Nu vreau sa deschid un topic nou referitor la o problema care s-a mai discutat pe topicul asta.
Si ma refer la suspensiile de la "vechiul" ceed, daca ii putem spune asa.
Mai exact,cat de mare e diferenta intre suspensiile tari (sau sport cum le mai spun unii) de la vechiul ceed si ceed-ul FL?
Azi am facut vreo 40 km pe sosea comunala, trasee sinuoase dar relativ bine asfaltate, dar si zone cu multe plombe, destule incat sa-ti zdruncine ficateii

Dar nu cu jucaria mea, ci cu un astra wagon motor de 2 diesel, 16V, fabricatie 2000.
Vreau sa zic ca am ramas "neplacut surprins" sa constat ca drumul in cauza (asemanator cu alte drumuri care le-am parcurs cu masina mea) pare altfel dintr-o masina cu suspensiile moi, elastice daca putem spune.
Intrebarea e, se simte o diferenta mare la suspensii, ma refer intre Ceed-uri, cel vechi si FL?
Iese din discutie comparatie Opel astra - Ceed, pentru ca probabil nu sunt acelasi tip de suspensii, ani diferiti de fabricatie, distanta destul de mare (nu inseamna ca Opelul in cauza nu e echipat si cu tehnica pe el, chiar era varianta Elegance)
PS: Intrebarea o adresez celor care au condus pe drumuri cu denivelari si Ceed-ul vechi si Ceed-ul FL, si care pot face o apreciere obiectiva, ma refer la diferentele sesizate la suspensii, si de ce nu si tinuta de drum, avand in vedere ca au existat remarci pe acest topic ca inlocuirea la vechiul Ceed a suspensiilor ar afecta aerodinamica si poate sensibil si stabilitatea
PS 1: Personal, nu cred ca se poate compara tinuta de drum a acelui Opel cu a Ceed-ului meu, nu ca vreau sa pun in umbra Opel-ul sau sa laud Ceed-ul meu, dar am ajuns la concluzia ca aceste suspensii care le am pe masina oferas o aerodinamica si o sportivitate destul de buna (ma balansam destul in curbe cu Opel-ul, asta nu inseamna ca exista riscul sa ma rastorn, dar pur si simplu nu aveam acea senzatie pe care o simt pasagerii mei de "lipit de parbriz"