Sunt proaspatul posesor al unei Kia Cee'd hatch , 2007, 1.4 benzina, 69mii km.
La cateva saptamani de la achizitie, am sesizat un scartait subtire, atunci cand ambreiajul este cuplat (nu tin piciorul apasat).
Scartaitul pare a fi de rulment, deoarece creste usor in intensitate, direct proportional cu turatia motorului.
Acum 2 zile am fost sa fac revizia si mecanicii mi-au confirmat ceea ce banuiam, doar din descrierea pe care le-am oferit-o, fara sa verifice ceva fizic. Scartaitul este dat de rulmentul de presiune si uneori cutia tinde sa agate. Initial am crezut ca mi se pare mie , deoarece n-am mai condus de 7 ani, dar ei au sesizat asta cat au bagat masina in service...
Dupa parerea mea de amator, nu mi se pare sa patineze ambreiajul deoarece am reusit sa "ii dau scart" si in a 2a fara probleme.
Totusi, mi-au recomandat sa schimb tot kit-ul de ambreiaj, avand in vedere costul ridicat al manoperei.
Cu aceasta ocazie, mi-au facut si o oferta :
- 380 RON - Kit ambreiaj Valeo
- 450 RON - Manopera
Daca a mai schimbat cineva kit-ul pana acum, in special cu unul Valeo, si imi poate spune daca sunt diferente fata de cel major ?
Recomandati si alte firme ?
Oare sa mai astept pana sa schimb kit-ul? (chiar daca scartaitul se aude doar cand am geamurile lasate

Multumesc !