Pareri achizitionare asigurare

Forum cu de toate despre Kia cee'd
bogdan.citescu
Auto: Cee'd FL 1.6, DSL, City ++

Pareri achizitionare asigurare

Post by bogdan.citescu »

In primul rand salutare la toata lumea.
Citesc de ceva timp pe forum, dar acesta este primul meu post.
Am achizitionat o superba Kia Cee'd FL dissel 1,6L, City, 115cai, Black Pearl, inca nu a ajuns in posesia mea, mai dureaza maxim o saptamana. (Deocamdata sta si asteapta in reprenentanta kia de la Jilava)

Am si eu nevoie de niste sfaturi cu privire la ce asigurare Casco sa imi fac, la ce firma...?
Kia Cee'd Facelift 1.6L City, Dissel, Black Pearl, 115Cp + modificari
poze: https://picasaweb.google.com/108958111686639519693/MyKia?authkey=Gv1sRgCPOqgeXdqcGfAg#
Poze intalnire nationala Transalpina 2011 : https://picasaweb.google.com/108958111686639519693/IntalnireNationalaClubKIATransalpinaSiTransfagarasanIulie2011?authkey=Gv1sRgCNeL4Ze74PSr5QE#

andreea
Auto:

Re: Pareri achizitionare asigurare

Post by andreea »

Eu am la Omniasig si sunt multumita insa recomand sa te duci la un broker care iti poate oferi mai multe tipuri de casco si ai de unde alege.
http://picasaweb.google.co.uk/bandreea/Kiutza
Cee'd 1.4 GSL LX MT Machine Silver ."Ltd. Edition"

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Bine ai venit!
Da o raita pe aici:
viewforum.php?f=48
Nu uita sa intrebi la reprezentanta IMG cu cine au decontare directa (sa-ti alegi din cele expuse de ei) ca sa nu ai probleme pe viitor.

AlinC.
Auto:

Post by AlinC. »

E bun orice asigurator mare a carui polita indeplineste doua conditii: fara fransiza si despagubire pentru vandalizare.
Daca vrei o recomandare, am auzit numai lucruri bune despre Allianz Tiriac, dar sunt ceva mai scumpi.
Pro_Cee'd 1.6 DSL HP Classic, Piston Gray
+ESP +alte optionale
ODO: ~40.000 km
B 92 AXF
Jurnal de bord
Need 4 Sticker:: magazin online de stickere auto

neagu_bwf
Auto:

Post by neagu_bwf »

SALUT
eu sunt broker de asigurari. lucrez cu absolut toate firmele de asigurari din romania.
Parerea mea :
RCA - iti poti face la firma la care iesi cel mai ieftin la bani pt ca pe tine nu te intereseaza
CASCO - aici e de discutat , in primul rand poti obtine un pret asemanator (+-50euro) de la mai multe firme de asigurare dar eu te sfatuiesc sa faci casco la firma unde ai ceva "cunostinte" prieteni... pentru ca evaluatorul de daune de la casco da verdictul.

Daca vrei sa te ajut cu informatii RCA CASCO sau orice alt tip de asigurare ma gasesti la 0767050757 (Catalin Neagu)
si discutam de preturi si despre tot ce te intereseaza in legatura cu asigurarile.
[color=#FF0000]KIA pro_ceed 1.4 Best[/color]
[color=#00FF00]GPL[/color] , [color=#00FFFF]Jante OZ ultraleggera 16"
[/color]

zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Post by zaboss »

neagu_bwf wrote:SALUT
RCA - iti poti face la firma la care iesi cel mai ieftin la bani pt ca pe tine nu te intereseaza
Da, vezi să nu :^o Nu uita să le spui asta când vei fi dat în judecată pentru că firma de asigurări nu plăteşte, plăteşte târziu sau insuficient fiindcă procedura legală în cazul în care eşti vinovat şi din varii motive firma la care ai poliţa RCA nu plateşte este ca păgubitul să te dea în judecată pentru distrugere de bun privat, tu să-i plateşti suma reparaţiei. Abia apoi, tu la rândul tău trebuie să dai în judecată firma de asigurări ca sa-ţi recuperezi paguba...

Bonzai2
Master Of Puppets
Auto: Mazda Cx5

Post by Bonzai2 »

Ce ma intereseaza pe mine de firma de asigurari cum plateste si ce plateste? Eu sunt obligat prin lege sa am RCA, atata timp cat am RCA valabil la o firma care are toate aprobarile pe mine nu ma mai intereseaza. Nu are cum sa ma de-a pe mine in judecata ca nu plateste firma de asigurare.

Depinde si de limita asigurata, daca ea depaseste atunci probabil va trebui sa platesti tu, dar trebuie sa ai ceva ghionion sa lovesti vreun Lamborghini sa il faci praf ca sa depaseasca limita. De obicei limita e cam pe la 100.000 euro la masina si vreo 750 mii euro pentru persoane
Mazda Cx5 2.2 D AWD 175 CP Revolution - Red Soul
Ex : Kia Cee'd 2.0 GSL Style- Kompass Blue
http://picasaweb.google.com/Bonzai222/ElCid#
Nu conteaza cat de lung ai parul, important e ce si cum gandesti

zaboss

Post by zaboss »

Bonzai2 wrote:Ce ma intereseaza pe mine de firma de asigurari cum plateste si ce plateste? Eu sunt obligat prin lege sa am RCA, atata timp cat am RCA valabil la o firma care are toate aprobarile pe mine nu ma mai intereseaza. Nu are cum sa ma de-a pe mine in judecata ca nu plateste firma de asigurare.
De ce nu?
A deţine un RCA valabil reprezintă doar partea de conformare cu legislaţia rutieră care prevede această obligativitate şi nu te exonerează complet în faţa legii (de exemplu, plăteşti amendă, poţi avea permisul suspendat.) În cazul unui incident, un păgubit are mai multe variante:
1) Cea mai simplă, reparaţia pe CASCO propriu în regres, după care se reglează societăţile de asigurare între ele.
Dacă societatea de asigurări a vinovatului nu plăteşte, plăteşte prea puţin, sunt posibile următoarele acţiuni:
2a) Reclamaţie la CSA şi aşteptarea unei rezolvări administrative.
2b) Acţiune civilă împotriva vinovatului pentru distrugere de bunuri spre recuperarea prejudiciului (total sau parţial). În motivarea plângerii se vor aduce drept probă o expertiză tehnică independentă, refuzul societăţii de asigurare, medierea CSA, în funcţie de situaţie. Şansele de câştig sunt foarte mari şi consecinţele pentru vinovat foarte costisitoare (pe lângă plata reparaţiilor mai sunt cheltuielile de judecată şi eventuale despăgubiri civile).

Nu vă mai culcaţi atâta pe-o ureche doar pentru că aveţi un RCA. Nu ştii niciodată peste cine dai şi de ce resurse dispune. Poate fi unul care stă şi plânge pe forumuri sau unul care are bani de avocat (pe care oricum, tu îi vei plăti ;) ).

bubumisu
Auto: Kia cee'd SW

Post by bubumisu »

Eu am RCA si CASCO la Unicredit Insurance Broker prin Omniasig (deh, luata in leasing).
Directorul de sucursala Omniasig (am facut oleaca de scandal ca mi-a venit marit RCA-ul anul asta cu peste 100 Lei, n-aveam ce face insa, sunt utilizator si proprietarul e persoana juridica) mi-a zis clar ca daca te pune....sa cauti cea mai ieftina polita, ai 2 variante: Sa nu "incerci" sa busesti pe altul, mai ales daca e vreun maybach, sau in fine, ferrari, sau sa te doara undeva, dar daca asiguratorul aluia are limita politelor de asigurare sume colosale in caz de despagubire, sigur o sa-ti para rau ca nu ai fost mai atent. :wink:
Eu cred ca o sa raman la Omniasig (am si o cunostinta acolo la daune), nu sunt sigur cu CASCO, mai vedem. Fidelizarea va reduce valoarea politei RCA, la fel si trecerea pe persoana fizica (visez sa se intample cat mai repede :mrgreen: ). Oricum Omniasig are limitele destul de ridicate, e firma care se respecta :wink:

PS: Am o colega de servici care si-a facut pentru Megane 1,4 polita RCA in Interex (n.n. Hipermarket Interex) cu 170 Lei pe juma de an. Ieftin, nu? :D
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus

Bonzai2
Master Of Puppets

Post by Bonzai2 »

zaboss wrote: De ce nu?
A deţine un RCA valabil reprezintă doar partea de conformare cu legislaţia rutieră care prevede această obligativitate şi nu te exonerează complet în faţa legii (de exemplu, plăteşti amendă, poţi avea permisul suspendat.)
2b) Acţiune civilă împotriva vinovatului pentru distrugere de bunuri spre recuperarea prejudiciului (total sau parţial). În motivarea plângerii se vor aduce drept probă o expertiză tehnică independentă, refuzul societăţii de asigurare, medierea CSA, în funcţie de situaţie. Şansele de câştig sunt foarte mari şi consecinţele pentru vinovat foarte costisitoare (pe lângă plata reparaţiilor mai sunt cheltuielile de judecată şi eventuale despăgubiri civile).
Pai nu e chiar asa, atunci firmele de asigurari ar refuza in draci sa mai plateasca despagubirile si ar trimite oamenii sa se judece intre ei. Daca tu ai provocat un accident si ai fost scos vinovat si esti in regula cu toate actele (RCA-ITP-etc) nu are cum sa te dea in judecata persoana accidentata ca nu isi primeste ea banii la timp sau toti de la firma de asigurare....dar...daca suma asigurata nu acopera pagubele atunci da, te poate da in judecata pentru diferenta de plata.

Eu am RCA la Ardaf, limita pentru pagubele materiale este de 500.000 euro iar cea pentru vatamari corporale si deces este de 2.500.000 euro. Fereasca dumnezeu sa faceti accidente dar aceasta suma este totusi destul de mare.

zaboss wrote:Nu vă mai culcaţi atâta pe-o ureche doar pentru că aveţi un RCA. Nu ştii niciodată peste cine dai şi de ce resurse dispune. Poate fi unul care stă şi plânge pe forumuri sau unul care are bani de avocat (pe care oricum, tu îi vei plăti ;) ).
Nu zice nimeni sa nu fii atent, dar nu e nici chiar asa simplu sa te dea in judecata si sa castige cum zici tu.

bubumisu wrote: PS: Am o colega de servici care si-a facut pentru Megane 1,4 polita RCA in Interex (n.n. Hipermarket Interex) cu 170 Lei pe juma de an. Ieftin, nu? :D
Acum sa fim seriosi, asta nu e firma de asigurari

Referitor la topic :D majoritatea service-urilor au decontare directa cu majoritatea firmelor mari de asigurari pe baza de ACCEPT DE PLATA, adica trimit chitanta de plata si asteapta reaspunsul asiguratorului, timp in care masian ta e gata dar nu o poti ridica din service. In schimb mai sunt service-uri care lucreaza cu asiguratori cu decontare directa FARA ACCEPT DE PLATA (in special cu Allianz) adica ti-au terminat masina de reparat si nu mai astepti dupa asigurator sa-si dea acceptul si sa plateasca, iti iei masina in ziua in care e reparata.

Ca si sfaturi:
- fara nici o fransiza (chiar daca unii brokeri iti spun ca nu mai exista firma care sa faca fara fransiza) in special cea pe eveniment , dar nu e de neglijat nici cea pe furt (nu prea se fura ceed-urile :) )
- sa fie complet acoperita de orice probleme
- sa fie polita valabila si in afara tarii
- daca e masina noua suma asigurata va fi cea din factura
- daca cunosti pe cineva la firma asiguratoare e sigur un beneficiu :D

zaboss

Post by zaboss »

Bonzai2 wrote: Pai nu e chiar asa, atunci firmele de asigurari ar refuza in draci sa mai plateasca despagubirile si ar trimite oamenii sa se judece intre ei. Daca tu ai provocat un accident si ai fost scos vinovat si esti in regula cu toate actele (RCA-ITP-etc) nu are cum sa te dea in judecata persoana accidentata ca nu isi primeste ea banii la timp sau toti de la firma de asigurare....dar...daca suma asigurata nu acopera pagubele atunci da, te poate da in judecata pentru diferenta de plata.
Discutam de situaţia în care firma de asigurări nu plăteşte, sau plăteşte mai puţin. Mai este şi situaţia în care service-urile refuză să lucreze cu o anumită societate de asigurări din cauza istoricului. Google Carpatica sau Euroins... Nu a spus nimeni că vei fi dat în judecată dacă societatea de asigurări îşi face datoria. Tocmai asta era idea. Să nu-ţi faci asigurare chiar oriunde, culcându-te pe ureche fiindcă ai RCA. În momentul în care alegi ceva foarte ieftin trebuie să iei în calcul şi anumite riscuri.

Bonzai2
Master Of Puppets

Post by Bonzai2 »

zaboss wrote: Discutam de situaţia în care firma de asigurări nu plăteşte, sau plăteşte mai puţin.
Intai trebuie sa dea in judecata firma de asigurari si sa isi recupereze prejudiciu de la ei. Firma de asigurari e OBLIGATA sa plateasca in limita inscrisa in polita, daca refuza o va obliga legea si procesul.

Daca iti fac asigurare de 170 de lei sa zicem ca in exemplu de mai sus si la limita de despagubire ai 15000-20000 euro atunci da, este o problema ca vei plati diferenta. Dar majoritatea firmelor de asigurari de la noi au limite destul de mari, nu te apuci sa-ti faci asigurare la GHEORGHE&GHEORGHE Insurance :lol: sau mai stiu eu ce no name. dar spre exemplu Ardaf, Asirom, Oniasig , BCR, Euroins, Asiban, BTA etc au cam aceleasi limite de despagubire cu tarife diferite la RCA.

bogdan.citescu
Auto: Cee'd FL 1.6, DSL, City ++

Post by bogdan.citescu »

Domnul de la Kia, mi-a gasit un RCA la Astra pe un an 430Ron
si CASCO la Grupama (A spus ca au decontare directa cu ei):
699Euro (3000RON) Full casco, fara fransize, TLD 0%
666Euro (2870RON) Full casco, fara fransize, TLD 10%
569Euro (2450RON) cu fransiza 100E, TLD 0%
543Euro (2350RON) cu franciza 100E, TLD 10%

Ce spuneti ca ar fi mai bine sa aleg din lista de mai sus?
Este prima mea masina si nu prea stiu ce sa fac, momentan nu mai am nici multi bani, asigurarea o fac din imprumut.
Valoarea masinii este de 14800Euro
Eu ma gandeam la varianta 2 din lista: 666Euro (2860RON) Full casco, fara fransize, TLD 10%, este ok?
Kia Cee'd Facelift 1.6L City, Dissel, Black Pearl, 115Cp + modificari
poze: https://picasaweb.google.com/108958111686639519693/MyKia?authkey=Gv1sRgCPOqgeXdqcGfAg#
Poze intalnire nationala Transalpina 2011 : https://picasaweb.google.com/108958111686639519693/IntalnireNationalaClubKIATransalpinaSiTransfagarasanIulie2011?authkey=Gv1sRgCNeL4Ze74PSr5QE#

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Consulta si pagina asta:
viewforum.php?f=139
Poate iti ofera cineva de acolo o oferta mai buna.

Bonzai2
Master Of Puppets

Post by Bonzai2 »

Diferenta intre prima varianta si a doua este destul de mica, pentru linistea ta sufleteasca mai bine faci prima avrianta de aici. Ai grija la un lucru, la anumite firme de asigurare cand faci CASCO trebuie sa faci si RCA la ei daca vrei sa iti dea casco gratuit in afara tarii.

Post Reply

Return to “Generalităţi”