Din pacate nu mai stiu unde am citit informatia cu mersul pe GPL in primii 5.000km.Am impresia ca am citit chiar in manualul instalatie BRC, dar am sa ma uit maine pe el, sa fiu sigur daca acolo scria.doctoru1980 wrote:ionutz wrote: Salut Ionutz,
Am uitat sa mentionez, instalatia mea este Tomasseto. Per ansamblu sunt foarte multumit de modul cum functioneaza masina pe GPL, se pierde foarte putina putere la o astfel de instalatie.
In legatura cu afirmatia ta ca nu este indicat sa se mearga pe GPL in primii 5000 km sa stii ca este prima oara cand citesc despre acest lucru. Tatal meu are un Logan pe GPL din fabrica si nu scrie nicaieri chestia asta. Acum are 62000 km cu masina si nu a avut nici un fel de probleme.
Instalatie GPL !?!
Re: Instalatie GPL !?!
Kia Ceed (2008) 1,4 GSL - BEST culoare: Black Pearl
Kia Sportage (2018) FL 1,6 T-GDI, AT 4x4, GT-Line culoare :Penta Metal
Kia Sportage (2018) FL 1,6 T-GDI, AT 4x4, GT-Line culoare :Penta Metal
Salut. Mai multe raspunsuri despre instalatia GPL poti gasi pe http://www.gplnlp.ro ! Daca ai nelamuriri, nu ezita sa ma intrebi aici sau pe blog-ul de pe site-ul gplnlp. Intra pe site si o sa descoperi exact care este treaba cu GPL-ul si apoi vei sti ce sa faci pe viitor! De asemenea, gasesti fiecare componenta in parte dintr-o instalatie GPL. Daca cauti altceva si nu gasesti pe site, intreaba si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp!! Long live the nature! 

Cred ca postul tau ridica mai multe intrebari decat ofera raspunsuri care nu le gaseam pe acest topic...In afara fapului ca e o reclama mascata , as pune un mic copy-paste din link-ul indicat
De ce sa facem conversia pe GPL? R= Creste viata motorului;{...} Raspunsuri imbunatatite al motorului rece;
Daca vrei sa fii mai convingator , ar trebui facut un topic separat "Toti producatorii italieni de GPL ( de care se plang unii taximetristi ) vs. NLP ( de care nu a auzit nimeni ) ".Aici ai putea sa rapspunzi unor intrebari de genul :
* unde se fabrica NLP ?
* cu ce e mai savansat NLG vs concurenta ?
* preturi si detalii montaj si garantie
De ce sa facem conversia pe GPL? R= Creste viata motorului;{...} Raspunsuri imbunatatite al motorului rece;

Daca vrei sa fii mai convingator , ar trebui facut un topic separat "Toti producatorii italieni de GPL ( de care se plang unii taximetristi ) vs. NLP ( de care nu a auzit nimeni ) ".Aici ai putea sa rapspunzi unor intrebari de genul :
* unde se fabrica NLP ?
Posibil posesor de Cee'd
alc2 wrote:Cred ca postul tau ridica mai multe intrebari decat ofera raspunsuri care nu le gaseam pe acest topic...In afara fapului ca e o reclama mascata , as pune un mic copy-paste din link-ul indicat
De ce sa facem conversia pe GPL? R= Creste viata motorului;{...} Raspunsuri imbunatatite al motorului rece;![]()
* unde se fabrica NLP ?
Salut alc2,
Observ ca esti cam grabit. Ti-ai aruncat un pic ochii pe site si ti-ai tras niste concluzii pripite. E dreptul tau!
NLP sunt omologate CE in Ungaria.
Mai avansat nu pot zice, cam absolut toate instalatiile de pe piata sunt facute dupa acelasi tipar in schimb, pretul este mult mai mic.
Ceea ce ai citat tu acolo este de pe blog, un articol luat dintr-un ziar din UK, unde s-au purtat discutii pe baza lui.
Adevarat, de NLP nu a auzit nimeni din Romania, in rest sunt foarte renumiti in lume. Se vand in SUA, Ungaria, Turcia, Ucraina, Rep. Moldova, etc.
Presupun ca esti o persoana mai ocupata dar, daca ai acorda putin timp si ai citi ce scrie pe acolo probabil vei avea alta parere!
Cu stima!
-
- Auto:
Salut
Si pe mine ma bate gandul sa pun gpl pe masina dar imi este teama ca voi strica motorul.
Cum vi se comporta motorul? Cati km ati facut pe gaz? La ce se va uza cel mai repede?
Care instalatie ar fi mai buna LANDI RENZO OMEGAS sau BRC MY 07 PLUG&DRIVE?
Si pe mine ma bate gandul sa pun gpl pe masina dar imi este teama ca voi strica motorul.
Cum vi se comporta motorul? Cati km ati facut pe gaz? La ce se va uza cel mai repede?
alexandru_dima82 wrote:Salut
Salut Alexandru.
Nu ti se va strica motorul, dimpotriva gpl-il ii prelungeste viata. Motorul ruleaza la fel ca si pe benzina cu instalatiile din ziua de azi. Mai multe informatii poti citi pe http://www.gplnlp.ro -este un site unde gasesti raspunsul la toate intrebarile tale despre GPL. Pentru mai multe informatii, nelamuriri sau intrebari, nu ezita sa ma intrebi. O seara placuta
Pana acum am aproximativ 51.200 km pe gaz si nicio problema la motor, iar masina trage normal asa cum tragea si in august 2010 cand am pus instalatia.
Personal nu cred nici ca GPL-ul ar strica ceva la motor dar nici ca ar prelungi viata acestuia.
Trebuie sa fim realisti, iar GPL-ul este un combustibil nu un panaceu pt motor.
Atata timp cat filtrele de la GPL sunt schimbate la 15.000 km nu vei avea probleme sub conditia achizitionarii unei instalatii care sa aiba o traditie, gen Landi Renzo, BRC sau Prins.
Nu pot sa iti spun care instalatie e mai buna, eu stiu doar ca BRC-ul meu se comporta exemplar si si-a facut treaba.
Personal nu cred nici ca GPL-ul ar strica ceva la motor dar nici ca ar prelungi viata acestuia.
Trebuie sa fim realisti, iar GPL-ul este un combustibil nu un panaceu pt motor.
Atata timp cat filtrele de la GPL sunt schimbate la 15.000 km nu vei avea probleme sub conditia achizitionarii unei instalatii care sa aiba o traditie, gen Landi Renzo, BRC sau Prins.
Nu pot sa iti spun care instalatie e mai buna, eu stiu doar ca BRC-ul meu se comporta exemplar si si-a facut treaba.
-
- Auto:
multumesc pentru raspunsuri. Incerc sa ma documentez mai bine inainte sa fac acest pas.Am citit mai multe forumuri despre ce avantaje si dezavantaje implica instalatia gpl secventiala. Din cate inteleg se pot merge 200 mii km fara probleme, dar as vrea sa stiu despre eventualele defecte. Ce s-ar putea intampla in cel mai rau caz strict din punct de vedere mecanic si cam cat ar costa avand in vedere ca nu vom mai avea parte de garantie.
Cei care aveti gaz si ati avut defectiuni cum ati rezolvat.
O instalatie noua este garantata 60 de mii de km. Ele o duc binisor pana la 200 de mii. Daca ii schimbi filtrele la timp, nu vad sa ai mari probleme. Dar in caz ca ti se strica o piesa din anumite circumstante, o poti schimba fara probleme. Deoarece multe persoane cauta anumite piese ce se defecteaza in timp ( gen comutator, calculator ecu, etc) si nu prea gasesc, noi am ales sa vindem si componente la bucata tocmai pentru a facilita necesitatile clientului. Intra pe site-ul de prezentare al instalatiilor NLP si o sa vezi acolo mai multe produse si exemple.alexandru_dima82 wrote:multumesc pentru raspunsuri. Incerc sa ma documentez mai bine inainte sa fac acest pas.Am citit mai multe forumuri despre ce avantaje si dezavantaje implica instalatia gpl secventiala. Din cate inteleg se pot merge 200 mii km fara probleme, dar as vrea sa stiu despre eventualele defecte. Ce s-ar putea intampla in cel mai rau caz strict din punct de vedere mecanic si cam cat ar costa avand in vedere ca nu vom mai avea parte de garantie.
-
- Auto:
Salut GPLNLP
Eu nu ma refeream la instalatie (oricum 60 mii km mi se pare putin). Eu ma refeream la distrugerea motorului masinii. Ma intereseaza asta pt ca odata iesit din garantie fiecare reparatie la motor va costa si avnd in vedere ca nu sunt asa multi mesteri de ceed va cam costa reparatia presupun.
Din discutiile mele cu alti utilizatori am inteles ca gpl dauneaza valvelor motorului masinii pt ca arde la o temperatura mai ridicata decat benzina. Este adevarat?
Eu nu ma refeream la instalatie (oricum 60 mii km mi se pare putin). Eu ma refeream la distrugerea motorului masinii. Ma intereseaza asta pt ca odata iesit din garantie fiecare reparatie la motor va costa si avnd in vedere ca nu sunt asa multi mesteri de ceed va cam costa reparatia presupun.
Din discutiile mele cu alti utilizatori am inteles ca gpl dauneaza valvelor motorului masinii pt ca arde la o temperatura mai ridicata decat benzina. Este adevarat?
alexandru_dima82 wrote:Salut GPLNLP
Salut Alexandru_dima82,
Nu iti pot da un raspuns cert, dar noi nu am mai intalnit astfel de situatii. Avem instalatii montate pe diferite marci de masini (logan, bmw, skoda, etc), dar nici unul din clienti nu ne-a atras atentia despre acest lucru. GPL-ul este lichefiat atunci cand este imbuteliat, dar vaporizatorul la o anumita presiune, il transforma in gaz unde mai departe este trimis spre rampa de injectoare.
salut,Alex-dima, diferenta de ardere este mica undeva de pana la 10 grade daca nu ma insel, iar instalatiile bune au protectie adica la anumite turatii (4500) trec pe benzina, cel putin asa mi sa spus mie de catre ce de la BRC ,stai de vorba si taximetristi care au instalatii gpl si vezi ca au vandut masini si cu 3-4 sute de mii de km pe gpl fara probleme,asa ca studiaza si vezi la ce instalatie te hotarasti bafta
doctore, ce consum ai la instalatia tomasseto (stag 200 sau 300).
am fost la Bucuresti zilele acestea si la doua drumuri buzau -bucuresti 440 km cu 33 litri gpl un consum de 7.5 gpl, cb 6.8 temperatura dimineata -3 dupa amiaza 5 grade, cam mare de cand am pus cauciucurile de iarna si gentile sunt de toyota cred mai grele.
drumuri bune.

am fost la Bucuresti zilele acestea si la doua drumuri buzau -bucuresti 440 km cu 33 litri gpl un consum de 7.5 gpl, cb 6.8 temperatura dimineata -3 dupa amiaza 5 grade, cam mare de cand am pus cauciucurile de iarna si gentile sunt de toyota cred mai grele.
drumuri bune.
1.4 BEST, Pewter Beige
Garantia la instalatia de gaz este de 2 ani iar la injectoare de 150000 km.
In cei 2 ani faci cati km vrei asa ca partea cu 60000 de km e putin cam exagerata, pentru ca eu am facut 51800 in 1 an si jumatate si voi trece de 60000 pana in aprilie.
Orice produs beneficiaza de garantie de 2 ani asa ca as fi chiar interesat sa vad cum a ajuns colegul nostru de pe forum sa spuna ca se garanteaza 60000 km.
Diferenta de temperatura la arderea GPL este cu aprox 5 grade mai mare decat la benzina, asta daca nu ma inseala memoria dar oricum am mai scris despre aste pe forum, asta din nou daca nu ma lasa memoria chiar de tot.
In cei 2 ani faci cati km vrei asa ca partea cu 60000 de km e putin cam exagerata, pentru ca eu am facut 51800 in 1 an si jumatate si voi trece de 60000 pana in aprilie.
Orice produs beneficiaza de garantie de 2 ani asa ca as fi chiar interesat sa vad cum a ajuns colegul nostru de pe forum sa spuna ca se garanteaza 60000 km.
Diferenta de temperatura la arderea GPL este cu aprox 5 grade mai mare decat la benzina, asta daca nu ma inseala memoria dar oricum am mai scris despre aste pe forum, asta din nou daca nu ma lasa memoria chiar de tot.

-
- Auto: Saab 9-5 Aero
Vad ca a aparut o noua instalatie GPL care concomintent cu gazul introduce si putina benzina pentru protejarea scaunelor supapelor.
http://www.instalatii-gpl-auto.ro/insta ... 24.11.html
Stie cineva de ea?
http://www.instalatii-gpl-auto.ro/insta ... 24.11.html
Stie cineva de ea?
SAAB 9-5
-
- Auto: Kia Ceed
SONIC3 wrote:salut,Alex-dima, diferenta de ardere este mica undeva de pana la 10 grade daca nu ma insel, iar instalatiile bune au protectie adica la anumite turatii (4500) trec pe benzina, cel putin asa mi sa spus mie de catre ce de la BRC ,stai de vorba si taximetristi care au instalatii gpl si vezi ca au vandut masini si cu 3-4 sute de mii de km pe gpl fara probleme,asa ca studiaza si vezi la ce instalatie te hotarasti bafta![]()
drumuri bune.
Salut SONIC3,
Instalatia este Tomasseto stag 200. Consumul este undeva intre 8.5-11 litri la 100km. 8.5 a scos varul meu la un mers pana la Ploiesti si inapoi (el are piciorul mai usor), eu nu am scos niciodata sub 9l/100km la mers in afara. In oras consumul este undeva la 11l/100km. Mie mi se pare un consum mai mult decat ok, este undeva cu 1.5-2l in plus fata de cel pe benzina.
[url=https://vgruk.com/]https://vgruk.com/[/url]