Muream de curios sa vad reclama care a starnit atatea comentarii, acum ca am vazut-o, mi-am pus-o de cel putin 15 ori.
Pareri personale:
- in primul rand constructorul acela nu e neamt, e francez si e indreptatit sa aiba cosmaruri, pentru ca asa cum reiese din reclama care se desfasoara pe parcursul a 29 secunde, se vad foarte clar: designul exterior, interioarele, dotarile, si in contrast cu acestea la sfarsit apare pretul de 11843 EUR, care e pret cinstit cu tot cu TVA, nu pretul fara TVA asa cum apare la altii in reclame ;are tot dreptul sa spuna "c' est imposible ca", adica nu se poate asa ceva. Ba uite ca se poate
- Kia nu-si permite o reclama melodioasa, lina si frumoasa ca la Fiat Bravo, pentru ca nu e o marca recunoscuta in Europa, masinile Kia erau etichetate ca lipsite de gust, finisaje proaste la interior; reclama isi propune sa-i traga de maneca pe aia care se uita la Kia de sus, care sunt de parere ca numai masina nemteasca e masina, poate si alea frantuzesti, in rest alealalalte sunt aiureli facute de galbejiti. Ei, uite, galbejitii asta isi propun " luati aminte, venim din urma, suntem pe-aproape, e musai sa ne bagati in seama". Cred ca din postura in care se afla Kia ca producator de masini, adica una fara marca, e cea mai potrivita reclama. O reclama de la Kia nu poate fi ca una de la VW de exemplu, unde o masina noua, o tipa faina pe langa ea, pe o sosea care trece prin padure si totul intr-o ambianta sonora placuta te dau pe spate. E o lupta inegala sa te bati cu marci de renume, trebuie sa vii cu ceva socant.
De exemplu, am incercat sa-i explic unuia ca e o masina buna, toata lumea o lauda, in Germania sunt cele mai mari vanzari. Raspuns: sunt multi emigranti acolo, emigrantii o cumpara ca n-au bani sa-si cumpere VW sau masini germane.
Deci, pe astia n-ai cum sa-i trezesti cu argumente normale, cu reclame normale, trebuie speriati cumva, adusi cu picioarele pe pamant si nu sa spuna neaparat ca-i buna masina dar macar s-o ia in seama, sa se uite la ea si s-o ia in calcul ca o alternativa la alte masini care au deja o marca
In concluzie, cred ca e reclama bunicica pentru un producator de autovehicule nebagat prea mult in seama pana acum in Europa, nu e deloc antireclama
PS Mi-am mai pus de cateva ori reclama.Simt furnicaturi de placere pe maini cand vad cum urca acele turometrului si vitezometrului
Draga pityk
"Simti furnicaturi de placere pe maini cand vezi cum urca acele turometrului si vitezometrului" in reclama, sau in realitate? Ca in realitate eu simt furnicaturi in buzunar cind vad cum urca consumul instantaneu cind calc acceleratia! Nici o legatura intre consumurile date de constructor si realitate! Ei zic 7,2 % in oras, mie imi iese 8,2 % mixt! Daca as circula doar in oras cred ca ar fi pe la 10%! Motor de 1,4 benzina. Imi pare rau ca nu am luat dieselul.
Draga calin sb, din fericire pentru mine nu simt furnicaturi la buzunar deocmandata, inca o astept, sper sa vina prin decembrie. De reclama vorbeam, pentru ca in acest topic asta se discuta daca reclama e buna ori ba. Despre consum sunt multe pagini in alta parte. Pana la momentul de fata, daca ma intrebi ceva despre masina asta as putea vorbi numai la superlativ, e cea mai tare din parcare. Cam tot asa cum esti indragostit de nevasta inainte s-o iei si esti convins ca ea e aleasa inimii. Ca se termina mierea dupa o perioada de timp, ca dupa aia va fi rau sau bine cine poate sti ? De ce nu ti-ai luat un Opel Classic II cu motor 1,7 TDI. e la 12 500 EUR. E masina buna, economica, gasesti piese relativ repede si nu sunt atat de scumpe, au retea de service deja bine organizata. La un moment dat am avut de gand sa merg pe varianta asta, dar mi s-a parut o masina prea comuna, are toata lumea. Am vrut sa fiu putin altfel, nu neaparat mai smecher, cred ca am riscat si habar n-am cat o sa ma coste acest risc. Oricum, daca am ales prost e alegerea mea, n-o sa fac o tragedie din asta
De acord cu tine pityk! Pina sa dau comanda la kia era si opel-ul clasic printre variantele posibile. Doar ca la aceeasi bani nu era la fel de bine echipata. Am vrut un nivel de siguranta mai mare (opel si seat, intre care oscilam, nu au decit 2 airbaguri in standard). A contat mult si garantia de 5/7 ani cind am ales. Ce nu am stiut atunci era atitudinea celor de la kia fata de clienti!
Mai devreme ma refeream la diferenta dintre consumurile anuntate si cele reale. La diesel se pare ca aceste diferente sunt mult mai mici.
Si eu, la fel ca tine, am riscat. Vom vedea cit ne va costa asta. Nu e nici o tragedie, dar e bine sa invatam din greseli. Mai ales din ale altora, ca-i mai ieftin!
da pe asta cu francezul nu o vazusem da nu conteaza pentru ca e la fel de proasta (de fapt e aceeasi)
in primul rand ca reclama e o panarama de desen animat ce nu prezinta masina intr-o lumina favorabila in care sa se vada cu adevarat cat e de frumoasa cum e prezentat bravo sau chiar si linea (linea in reclama arata total altfel decat in realitate)
pe deasupra spui ca kia era recunoscuta ca o masina de prost gust cu finisaje proaste etc - dupa reclama asta o sa fie perceputa in continuare la fel din cauza ca imaginile prezentate nu sunt foarte clare.
din punctul meu de vedere e un spot care nu are cum sa atraga atentia cuiva in afara de cea a posesorilor sau a viitorilor posesori de cee'd care oricum erau deja hotarati sa achizitioneze masina. tot coreeana e si hiunday i30 dar in reclama lor e prezentata masina si nu opiniile concurentei despre ea. o alta reclama f. buna mai e cea de la megane sau cea de la auris care a fost o super reclama care ma facuse sa doresc acea masina initial pana sa aflu de cee'd.
oricum partea bua e ca reclama asta nu poate strica nimic din imaginea masinii pentru ca pana acum oricum nu a avut nici o reclama si in mare parte e necunoscuta (eu am aflat de ea la vreo 3 luni dupa ce a fost lansata in romania). spui ca datorita marcii nu putea sa faca o reclama frumoasa ca cea de la bravo. eu spun sa te uiti un pic la reclamele de la sangyong si sa nu spui ca si asta e marca care spune ceva.
calin sb wrote:Nici o legatura intre consumurile date de constructor si realitate! Ei zic 7,2 % in oras, mie imi iese 8,2 % mixt! Daca as circula doar in oras cred ca ar fi pe la 10%! Motor de 1,4 benzina. Imi pare rau ca nu am luat dieselul.
vezi pe wikipedia ce inseamna consum de oras: media orara 32km/h daca tu ai in sibiu 32km/h atunci esti mare, eu am traversat orasul in 100 minute, din cauza camioanelor si a lipsei centurii de ocolire
kuguk wrote:si iata si renumita reclama despre care se tot discuta in topicul asta...
DECI, ACEASTA ESTE RECLAMA CARE M-A FCUT S? VREAU S? MERG CU O PUNG? DE H?RTIE PE CAP C?ND SUNT LA VOLAN...
O AXIOM? DIN PUBLICITATE SPUNE C? O RECLAM? UBN? LA UN PRODUS PROST E CEL MAI R?U LUCRU PE CARE PO?I S?-L FACI FIRMEI PRODUC?TOARE. DR EU ?NTREB...DAC? E INVERS, CE FACEM?
Nu cred ca trebuie sa te simti in inferioritate din cauza reclamei. Ma straduiesc sa accept si parerea altora. Accept ideea ca e proasta, ca putea sa fie mai reusita. Chiar aseara am vazut la Sangyong, e buna intr-adevar. Oricum, asa cum e, sincer va spun ca de dimineata am fost abordat de 4 colegi de serviciu care stiau ca mi-am comandat kia si cand le-am spus s-au uitat la mine ca la masini straine, nu stiau cu ce se mananca. Ei, de dimineata mi-au spus: " Am vazut reclama la masina ta, superba masina, abia astept s-o vad in realitate"
Deci, acesti oameni abia acuma vad masina din reclama si din moment ce le-a placut inseamna ca nu-i dracul asa negru. Asa cum e, bine ca e, mai ales ca acum a aparut si pe PRO TV
intra?i ?i aici ?i ve?i vedea cel mai bun spor publicitar f?cut unei ma?ini de pe planet?. o s? ?n?elege?i la sf?r?itul spotului de ce. pe urm? compara?i cu dealerul francezgermanitalianrust?mplar ce mai e el. ?i la urm? spune?i dac? suport? compara?ie.
Intr-adevar KLN, excelenta reclama la M5, insa am vazut reclama la cee'd aseara si citind despre subiectul asta inainte, am realizat ca e haioasa si desi sugestia lor vizavi de ideea spotului lasa de dorit, nu e chiar rau si e macar hazliu la final. (Daca era Hitler facea curatenie pe piata si baga broscuta nr1 si apoi M5 )