[Sfat achizitie] Cee'd 1,6 automatic cu ESP la 12500E
Bine ai venit pe forum si succes.
Cee'd SW 2.0 CRDi 140CP~170CP 6MT TX pregatit sa frustreze...a different ONE
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Kia Ceed SW 200Km/h - http://www.youtube.com/watch?v=tsQNcrqPImk
MAX 221km/h pe GPS/Autobahn Austria
Bine ai venit, J0hn D0e!
Mercik de urare! Ma bucur ca esti cu noi si ma bucur si mai mult ca te-ai hotarat pentru cee'd 1,6 automatic, ca si mine.
Eu n-am facut test drive, ca dealerul nu avea pentru asta decat un diessel manual (pe care il probam degeaba, evident, ca nu-mi puteam face nici o parere).
Spune-mi, rogu-te (atat cat ai condus cee'd-ul la test drive) cum se comporta? Schimba bine?
S-au scris pe forumul asta fel de fel de pareri, ca automaticele nu raspund asa prompt la comenzi, ca ''iti tatzaie fundu' la depasiri'', ca nu stiu ce fac sau nu fac etc etc.
Tie, care ai condus Nissan-ul de care ai povestit, ti-a placut cum schimba Cee'd-ul? Ti s-a parut ca ar avea ''o cutie veche, ca conceptie, cu doar patru viteze'' - cum zicea cineva?
Mercik de urare! Ma bucur ca esti cu noi si ma bucur si mai mult ca te-ai hotarat pentru cee'd 1,6 automatic, ca si mine.
Eu n-am facut test drive, ca dealerul nu avea pentru asta decat un diessel manual (pe care il probam degeaba, evident, ca nu-mi puteam face nici o parere).
Spune-mi, rogu-te (atat cat ai condus cee'd-ul la test drive) cum se comporta? Schimba bine?
S-au scris pe forumul asta fel de fel de pareri, ca automaticele nu raspund asa prompt la comenzi, ca ''iti tatzaie fundu' la depasiri'', ca nu stiu ce fac sau nu fac etc etc.
Tie, care ai condus Nissan-ul de care ai povestit, ti-a placut cum schimba Cee'd-ul? Ti s-a parut ca ar avea ''o cutie veche, ca conceptie, cu doar patru viteze'' - cum zicea cineva?
Cee'd 1,6 automatic cu esp 122HP (+ optionale) ...alerg (si) cu ea prin Valcea sa "construiesc" http://www.bibliotecivalcene.ro .
Pana sa ma satur trebuie sa trec intai prin perioada de 'rodaj'vali40 wrote:Insa presimt eu ca dupa ce te vei satura cat de cat de ford, tot spre cee'd te vei orienta. Are ce are masina asta de parca ne vrajeste, pe unii, la prima vedere, si cred ca ne face sa ramanem indragostiti pentru mai mult timp....

In privinta Ceed-ului trebuie sa recunoasc ca intai m-a 'vrajit' calculul si comparatiile pe hartie cu alte modele. Apoi am fost sa o vad pe viu; evident arata mult mai bine decat in poze. Sotia in schimb e vrajita de-a binelea; toate modele de care i-am povestit dupa Ceed nu au mai avut nici un efect asupra ei. Ce Mazda 3, ce Toyota Corolla hatchback....nici gand.

Astea le-am ales pe baza asemanarii cu Ceed-ul - chiar mi se par f.multe asemanari intre partea frontala de la Mazda 3 cu partea frontala Ceed, iar despre Corolla pot sa spun ca am confundat-o de mai multe ori cu Ceed-ul privind-o in trafic din spate. Poate mi se pare mie....
Daca ar fi sa aleg altceva in afara de Ceed, dupa ce ma satur de Fiesta cred Mazda 3, I30 si Corolla ar fi concurentele. Poate si Focus...
Iar daca ar fi sa fie dupa pofta inimii Honda Civic hatchback fara sa clipesc.... dar din pacate pretul se duce binisor spre si peste 20.000Euro.
Trebuie sa raman in zona de 15.000.
@J0hn D0e
Bine ai venit! Asteptam impresii desre 'automate'.

Ma faci sa rad, luke...
si sotiei mele ii place mult cee'd. in afara de nissan primera si ford mondeo, nici o alta masina nu ne-a placut la amandoi...
Pentru cee'd am ...cedat, adica i-am facut sotiei o maaaaare concesie. Voiam - si imi doresc mult in continuare - o masina de teren. Nu uriasa, nu scumpa, nu de fitze - cayenne, touareg etc. M-as ''multumi'' cu niva - sau daca vor scoate astia de la colibasi vreun 4x4 mai ieftinutz...
Pe viitor, ca a doua masina, tot asa ceva o sa o iau, sa-mi asigure mobilitatea in natura...
P.S.: dar ce ma fac, ca fiica-mea vrea vw. passat ''neaparat cu interiorul alb''???
Cee'd 1,6 automatic cu esp 122HP (+ optionale) ...alerg (si) cu ea prin Valcea sa "construiesc" http://www.bibliotecivalcene.ro .
Sentra avea un motor de 1.8 si 126CP si ca dimensiune as pune-o in clasa compacta. Dn momentul cand apasam pedala la podea si pana la acceleratia dorita, era un f mic delay (am inteles ca toate cutiile automate au acest mic delay, inclusiv cele din grupul VAG). Si nu, nu mi-a ''tatzait fundu' la depasiri'', ajungea destul de repede la 90mphvali40 wrote:Spune-mi, rogu-te (atat cat ai condus cee'd-ul la test drive) cum se comporta? Schimba bine?

Cu Sentra m-ai lamurit, mercik, dar cee'd-ul? Cum schimba ceed'ul cu care ai facut test drive???
@vali
Solutia o vad simpla in teorie ...un ceed sw 4x4 cu interior alb...ceva in genul Octavia Scout.
Solutia o vad simpla in teorie ...un ceed sw 4x4 cu interior alb...ceva in genul Octavia Scout.

Daca prin masina de teren intelegi offroad atunci cayenne si touareg nu prea au ce cauta aici. Mai degraba un Aro 240 sau Niva, dar astea te taxeaza la confort in oras sau la deplasari lungi.Voiam - si imi doresc mult in continuare - o masina de teren. Nu uriasa, nu scumpa, nu de fitze - cayenne, touareg etc.
...mda, stiu asta. dar atat cee'd 4x4 SW, cat si skoda scout dotate cat de cat se apropie, cu siguranta, de 20.000 Eu (poate chiar depasesc)...
dupa indelungi chibzuieli am ajuns la concluzia ca singura solutie e o a doua masina, iar ''sansele'' cele mai mari le are niva, ca asta nu are moarte si e off-road veritabil. iar cand esti off-road nu e pentru sute sau mii de km, deci confortul nu e chiar atat de important...
ca sa le impacam pe toate, bun ar fi audi allroad, dar sa nu vorbim de lucruri sfinte pentru buzunar...

dupa indelungi chibzuieli am ajuns la concluzia ca singura solutie e o a doua masina, iar ''sansele'' cele mai mari le are niva, ca asta nu are moarte si e off-road veritabil. iar cand esti off-road nu e pentru sute sau mii de km, deci confortul nu e chiar atat de important...
ca sa le impacam pe toate, bun ar fi audi allroad, dar sa nu vorbim de lucruri sfinte pentru buzunar...

Daca prin masina de teren intelegi offroad atunci cayenne si touareg nu prea au ce cauta aici. Mai degraba un Aro 240 sau Niva, dar astea te taxeaza la confort in oras sau la deplasari lungi.[/quote]
Tot eu, ca aseara ti-am raspuns pe fuga
Prin masina ''de teren'' nu aveam in vedere neaparat un off-road autentic, ci o masina accesibila ca pret, care sa poata fi folosita usor in oras si sa aiba si abilitati off-road: tucson si santa fe, sportage si sorento, chiar hover cuv, in ultima instanta... desi am vazut ca e blamat de tipi care isi dau cu parerea fara sa fie in tema, pe mine m-a surprins placut hoverul chinezesc - il stii, cel cu motor si cutie mitsubishi. Am condus o astfel de masina circa 1.500 km si vreau sa-ti spun ca e peste asteptari...
sigur ca nu exista combinatie perfecta intre confortul unei limuzine si independenta/ autonomia unui 4x4 cu garda inalta (poate doar allroad quatro - ul de care povesteam mai sus).
Dar, pentru ca o masina pe care o conduci pe coclauri, prin noroaie, zapada etc se mai zgarie si se mai busheste pe ici pe colo e bine sa o folosesti numai pentru asta, sa nu-i duci mereu grija ca i se ia ''luciul''. De-asta e bine ca ea sa fie a doua masina - mai ieftinuta, dar robusta, sa n-ai prea mare ''mila'' de ea, iar ''mila'' sa ti-o ''consumi'' cu limuzina...
[/i]
Tot eu, ca aseara ti-am raspuns pe fuga

Prin masina ''de teren'' nu aveam in vedere neaparat un off-road autentic, ci o masina accesibila ca pret, care sa poata fi folosita usor in oras si sa aiba si abilitati off-road: tucson si santa fe, sportage si sorento, chiar hover cuv, in ultima instanta... desi am vazut ca e blamat de tipi care isi dau cu parerea fara sa fie in tema, pe mine m-a surprins placut hoverul chinezesc - il stii, cel cu motor si cutie mitsubishi. Am condus o astfel de masina circa 1.500 km si vreau sa-ti spun ca e peste asteptari...
sigur ca nu exista combinatie perfecta intre confortul unei limuzine si independenta/ autonomia unui 4x4 cu garda inalta (poate doar allroad quatro - ul de care povesteam mai sus).
Dar, pentru ca o masina pe care o conduci pe coclauri, prin noroaie, zapada etc se mai zgarie si se mai busheste pe ici pe colo e bine sa o folosesti numai pentru asta, sa nu-i duci mereu grija ca i se ia ''luciul''. De-asta e bine ca ea sa fie a doua masina - mai ieftinuta, dar robusta, sa n-ai prea mare ''mila'' de ea, iar ''mila'' sa ti-o ''consumi'' cu limuzina...

N-a venit, Cee'd-is... si ce o mai astept!!! Dealerul zice ca in docomentele lor figureaza ca fiind ''pe transport''. Asta inseamna ca poate fi pe oriunde intre Zilina si Pitesti. Daca e adevarat o fi plecat de la mama ei...
Am, e drept, o vaga presmitire ca va veni sapatamana viitoare (asa am si visat azi-noapte
)
Am, e drept, o vaga presmitire ca va veni sapatamana viitoare (asa am si visat azi-noapte

Hai ca iti raspund euCee'd-ist wrote:Vali, am vazut aseara un ceed bej in pare la Mallul din Valcea. Tu erai? Ai primit-o in week-end si nu ne spui?

Eu zic ca sansele erau minime sa o ia sambata sau duminica...dar vad ca nu raspunde prompt ca de obicei - asta e semn ca a inceput rodajul masinii in forta dupa ce a 'udat-o' la Mall... pun pariu ca azi si-a luat liber de la munca

P.S. @vali sper sa nu te superi

He-he! Ce bine ar fi sa fie asa, luke!!!
N-am primit-o si n-am nici o veste... cine stie pe unde o fi masina mea, saracuta de ea, pe vremea asta haina. Cand ma gandesc cat de bine i-ar fi in garaj, la adapost, si ce frumos m-as mai purta cu ea... (nu ca soferii aia de pe trailere sau ca importatorul Kia
)
Sper sa va dau vesti in curand!
P.S.: Nu mi-am luat azi liber de la niciunul din job-uri, ca n-am avut de ce, dar e o idee pentru Ziua cea mare!

N-am primit-o si n-am nici o veste... cine stie pe unde o fi masina mea, saracuta de ea, pe vremea asta haina. Cand ma gandesc cat de bine i-ar fi in garaj, la adapost, si ce frumos m-as mai purta cu ea... (nu ca soferii aia de pe trailere sau ca importatorul Kia

Sper sa va dau vesti in curand!
P.S.: Nu mi-am luat azi liber de la niciunul din job-uri, ca n-am avut de ce, dar e o idee pentru Ziua cea mare!

Last edited by vali40 on 22 Oct 2007, 17:21, edited 1 time in total.
Nu eram eu, Cee'd-ist, desi tare mi-as mai fi dorit!!!! Poate data viitoare vezi la Mall si masina mea (nu merg mai deloc la Mall, doar lucrez prin preajmaCee'd-ist wrote:Vali, am vazut aseara un ceed bej in pare la Mallul din Valcea. Tu erai? Ai primit-o in week-end si nu ne spui?