Uploaded with ImageShack.us
Pentru ca nu am gasit pina acum sa cumpar de pe forum piulite ptr jante de tabla ,pentru ca vreau sa folosesc si capacele de plastic ,iar cu piulitele ptr jante de aluminu nu vreau sa le montez, m-am gindit sa le fac singur.
Ptr ca in momentul cind am masurat o piulita originala era prea frig si imi inghetase mina pe subler , daca cineva crede ca este ceva gresit dimensional este rugat sa corecteze .
Dupa cum am masurat eu , coniciatea ar trebui sa fie in jur de 60 grd.
Desenul mai are mici erori tehnice dar un frezor (sau un strungar bun) vor sti sa se descurce .
Ideea este ca se pot executa dintr-o bara de inox si este ok sau dintr-un OLC45 sau OLC60 ,se vor vopsi cu vopsea argintie ptr jante dupa care se vor lacui.
Hexagonul este de 21 (asa este si cheia de roti) si nu de 22 cum este dimensiunea standard.
Exista o varianta de executie mai simpla : Se foloseste un hexagon standardizat de 22, se fileteaza si se strunjeste (in zona conica) la fi 22 , apoi se executa 20 saibe fi 28xfi22x2,5 care se vor introduce (fortat,sau se vor lipi cu rasina ) in zona de stringere a capacului de plastic .
Este o idee a mea , dar cred ca va putea fi de folos si altora ce vor avea curaj.
Sper sa fie de folos !