kia city(diesel) VS kia style(benzina)

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Claudiu.g
Auto:

kia city(diesel) VS kia style(benzina)

Post by Claudiu.g »

Urmeaza sa-mi cumpar prima mea masina. Dupa lungi cautari, multe nopti nedormite. Am citit, cred peste jumate din ce s-a scris pe acest forum,acum scriu si eu prima oara. Am de gand sa-mi cumpar... o kia :D
Cele doua finaliste sunt
Kia Ceed, 1.6 versiunea City, diesel. Oferta-> 12k
Kia Ceed, 1,6 versiunea Style, benzina. 11393 + pachet sport -> 12k(oferta)

De ce aleg intre un diesel care nu are echiparea unei benzine? Consum!
Doar ca, dupa ce am citit pe aici, consumul in bucale este de ~7l de motorina si cam 10l de benzina... mult, dar mult peste specificatiile date de producator. :(
Ori eu, merg 80% in bucale. Cred ca pe an o sa fac maxim 15.000 km . dimineata trafica infernal, seara nu, si sambata si duminica mediu.
Acum, astept si eu pareri. Sa iau diesel, sa iau benzina?

quelloo
Auto: Kia Proceed 2.0 DSL

Re: kia city(diesel) VS kia style(benzina)

Post by quelloo »

Salut. Cred ca acel consum de 7 litri la dsl il scoti daca mergi la ore tarzii. Daca zici ca o sa mergi mai mult prin bucuresti , ti-as recomanda sa-ti iei 1.6 gsl.
P.S : am intrat pe configurator si versiunea pe benzina +pachetul sport imi da vreo 15k iar cea diesel 15 200 euroi.
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink

Claudiu.g
Auto:

Post by Claudiu.g »

quelloo wrote:Salut. Cred ca acel consum de 7 litri la dsl il scoti daca mergi la ore tarzii. Daca zici ca o sa mergi mai mult prin bucuresti , ti-as recomanda sa-ti iei 1.6 gsl.
P.S : am intrat pe configurator si versiunea pe benzina +pachetul sport imi da vreo 15k iar cea diesel 15 200 euroi.
minus Remat. Imi poti explica si mie de ce recomanzi versiunea pe benzina? :)

Multumesc

octav_ceo
Auto: Ceed 2009

Post by octav_ceo »

salutare
daca faci cam 15k pe an, eu cred ca se merita sa iei benzinar. pentru cei ce fac cam 30k sau mai mult pe an se justifica diferenta de pret (carburant, revizii etc). daca as fi in locul tau as alege pe varianta cu mai multe dotari. eu am city, dar mi-as dori sa am si eu trapa, incalzire in scaune, etc.. iar benzinarul e mult mai silentios...vrei cuplu mare? atunci orienteaza-te la masini mai sport. oricum...te felicit ca te gandesti la ceed. o masina foarte faina si raport pret calitate mult peste concurentii clasei sale.
sa ne tii la curent cu alegerea facuta.
drumuri faine.
1.4 GSL City Machine Silver
achizitionata in 13 aprilie 2009

din 1 octombrie 2011 BV-80-CEO
din 17 februarie 2011 si pe GPL
ODO GPL: ~ 120K km
ODO: ~ 140K km

Claudiu.g
Auto:

Post by Claudiu.g »

octav_ceo wrote:salutare
daca faci cam 15k pe an, eu cred ca se merita sa iei benzinar. pentru cei ce fac cam 30k sau mai mult pe an se justifica diferenta de pret (carburant, revizii etc). daca as fi in locul tau as alege pe varianta cu mai multe dotari. eu am city, dar mi-as dori sa am si eu trapa, incalzire in scaune, etc.. iar benzinarul e mult mai silentios...vrei cuplu mare? atunci orienteaza-te la masini mai sport. oricum...te felicit ca te gandesti la ceed. o masina foarte faina si raport pret calitate mult peste concurentii clasei sale.
sa ne tii la curent cu alegerea facuta.
drumuri faine.
Multumesc pentru raspuns.
Totusi sunt uimit de diferentele dintre cifrele date de kia si ce imi spuneti voi, posesori de Kia.
la motorina de la 4,9 la 7-8l
iar la benzina 8l la 10-12l
Mi se par niste diferente incredibile. De aici si dorinta mea de a lua motorina, acea cifra scrisa de catre kia m-a incantat. Dupa ce am citit pe aici, sincer, m-am desumflat. Iar benzina 12 litri in bucuresti...
Fratele meu are megane, 8l in Bucuresti

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

hai sa-mi dau si eu cu parerea. cei care ma cunosc de pe forum stiu ca sunt la al doilea ceed. primul a fost un 1,6 gsl base cu ceva optionale si a fost dauna totala. nu zic ca nu mi-a placut benzinarul intradevar silentios... insa consumul era pe masura. cam 10-11% in bucuresti. a doua oara am ales 1,6 dsl hp style. ce pot sa spun cu sistemul isg consumul nu sare de 7 in bucuresti. foarte rar s-a dus la un 8 la suta. deci e o diferenta la consum de cel putin 2litri. spre deosebire de alte dieseluri de pe piata cel de la ceed este super silentios. foarte multi mi-au spus ca nu le vine sa creada ca este diesel.
eu eram fan convins benzina. ma certam cu toata lumea ca benzina in sus ca benzina in jos. si totusi am vazut ca merg destul de mult pe an si am zis hai sa iau ceva diesel ca mai fac si ceva economie. surpriza!!! imi place foarte mult... nu trebuie sa o ambalezi ca sa pleci printre primii la semafor. cuplul marit la turatii mici te ajuta foarte mult si chiar nu trebuie sa ambalezi motorul ca la benzina sa ai oarecare demaraj. nu spun ca nu imi mai place pe benzina insa am spus ca imi mai iau benzina doar daca e ceva turbo, altfel dieselul sa traiasca.
ca si pret la revizii nu te speria. ca e un pic mai scump la diesel dar nu foarte mult. si se face un pic mai tarziu revizia ca la benzina si astfel la 3 revizii la benzina la diesel faci doar 2. tot pe acolo ajungi cu banii.
la dotari nu ma bag, insa din cate stiu eu intre city si style chiar nu e mare diferenta. ai la style semipiele, oglinzi pliabile electric si cam atat in plus. in schimb nu ai geamurile fumurii care le ai pe city si care chiar le recomand, deoarece chiar daca nu sunt ca foliile aftermarket de inchise, totusi nu ai nici un stres sa nu se zgarie folia.
pachetul sport mie mi se pare de fita. daca chiar vrei iti iei jante pe 17 si aia e. insa pentru drumurile noastra cam pierzi din confortul tau cu jante mai mari de 16, mai ales ca ceed-ul are suspensia mai sport putin.
kia ceed FL 1,6dsl Hp SW galben dakar , Style, 6MT, EcoDynamics ODO 258.000
kia proceed FL 1,6dsl Hp white, Style, Pachet sport ODO 142.000
Kia Sportage 1.6 TGDI 7DCT GT Line New Infrared 43.000
Probleme cu laptopul? incearca aici : http://www.depanarelaptop.ro

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

megane pe benzina 8 % in bucuresti? mi se pare mult prea putin, poate doar in weekend sau noaptea. eu am avut si logan 1,6 benzina si de abia ala consuma 9% in bucuresti. un prieten cu megane nu scadea sub 10-11% in bucuresti niciodata. asta e bucurestiul foarte aglomerat. cand merg la bacau consuma 5-6. oricum cosnumurile de pe site sunt in niste conditii in care nu prea o sa mergi niciodata. ca idee nu te speria . ceed-ul este o masina care consuma normal in conditii normale. in bucuresti numai conditii normale nu sunt. nu iti fa probleme de consum. la orice masina o sa te uiti nu o sa reusesti sa scoti consumul declarat de ei.

Razvan_G
sultan of swing
Auto: KIA Cee'd City 1.4 GSL

Post by Razvan_G »

bondalicir wrote:la 3 revizii la benzina la diesel faci doar 2. tot pe acolo ajungi cu banii.
O scurta paranteza. Reviziile la benzinar se fac din 20.000 km in 20.000 km ca la diesel. Valabil pentru toate modelele produse din 2009! La mine in carte asta si scrie si dealer-ul mi-a confirmat. Am facut revizia de un an la peste 16k. In rest, eu as alege look-ul in pofida diesel-ului. City si Style sunt mai mult sau mai putin asemanatoare, dar pachetul sport si probabil alte mici gadegt-uri fac diferenta. Motorul de 1.6 GSL e cel mai bun compromis consum/pret/costuri intretinere. Bafta in alegere!
KIA Cee'd City 1.4 GSL, Oil Blue + senzori de parcare, scut motor

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

la diesel la FL se face la 30k. scrie in carnetul de garantii. intre style si city am explicat ce diferente sunt, si diferenta de pret este doar vreo 250euro. pachetul sport nu stiu ce sa spun e o chestie doar de look. si legat de motoare vorbesc in cunostinta de cauza e mai placut dsl-ul. si nu se compara ca la benzina ai 122 si la dsl ai 115cp ca e cu totul altceva.

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

un alt mare avantaj la dsl e faptul ca ai cutie in 6 trepte foarte util cand pleci la drum lung.

Razvan_G
sultan of swing
Auto: KIA Cee'd City 1.4 GSL

Post by Razvan_G »

Rectific atunci. Daca se face din 30k in 30k. Tot acolo iesi, si iti explic si de ce. Cum oricum ai spus ca te invarti la 15k pe an, tot atatea revizii o sa faci ca la diesel. Fiindca esti obligat la un an sa faci revizia indiferent de nr. de km. (ca sa iti mentii garantia). Deci argumentul reviziilor cade din punctul meu de vedere.
Chiar daca diesel-ul de 1.6 (115) are un cuplu jos si are reprize mai bune din scurt, raportul de accelerare 0-100 km/h ii da castig de cauza 1.6 GSL.
1.6 CRDI - 12,8 sec.
1.6 GSL - 11,9 sec.
KIA Cee'd City 1.4 GSL, Oil Blue + senzori de parcare, scut motor

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

nu vreau sa ma contrez cu tine. ok daca face 15k pe an nu mai conteaza cum se fac reviziile la 20 sau la 30k. insa si diferenta de pret este de maxim 200ron care ii recuperezi destul de repede doar din economia de combustibil. datele care le-ai dat tu sunt la cutii automate. ai la benzina 10,8 si 11,5 la dsl la cutii manuale mai putin de 1 secunda si iti spun eu ca sa obtii timpul ala la benzina tre sa o duci in 6200 ceea ce nu faci in mod frecvent ca ai si consumul pe masura. la diesel la un schimbat la 3500 te apropii binisor de un timp decent si chiar nu trebuie sa te stresezi. deja o dam in performante de liniute si alte chestii si daca chiar vrei sportivitate faci un chip sau un box la diesel si iti spun eu ca o sa ramai bine in urma cu benzinara. dar nu asta conteaza.
se faceau niste calcule cand era o diferenta mare de pret intre benzina si diesel. si atunci mai erau o mie si ceva de euro la cumparare care se recuperau mai greu din economia de carburant. insa in cazul de fata daca as avea de ales intre dsl city si 1,6 benzina gsl cu pachet sport la aceeasi bani nici nu as sta pe ganduri.

rrich
Febra Rosie
Auto:

Post by rrich »

Recomand cu incredere un test drive pe diesel si benzinar.. O sa simtzi singur diferentele si alegi ce iti place. Pe mine m-a convins diesel-ul. Toarce frumos , trage bine..consuma decent (7.6 in Buc) . Nu m-a interesat daca fac sau nu 30.000 km cu ea..chiar nu ma intereseaza ...as lua diesel si pentru 10k pe an. Iar daca te superi la diesel ii faci remaparea motorului si il duci la 140 cai + un cuplu urias.. :D .

Totul depinde de tine..potzi avea o sumedenie de pareri pro si contra.. in final u iei decizia si mai bine te bazezi pe tine si cum te simti in cele 2 variante!

1.6 diesel STYLE RULZ :lol:

@ bondaclir.. pachetu sport o fi el fitza dar da bine rau pe masina... jantele de 17 sunt un deliciu.
Pro'ceed 1,6 DSL 115cp, with STYLE
cateva poze: refereshing... Poze

bondalicir
Auto:

Post by bondalicir »

nu contest ca arata bine jantele pe 17, insa daca chiar vrei jante pe 17 ulterior poti sa-ti cumperi si chiar te descurci cu 700 de euro cat costa pachetul sport. in schimb daca vrei sa-ti schimbi motorul cam greu...

rrich
Febra Rosie
Auto:

Post by rrich »

Eu vb din experienta mea.. Alegerea mea a fost intre 2L DSL CITY Alba si 1.6 DSL STYLE Rosie si stim cu toti ce am ales... si din cauza ca diesel-ul se "tuneaza" mai usor la motor, iar impozitul era mai mare la 2L :lol:
Pro'ceed 1,6 DSL 115cp, with STYLE
cateva poze: refereshing... Poze

Post Reply

Return to “Generalităţi”