e aproape identic deci nu prea vad de ce ai vrea sa faci asta.
per total cea mai apropiata cutie de 6 ar fi cea de pe ceedul 2012 de 1.4 dar final gear ration e aproape identic deci nu prea vad de ce ai vrea sa faci asta.
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
-
- Auto: KIA C'eed SW 1.4 2010
Mhmm... Am sperat că "final gear ratio" era ceva mai avantajos pentru vitezele de autostradă... Cele 4000 rpm la viteza de 130 km/h mi se par cam sus...
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
si daca ai avea turatii mai mici la 140 si cu vant din fata probabil ar trebui sa-i dai viteza inferioara ca ai avea prea putin cuplu.
am patit-o eu in Spania pe autostrada cu un fiat 500 pe pilot automat care a incetinit de la 120 la 90 ca nu mai putea sa traga motorul la deal.
am patit-o eu in Spania pe autostrada cu un fiat 500 pe pilot automat care a incetinit de la 120 la 90 ca nu mai putea sa traga motorul la deal.
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
Teoretic , poti folosi cam orice cutie de viteze de pe orice masina , care sa indeplineasca trei criterii importante : sa incapa in compartimentul motor , sa se potriveasca prinderea pe motor si sa se potriveasca la cuplarea cu ambreiajul .
Si chiar s-ar putea sa iesi la un pret mic daca gasesti o cutie potrivita dezmembrari . Si poti gasi .
Dar acum intervine partea cea mai importanta pe care o mentioneaza si quello
Depinde pentru ce vrei sa faci aceasta schimbare . Pentru ca trebuie sa stii bine de ce rapoarte de transmisie ai nevoie de la acea cutie . Daca vrei sa o alergi numai pe autostrada , cu consum mic ai un model de cutie , daca mergi mult in oras poti gasi alt model de cutie iar daca ai nevoie de carat marfa cu masina , si ai nevoie de putere , ai alta cutie .
Fiecare constructor in functie de tipul de motor ales pentru un model de masina face un compromis intre toate acestea .
Si chiar s-ar putea sa iesi la un pret mic daca gasesti o cutie potrivita dezmembrari . Si poti gasi .
Dar acum intervine partea cea mai importanta pe care o mentioneaza si quello
Depinde pentru ce vrei sa faci aceasta schimbare . Pentru ca trebuie sa stii bine de ce rapoarte de transmisie ai nevoie de la acea cutie . Daca vrei sa o alergi numai pe autostrada , cu consum mic ai un model de cutie , daca mergi mult in oras poti gasi alt model de cutie iar daca ai nevoie de carat marfa cu masina , si ai nevoie de putere , ai alta cutie .
Fiecare constructor in functie de tipul de motor ales pentru un model de masina face un compromis intre toate acestea .
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
Și pe mine mă bătea gândul la un moment dat să caut o cutie de viteze în 6 trepte. Problema de cuplu ( adică să nu tragă) nu ar fi, pentru că pe Cee'd motorul de 1.4, care a avut 100 cp în loc de 109 cp dar același cuplu maxim, a venit cu o cutie de viteze în 6 trepte care să scadă turația la viteza de 130 km/h cu vreo 500 rpm. La viteze mai mari diferența de turație ar fi și mai mare.
Între timp am achiziționat Ceed 3 cu motorul de 1.5 TGDI 160 Cp și 253 Nm cu transmisie manuală în 6 trepte. La 130 km/h am 2900 rpm în tr. aVI -a, iar la 4000 rpm am 180 km/h.
Între timp am achiziționat Ceed 3 cu motorul de 1.5 TGDI 160 Cp și 253 Nm cu transmisie manuală în 6 trepte. La 130 km/h am 2900 rpm în tr. aVI -a, iar la 4000 rpm am 180 km/h.
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame