problema rezervor combustibil(benzina)
problema rezervor combustibil(benzina)
Buna ziua!
Detin o masina kia proceed 2008 al carei rezervor de benzina face vid si se aud trosnituri. Daca merg cu capacul rezervorului nestrans nu se intampla nimic, totul e ok. Am verificat la un service filtrul de aer al rezervorului care s-a dovedit a fi bun.mai departe nu au reusit sa rezolve. As fi bucuros daca m-ati putea ajuta cu idei. Multumesc.
Detin o masina kia proceed 2008 al carei rezervor de benzina face vid si se aud trosnituri. Daca merg cu capacul rezervorului nestrans nu se intampla nimic, totul e ok. Am verificat la un service filtrul de aer al rezervorului care s-a dovedit a fi bun.mai departe nu au reusit sa rezolve. As fi bucuros daca m-ati putea ajuta cu idei. Multumesc.
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Re: problema rezervor combustibil(benzina)
Aceleasi zgomote le-am.avut si eu.Ca si la altii,problema s-a rezolvat prin schimbarea canistrei rezervor.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
- harris_bmb
- Auto:
unde si cat te-a costat s-o schimbi ?
Am reclamat ca nu pot alimenta cu benzina
si s-au rezumat rezumat sa sufle canistra.
100 lei aceasta operatiune - doar manopera
Am reclamat ca nu pot alimenta cu benzina
si s-au rezumat rezumat sa sufle canistra.
100 lei aceasta operatiune - doar manopera
- Vincze Szilard
- Auto:
@nestea - sa inteleg ca ti sa schimbat tot rezervorul?? sau numa filtru acela de pe rezervor?
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Doar canistra(filtrul) a fost schimbata.La Mit am facut treaba asta,cat inca era in garantie.Nu stiu costurile.
Problema(pocniturile) de acolo era si s-a rezolvat o data cu inlocuirea reperului.
Problema(pocniturile) de acolo era si s-a rezolvat o data cu inlocuirea reperului.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
- Vincze Szilard
- Auto:
ok, am inteles, inseamna ca era exact ca si la mine, doar ca atunci cand ai zis de "schimbarea canistrei rezervor" ma gandeam la tot rezervor.
Kia CEED SW 1.4 BEST
- Vincze Szilard
- Auto:
intrebare, am auzit ca se schimba la toate ceed-urile suportii sau colierele cu care e prins rezervorul, in momentul in care intra o masina ceed in service indiferent daca e sau nu in garantie i se schimba colierele, deoarece cele vechi sunt ruginite si poti sa iti pierzi oricand rezervorul, in + totul e gratis indiferent cati km are masina, daca e sau nu in garantie.
Kia CEED SW 1.4 BEST
Asa este.
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP
- Vincze Szilard
- Auto:
ok, multam fain, am auzt de chestia asta dar nu eram sigur daca e asa si de aia am vrut sa intreb.
Kia CEED SW 1.4 BEST
citesc si ma minunez...trecand peste toate consideratiile, cel mai simplu ar fi sa se respecte Planul de service ! daca cineva l-ar fi citit ar fi vazut ca filtrul de aer al rezervorului de benzina - ca si cel de benzina de altfel !! - se schimba dupa un anumit nr de km (nu il spun ..poata va trezesc curiozitatea)
by the way...cad am fost la service - unul cu pretentii - cei de acolo au zis ca filtrul respectiv nu trebuie schimbat !! De ce, am intrebat eu. Pai noi nu l-am schimbat niciodata , vine raspunsul !!
Pt ca veni vb de filtre, ca regula generala, ar trebui sa se stie ca orice filtru se inlocuieste/ curata/ intretine atunci cand se indeplineste un anumit criteriu : ore de functionare, timp, etc
bafta
by the way...cad am fost la service - unul cu pretentii - cei de acolo au zis ca filtrul respectiv nu trebuie schimbat !! De ce, am intrebat eu. Pai noi nu l-am schimbat niciodata , vine raspunsul !!

Pt ca veni vb de filtre, ca regula generala, ar trebui sa se stie ca orice filtru se inlocuieste/ curata/ intretine atunci cand se indeplineste un anumit criteriu : ore de functionare, timp, etc
bafta