Viteza maxima?!

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
cblondx
Auto:

Re: Viteza maxima?!

Post by cblondx »

Am Kia Ceed 1.4 benzina . Si sunt posesorul ei din Ianuarie, tot cam de atunci am intrat si in clubul KIA (pe forum k nu am participat inca la nici o intalnire...). Ai dreptate in privinta drumului.

AlinS
Auto: Ceed

Post by AlinS »

Hm, am luat 190 si cu ea pe DN1 Campina-Ploiesti. Stateam in urma unuia cu un BMW sau FORD, eram atent la ce face si la drum, numa bine ca au inceput sa ne flashuiasca, erau in boscheti baietii ;). Cred ca mai ducea, dar nu foarte mult ca ajunge sa ii taie gazu. Singura chestie care mi s-a parut ciudata, voi ziceti ca vi s-a intarit volanul, la mine era uns cu vaselina ca sa zic asa, se misca foarte usor insa raspundea ok la comenzi. De notat si ca franeaza destul de bine zic eu, adica am coborat destul de rapid sub 110, si asta fara sa ma chinui foarte tare. Oricum, conteaza reprizele de acceleratie si mai putin viteza maxima, sa fim seriosi, nu avem autoban( stiu ca nu am scris bine dar stiti la ce m-am referit), nici macar drumuri ok, nu stii de unde mai rasare o groapa. Plus ca mai nou se face inchisoare pentru depasirea limitei de viteza. Siguranta e pe primul loc, si cred ca nu gresesc cand spun ca marea majoritate am ales-o pentru siguranta si dotari la un pret accesibil, aia 109 caluti au venit ca bonus. Drum intins si sa ne bucuram de masinuta.
KIA Ceed 1.4 GSL Best - no more
Piston Grey
-------------------------------------------------
Honda Civic 1.5T :twisted:

bubumisu
Auto: Kia cee'd SW

Post by bubumisu »

AlinS

Volanul s-a intarit dar asta nu inseamna ca a intepenit. daca ai simtit ca si cum "ar fi uns cu vaselina' asta nu inseamna ca iti fugea printre degete :D
Cel mai bine e sa faci comparatii cu alte marci la care volanul se misca singur in mers, cel de ceed (parerea mea) nu se misca indiferent de viteza, ma refer la balansare, acea miscare stanga dreapta cand tii lejer mana sau mainile pe el (functie de stilul de condus :mrgreen: )

Ia incearca la viteze mari (chiar si sub 100 km/ora) sa faci miscari bruste, sa vezi ca "nu iti aluneca". Ia incearca asta cu un Astra SW ultimul model (am dat exemplul asta pentru ca am avut ocazia sa il conduc, era varza de fleasca volanul, indiferent de viteza, joc stanga dreapta enorm :o )

Si cu prima ocazie cand ating peste 160 km/ora sau mai mult o sa fiu si eu atent la comportamentul volanului. Promit :D
Ceed SW, 1,4 GSL MT, 109 CP, City, Black Pearl, 2009 ODO:190.000 km
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )
GPL Tomaseto STAG 4 Qbox plus

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Cum sa faci inchisoare pentru depasirea vitezei?
Poti sa ne luminezi?

AlinS
Auto: Ceed

Post by AlinS »

1 Comportamentul directiei a fost impecabil, doar ca ma gandeam ca va fi mai tare volanul nu ca se va misca asa usor.
2 M-am documentat mai amanuntit, asta dupa ce auzisem la radio o stire, nu e la noi, e la Sarbi, sorry, de cand muncesti nu esti atent chiar la toate detaliile. Detalii, detalii :D.
KIA Ceed 1.4 GSL Best - no more
Piston Grey
-------------------------------------------------
Honda Civic 1.5T :twisted:

bubumisu

Post by bubumisu »

AlinS

Pai cat de tare sa se intareasca, la urma urmei are servodirectie, nu e Matiz
Eu unul sunt multumit, facand comparatie cu alte marci 8)
Anvelope iarna 195/65/R15:Diplomat Winter ST (naspa, nu achizitionati gama budget #-o )
Anvelope vara 205/55/R16: HANKOOK Ventus Prime 4 K135 205/55 R16 (midle range cu performante de premium :wink: )

Dainezi
"drive to survive"
Auto:

Post by Dainezi »

bubumisu wrote:AlinS

Pai cat de tare sa se intareasca, la urma urmei are servodirectie, nu e Matiz
Eu unul sunt multumit, facand comparatie cu alte marci 8)
"servodirectie" ??? asa are 1.4 benzina?...stiam k directia e asistata electronic, nu prin pompa de servodirectie....sau se spune la fel si la directia electronica?
Image

kia pro cee'd 1,6 dsl 115 Dakar yellow BC-86-SRN

bubumisu

Post by bubumisu »

Dainezi

Asa e cum zici tu, m-am exprimat si eu cum mi-a venit pe moment, dar chiar si asa nu e volanul teapan ca la Matiz, nu? :wink:

Dainezi
"drive to survive"
Auto:

Post by Dainezi »

asa e...eu sunt extra multumit de directia de la cee'd -ul meu...se intareste cat trebuie in functie de viteza....drumuri bune
Image

kia pro cee'd 1,6 dsl 115 Dakar yellow BC-86-SRN

bubumisu

Post by bubumisu »

Dainezi
Total de acord cu tine
Multumesc la fel, si mai ales "fara evenimente majore"

costelo
Auto:

Post by costelo »

a mea a ajuns la 200 pe ceas . o data spre buzau si o data spre giurgiu .
sunt curios daca a la cineva a ajuns sa i se taie gazul in trepta a 5-a......eu nu am reusit . cred ca ajunge la 210 cu benzina buna , singur in masina si drum drept in fata .
C`EED 1.4 GSL Red Mars- B 85 KTT
comandata 04.04.08- livrata 22.04.08
http://picasaweb.google.com/floreacostel76

bradlly
Auto:

Post by bradlly »

Nu cred ca am vazut in posturi pana acum o kia ceed 1.6 gsl sw. A incercat cineva sa vada cat se duce ?
KIA CEED SW, 1,6 GSL city Pewter Beige, jenti, scaune incalzite, oglinzi pliabile, senzor lumini, parcare, ploaie, Bluetooth, geamuri hydrofobice etc

>>poze cu bubulina << http://picasaweb.google.com/110527846118095539413

[url=http://glitter-graphics.com/myspace/text_generator.php][img]http://text.glitter-graphics.net/crl/b.gif[/img][img]http://text.glitter-graphics.net/crl/u.gif[/img][img]http://text.glitter-graphics.net/crl/b.gif[/img][img]http://text.glitter-graphics.net/crl/u.gif[/img][img]http://text.glitter-graphics.net/crl/l.gif[/img][img]http://text.glitter-graphics.net/crl/i.gif[/img][img]http://text.glitter-graphics.net/crl/n.gif[/img][img]http://text.glitter-graphics.net/crl/a.gif[/img][/url]

octav_ceo
Auto: Ceed 2009

Post by octav_ceo »

salutare domnilor
cred ca cea mai exacta masurare se face cu gps-ul. incercati sa vedeti simultan vitezele indicate de gps si chilometraj. in cazul meu la viteze foarte mari (peste 130-140) diferenta de masurare se mareste si poate ajunge si la 15 km/ora. asa ca nu va lasati pacaliti de viteza de la bord, ea nu tocmai cea mai exacta. tehnologia de masurare a vitezei prin gps, dupa parerea mea, introduce eroarea cea mai mica.
sa aveti drumuri faine.
1.4 GSL City Machine Silver
achizitionata in 13 aprilie 2009

din 1 octombrie 2011 BV-80-CEO
din 17 februarie 2011 si pe GPL
ODO GPL: ~ 120K km
ODO: ~ 140K km

quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Post by quelloo »

io am testat eroarea si cu gps-ul.
Rezultat:
model gps: Biatone Carrera
viteza pe vitezometru: 200km/h (am mentinut constant)
viteza pe GPS: 202km/h

alte detalii:
- 2 oameni in masina si putine bagaje
- mai aveam pedala
- consum instant pe undeva intre 13-14% (nu-mi mai amintesc exact)
- rotile 225/45/r17
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

In mod normal tahometrul de la bord ar trebui sa arate o viteza mai mare decat cea reala, nicidecum invers. Dar este posibil ca tahometrele de pe Kia Cee'd sa fie calibrate pt. anvelopele standard de 185/65/R15 iar tu avand roti pe 225/45/R17, in loc sa ai eroare in plus, ai eroare in minus.
Eu am fost in Grecia acum 2 saptamani si am avut un gps cu mine, iar din cand in cand ma mai uitam sa vad cu ce viteza "reala' rulez si lucrurile stau cam in felul urmator:
100km/h bord- 97km/h gps
120km/h bord-117km/h gps
150km/h bord-146km/h gps
140km/h bord-137km/h gps
160km/h bord-155km/h gps
180km/h bord-175km/h gps
Am mers si cu aproape 200km/h dar nu am fost atent la gps pt. ca incercam sa ma tin dupa un BMW 320d.
Intre 100km/h si 140km/h indicati de vitezometrul masinii eroarea este 3km/h in plus pe vitezometru si este constanta, apoi se face o mica trecere la 150km/h, cand eroarea este de 4km/h iar intre 160km/h si 180km/h eroarea este de 5km/h si este din nou constanta.
Eu am anvelope standard pe 185/65/R15.
vitezometrul de pe Kia Cee'd este calibrat sa indice viteza cu o eroare de aproximativ 3% in plus fata de viteza reala si aceasta eroare este aproape constanta intre 100km/h si 200km/h indicati pe bord, osciland intre 2,8% si 3,2%. La 200km/h pe bord ai real cam 194-195km/h. Cam atat poate duce motorul de 1.4 109 Cp in conditii de drum favorabile, ceea ce este foarte bine pt. un motor de 1.4 la un gabarit si o masa a masini destul de mari.
Eu am reusit o singura data sa trec de 200km/h pe bord (pe A1) , sa zic undeva spre 205 km/h dar a trebuit sa franez. Nu stiu daca as fi ajuns pana acolo incat sa-mi taie gazul, dar nici mult nu mai aveam. Acum nu stiu exact la cat se taie alimentarea, pt. ca mie mi s-a spus cand am luat masina ca la 6300 rpm dar eu parca m-am apropiat de 6500 rpm (nu in tr. V). La 200km/h pe bord am 6200 rpm. Daca ai reusi sa ajungi la 6500 rpm in tr. V bordul ar afisa aproape 210km/h iar real ai avea cam 203km/h, dar asta probabil daca ai veni lansat ( sa zicem cu minim 195km/h) si ai prinde o vale de 2-3km. Dar asta deja nu mai este o performanta reala a masinii pt. ca esti ajutat de factori externi. Din cate am observat eu, motorul de 1.4 ajunge relativ repede la 180km/h, nu foarte greu la 190km/h, mai ai putin de asteptat pana la 195km/h ( dar ajungi aproape sigur) si daca ai putin noroc sa fie drumul perfect plan sau putin in vale si sa nu bata vantul decat eventual din spate, prinzi 200km/h (pe bord). Cum producatorul specifica viteza maxima de 187km/h (real), asta ar insemna cam 193km/h pe bord eu zic ca motorul se tine de cuvant si face cel putin ceea ce a promis cand am achizitionat masina.
Dar aveti grija ca la viteze mici eroarea este aproape 0. La 60 km/h pe bord gps-ul imi arata 59km/h.
Majoritatea producatorilor fac vitezometrele cu eroare de 5% pana la 8%. Asa ca cei care spun ca au prins cu Loganul peste 200km/h ar trebui sa-si cumpere un gps, pt. ca nu cred ca au mai mult de 190km/h, maxim 195km/h ( ma refer la Logan 1.6 16v). Sa nu se inteleaga ca as avea ceva cu Dacia Logan sau cu posesorii masinilor. Eu am de la munca Dacia Logan.
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame

Post Reply

Return to “Generalităţi”