echilibrare roti

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
eugenflorinmanea
Auto: Saab 9-5 Aero

echilibrare roti

Post by eugenflorinmanea »

Salutare. Am si eu o intrebare- voi ce greutate aveti la plumbii de la roti?
Azi am trecut la sandalele de vara si am si verificat rotile. La una din roti mi-a pus 5 gr, iar la cealalta 30 gr.
Am vazut ca la una din rotile din fata aveam foarte multi plumbi. Am numarat cu mecanicul si aveam 60 grame. L-am intrebat daca e OK sa fie asa mult si mi-a spus ca e maximul, dar e ok.
Eu habar nu am...o fi bine...o fi rau...ce as putea face ca sa mai scap din plumbi?
Mentionez ca sunt jantele originale ale masinii (tipA) + cauciucurile originale (au cam 40,000) iar schimbarea a fost facuta la Autosoft.
SAAB 9-5

J0hn D0e
Auto:

Re: echilibrare roti

Post by J0hn D0e »

Datorita drumurilor noastre "bune", jantele se mai indoaie. Jantele de aliaj se indreapta cu un ciocan special, dar am inteles ca nu prea e OK pentru lacul protector.

La tine nu cred ca e ceva nasol. Si o janta noua si fara cauciuc, daca o pui pe aparatul de echilibrat, o sa vezi ca nu o sa arate 0 - 0. Am testat 4 jante noi originale Kia si una cerea vreo 30g parca, dar era ok. Asta dupa ce mai testasem 4 jante Team Dynamics noi cica (luate de la baietii aceia din Iasi care aduc din UK) si 2 din ele erau asa de strambe ca s-au mirat si cei de la Autosoft (se stransesera ca la circ).
Kia Cee'd 5 usi 1.6 GSL, Classic, Oil Blue.

bodo
Auto:

Post by bodo »

in mod normal o roata se echilibreaza in primul rand din anvelopa si apoi se adauga plumbi;
dar ce sa le spui lucratorilor nostrii din vulcanizari care mai mult de 4 clase nu au....
pt cei ce au luat cee'd-ul de nou au putut observa pe toate anvelopele o bulina portocalie, ei bine acea bulina pt echilibrare era(atunci cand montezi anvelopa de noua); dc meseriasul nu reuseste sa contrabalanseze intai janta cu anvelopa atunci te umpli de plumbi mai ceva ca un soldat din primul razboi mondial
am prins eu un meserias d'asta si m-a umplut de plumbi la jante si anvelope noi, ce sa-i faci, romania....
CT 22 BOF cee'd HB - mai negru ca dracu'
"daca vine apocalipsa nu disperati!, veniti in Romania caci noi suntem cu 50 de ani in urma"

eugenflorinmanea

Ok si cum se face aceasta echilibrare din anvelopa, se roteste anvelopa pe janta? Adica...o umfla, vede ca nu e echilibrata, apoi o desumfla si roteste anveopa? De unde stie cat sa o roteasca? Sau cum se procedeaza?

Stie cineva vreo vulcanizare profi in Bucuresti? Chiar daca e mai scumpa..
Ca eu unu m-am convins: Autosoft= preturi mari si calitate aproape 0!
SAAB 9-5

J0hn D0e
Auto:

Post by J0hn D0e »

@bodo: jantele le-au pus fara cauciuc ca sa-mi arate ca sunt ovalizate. Initial incaltasera una, dar la echilibrare, roata cerea foart mult plumb si cand se invartea, partea exterioara nu era in acelasi plan.
Kia Cee'd 5 usi 1.6 GSL, Classic, Oil Blue.

BAU
Moderator General
Auto:

Post by BAU »

@eugenflorinmanea: Vad ca esti din Bucuresti ,nu stiu in ce cartier stai .
Ti-as recomanda o vulcanizare de care eu sint extrem de multumit. (Nu vreau sa para reclama ,nu am nici un interes aici dar ii cunosc de peste 20 ani ) . Aici a lucrat un meserias in virsta care a invatat pe multi . Mi s-a intimplat sa mai repar anvelope si prin alte parti (fiind nevoit ) ,am fost nemultumit si am rectificat reparatiile la ei , fara cusur . Iar la echilibrari sint foarte buni .
La anvelopele mele de 225 am reparat pina acum la ei trei pene . Chiar daca mi le-au echilibrat cu mai multi plumbi , am alergat ulterior masina cu 190 km/h si echilibrarea era perfecta .Si nici nu au preturi prea mari .
Vulcanizarea este pe Bulevardul Brincoveanu, cum intri dinspre Sos. Oltenitei spre Spitalul Budimex , la cca. 100 m pe partea stinga.
Sper sa-ti fie de folos , Week- end placut si tie !i
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP

eugenflorinmanea

Merci mult! Sunt in Dristor- dar nu e problem sa vin pana in Brancoveanu. Stai linistit cu reclama nu cred ca e cazul
SAAB 9-5

Vincze Szilard
Auto:

Post by Vincze Szilard »

si pana la urma care e smecheria cu bulinele rosii de pe cauciuc?
Kia CEED SW 1.4 BEST
ODO: 110 000 + ceva

d3xt3r
Auto: Cee'D GT

Post by d3xt3r »

Din ce am inteles de AICI , sunt folosite pentru balansarea/alinierea cauciucului cu janta , inainte de a aplica plumbi. Pe scurt, puctul rosu trebuie sa fie in dreptul supapei , daca nu sunt alte marcaje pe janta.

Post Reply

Return to “Generalităţi”