Consum kia cee'd

Forum cu de toate despre Kia cee'd
Post Reply
virusvex
Auto:

Re: consum kia cee'd

Post by virusvex »

frantic wrote:As putea sa iau de bune datele oferite de producator, sau as putea sa le iau pe cele furnizate de quattroruote. Insa nu o fac; prefer sa cred ceea ce constat pe propria-mi piele. :)
Am obtinut consumuri sub cele date de producator (5,7% - extraurban), dar am ajuns si la valori cu mult peste (13% - urban). Pentru mine e cat se poate de clara situatia: in functie de stilul de condus poti obtine valori ~identice cu cele oficiale sau chiar mai bune.
Repet, vorbesc de masuratori proprii si nu iau in calcul datele oficiale sau informatiile date de CB.
la 1.4 GSL ai 5.2 extraurban ;) EU la 1.6 gsl am scos 5.5 galati-predeal si intors . Am ajuns cu consum de 5.4 la un mom dat la intrare in sinaia dar de acolo s-a rupt firul. Si pana la predeal 5.7 .Recunosc ca am vazut si 5.3 consum pe CB la dus inainte sa intru pe valea prahovei. Totusi la intoarcere cand am oprit in parcare 5.5 deci se poate. Precizez ca aveam montate pe masina Magnetul MFS si filtru panel K&N. Alimentat de la Rompetrol parca...
Kia Pro Ceed 1.6 GSL CITY- Machine Gray , GL 28 REF , odo 65.500 km . Chestii adaugate/modificate : filtru panel K&n,inlocuit traseu gaze carter>admisie cu 2 mini filtre conice aftermarket de un capat si de altul , magnet MFS, bujii ngk iridium ix ,becuri H7, H1 ( NightGuide= s-au ars dupa juma de an urmeaza kit bixenon cu angeleye si leduri ) si W5W ( blue vision= s-a ars unul chiar inainte sa ma duc la ITP :)) ) , sticker "clubkia.ro" pe luneta si "coastra de est" pe usa sofer ( mai am ink vre-o 3 stikere pe usa la sofer) . Urmeaza METABOND in ulei si benzina, apoi CHIPTUNING la TCM TURBO ,aprox 200euro .
http://picasaweb.google.com/virusvex
sau http://picasaweb.google.com/virusvex6 ->>INTALNIRI CLUBKIA
Filmulet cu masina http://www.youtube.com/watch?v=oRyiiwNmEic

mikey_VS
Auto:

Post by mikey_VS »

vad ca mortymer a ramas cu un gust amar pentru faptul ca el nu poate sa creada in consumurile declarate de unii colegi. Acum, este si materialul din revista italiana, care ii confirma consumurile mult peste cele declarate. Si, care e problema? Avea cineva impresia ca motorul asta de 1.4 e "calul alb", "madona imaculata", singurul care respecta "indicatiile tehnice"? Eu cred ca este foarte clar pentru toata lumea ce inseamna consumurile teoretice. Chiar in reportaj spune cineva ca sunt stabilite pe baza unor normative din 1992 (adica, la un an dupa ce mi-am luat eu carnetul de sofer!!! :lol: ).Acuma, nu stiu ce sa mai zic... eu lucrez in industrie, si multi ani am lucrat cu diverse normative (de obicei invechite), dar care te ajuta in anumite calcule. Obisnuit fiind cu asa ceva, stiu - la fel ca altii care au folosit normative, ca rezultatul este orientativ... adica valorile reale sunt intr-un interval deasupra si sub valoarea obtinuta. Apoi, se mai aplica niste principii, de genul: valoarea cea mai mare si cea mai mica se elimina, fiind considerate ca asa zise erori, sau abateri. Din restul "norului" de valori se face o medie, iarasi dupa anumite principii, descrise in normative. In fine, scuze celor familiarizati cu astfel de procedee, nu vreau sa dau lectii nimanui, vreau doar sa spun ca este posibil ca valorile declarate de producator sa fie sa nu atinse. Cine isi aminteste de modul in care se circula (ma refer aici doar la Romania, prin alte parti nu am cum sa stiu) in anul de gratie 1992, stie in mod cert ca un normativ bazat pe circulatia de atunci nu are cum sa corespunda realitatilor de azi... probabil ar trebui "refacut din temelii", nu doar ajustat cu niste factori de corectie.
Mi se pare foarte sanatoasa atitudinea lui frantic, dar si a altora.
cee'd 1.4 sw, best in pearl black!

mortymer
Auto: kia cee'd 2009

Post by mortymer »

niciodata, dar nicodata nu mi-am inchipui ca aceasta masina, sau oricare alta v-a consuma cat spune producatorul... tocmai asta e... unii colegi "scot" sub cat da producatorul... despre asta e vorba... nu intelegeti sau rastalmaciti ceea ce spun... sunt multumit de masina... am repetat asta... si de consum sunt "aproape" multumit, compar cu vechea masina-matiz cu consum de 4,6-5,5 extraurban si 7,9-10 urban... dar sa "scoti" la trafic de 2009 consum sub cel calculat de producator dupa normativ de 1992... ia mai refaceti rationamentul putin... sunt indreptatit sa nu cred consumurile respective?... ca am scos si io un 5,9 % extraurban pe buc-alexandria saptamana trecuta recunosc... dar era la ora 4 ziua-liber adica-, iar sotia a ras tot drumul de mine ce faci ma mergi ca "baba la scoala de soferi"?...o medie extraurbana de 68 km/h extreaurban... iar aici se scrie de consumuri sub 6 cu medii de 100 km/h... am propus un pariu mai demult cu traseul buc-constanta-buc... nu s-a bagat nimeni... nici propunerea cu concursul de condus economic-gen honda-organizat de kia si club nu a avut succes... io sunt deschis in continuare...
matiz e/ac rosu super 18.12.2003 - B-03-JOF
cee'd city 1.4 gsl so red 30.12.2008 - B-05-JOF
sica: http://picasaweb.google.ro/gabi.morariu/Sica#

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

patton wrote:http://www.consumredus.ro/articol/Scand ... 5a408.html
la sfarsitul paginii apare si ceed-ul nostru
"Kia Ceed Td 1.4 CVVT +31%
consum mediu declarat - 6,1 litri benzina/ 100 km
consum mediu real * - 8,0 litri benzina/ 100 km"
mie 8 mi-a consumat de cand am luat-o....si aici ma refer strict la mersul in oras....k a mai crescut la 9 -9,5% in timpul "liniutelor" cu diferiti participanti la trafic, asta e altceva...cred k toti stiam cand am cumparat masina,de consumul dat de producator, si in ce circumstante a fost realizat, adk nu prin bucuresti2009 si nu asemanator stilului nostru de condus...asa k un consum de 8-9% la acest motor 1.4, e un consum bunicel in conditiile in care avem de-a face cu un motor de turatie si mai ales in conditiile de trafic prezente in tarisoara noastra...eu am facut un test, cred k se stie ce test, reusind s scot un consum de 6,5-7% in oras...detaliile nu isi au rostul pt k stilul propus inaintea testului respectiv, nu avea nich o relevanta cu realitatea de zi cu zi...am mai spus-o, traim intr-o perioada in care circulatia informatiilor, rapiditatea in orice sector de activitate, si mai tot ce ne inconjoara, sunt legate strict de NOI....nu are rost s ne plangem si sa ne intepam unii pe altii din cauza unor detalii marunte si nerelevante...esti atat de afectat de faptul k a ta consuma 9% si a altuia consuma 8% spre exemplu?nu se realizeaza nich o pierdere dar nich un castig...drumuri line va doresc si carburant fara impuritati
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

enio_conti
Auto:

Post by enio_conti »

eu am consum mediu de 8.4
adica:
-un drum bucuresti-calarasi +retur
-bucuresti moieciu+retur
-plus plimbat in bucuresti

Mai putin de atat nu pot scoare.5500 km am la bord.
Kiac Cee'd 1.4 GSL Classic Machine Silver
Comanda 24 martie 2009-ridicata pe 9 iulie 2009.
Claxon dual,Geamuri electrice spate,Climatronic,Volan imbracat in piele,Consola centrala cromata,ISG
http://picasaweb.google.ro/catalin.rasv ... 3876033218

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Mai oameni cu consumuri de 12-13% urban, chiar si in Bucurestiul de azi, daca se schimba vitezele la 2600-2800rpm si se merge cat de cat regulamentar consumul nu sare de 10%. Dar aici ma refer la un consum mediu cu resetat CB si mers cateva zile la rand si facut 100-150 de km, nu resetat CB si mers doua strazi mai incolo pt ca asta nu este consum mediu.
Eu am masina de serviciu, dar din placerea de a ma plimba cu masina mea am mai luat-o in ultima vreme de cateva ori la serviciu (am munca de teren) si am mers si dimineata si la pranz si seara.Va spun la modul cel mai sincer, consumul nu a atins valoarea de 10%. A mers si prietena mea cu ea si a avut consum de 9,7% la vreo 90km parcursi in Bucuresti la ore de varf cu multe stationari. Alta data eu am avut consum de 9,3% iar saptamana asta am mers luni si marti cu masina si am scos 8,5%.Dar repet, resetez CB dupa care merg cateva zeci de km sau chiar 100-200 de km prin Bucuresti, dupa care verufic consumul si viteza medie.E adevarat ca 7,6% nu poti scoate in Bucuresti decat vara si nici atunci ca se foloseste AC-ul dar un 9%, pana in 10% se poate scoate fara probleme.
Iar extraurban, daca mergi constant si nu te arde buza sa depasesti cu 90-100km% ai consum de 5,5-5,8%, la 110-120 km/h ai cam 6,5-7% iar la 130-140km/h ai cam 7,5-8%.Pe la 160km/h consuma cam 9,5-10% iar mai departe devine tragic.Acum depinde la un drum de 2-3-4 sute de km care este viteza cu care mergi preponderent.Ca sa scoti cat zice producatorul, clar nu trebuie sa mergi pana in suta.
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

hai ca ma balbai.Am vrut sa spun "clar trebuie sa mergi pana in suta".

Misu
pensionar
Auto:

Post by Misu »

pe asta chiar nu pot s-o cred "daca se schimba vitezele la 2600-2800rpm si se merge cat de cat regulamentar consumul nu sare de 10%".bucurestiul este mare, conteaza pe unde si cum mergi (cel mai bine te uiti si la viteza medie daca tot resetezi CB) deci o cifra semi-oficiala pentru bucuresti sau pentru orice alt oras nu exista. dovada: cati userii sunt din bucuresti=atatea consumuri sunt raportate in bucuresti. avem o viata si pe aia sa o petrecem in teste si calculele de consum mediu bucuresti [-X
mai bine ne bucuram de masina si de pretul benzinei pana nu sare euro la 4.5 :P
2008 HB Best Kompass Blue 1.4 109

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Ai dreptate cand spui ca trebuie sa ne bucuram de masina. Sunt convins ca majoritatea celor care au ales sa achizitioneze Kia Cee'd nu au facut-o uitandu-se la consum ci mai degraba datorita aspectului placut pe care il are si a dotarilor generoase, toate acestea la un pret care acum un an era cu mult mai mic decat cel al concurentei.
Cu toate astea, acest topic a fost deschis, ca si altele pentru a se discuta pe o anumita tema (aici despre consum), fara a se ajunge neaparat la vreo concluzie sau niste cifre batute in cuie.Mie unul imi place sa citesc si sa postez ca sa ma relaxes, nu neaparat sa conving eu pe cineva ca am dreptate sau ca masina mea e cea mai grozava.Dupa parerea mea, acest subiect este de mult epuizat ,dar avand in vedere ca multi dintre noi am ajuns la 20-30-40 de mii de Kilometri parcursi, este clar ca masinile se comporta altfel decat cele care nu au nici macar 10.000Km.

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Consum mediu inseamna sa mergi prin tot Bucurestiul si la ore diferite.Este clar ca daca mergi zilnic numai la ore de varf(dimineata intre 7:30-9:00 si dupa masa intre 16:30-18:00)pe portiuni de cativa km si stai numai bara la bara sa ia un consum astronomic.Dar asta nu este un consum mediu pt ca masina practic nu merge ci mai mult sta pe loc.Cu orice masina ai merge si indiferent ca este pe benzina sau motorina, in acest stil consumul va fi astronomic si foarte departe de ce scrie in fisa tehnica.

Vladd
Auto:

Post by Vladd »

eu am motor de 1.4 consum mixt indicat de CB este de 6,7 fac naveta cam la 55 km distanta (110 km in total) din care aprox 85-90km drum european
ps: masina are 24600km

lupul_YO
Auto:

Post by lupul_YO »

eu am.. o mare ..problema..cu consumu am ..facut..calculul pe hartie... si .. cu 13.25 l benzina 95 petron ... am facut 67 ...de km .. .. cu 50 lei ..merg ..3 zile maxim ... o sa mai fac... de 2 3 ori calculul ... si cu plinul .. si ma ..duc la ei e inadmisibil ... cu viteza medie .. de ..20 km /h ... astept ..sfaturi .. mentionez... ca am motor ..1,4...:(((( v16

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Nu stiu cum ai facut tu acest calcul, dar la o viteza mrdie de 20km/h, daca schimbi vitezele la maxim 3000rpm si nu bruschezi pedala de acceleratie consumul ar trebui sa se situeze in jurul valorii de 9L/100km, oricum nu ar trebui sa sara de 10%. La mine cel putin asa este.Consumul sare de 10% atunci cand viteza medie scade sub 17km/h si chiar si atunci depinde si de stilul de condus.Mie nu mi-a consumat niciodata in Bucuresti 13%.Mi-a sarit consumul de 10% decat atunci cand am mers pe distante scurte si am alergat-o cu schimbat vitezele peste 4000rpm.
Inca o data iti spun, nu stiu cum ai calculat tu acest consum.

Ogy
Cel mai ghinionist!
Auto: Kia cee'd 1.4 base + opt.

Post by Ogy »

Eu cred ca de la
mentionez... ca am motor ..1,4...((( v16
ti se trage consumu' :)
Explica mai in amanunt traseul/ traseele de deplasare, orele in care parcurgi aceste trasee, modul de accelerare si franare, schimbatul treptelor etc.

lupul_YO
Auto:

Post by lupul_YO »

Ogy wrote:Eu cred ca de la
mentionez... ca am motor ..1,4...((( v16
ti se trage consumu' :)
Explica mai in amanunt traseul/ traseele de deplasare, orele in care parcurgi aceste trasee, modul de accelerare si franare, schimbatul treptelor etc.
poi schimb ,,la 2500 3000... si fac colentina splaiul independentei ..stefan cel mai .. pipera ..pe aici ma invart... calculu asta..mi-a iesit.. data ..trecuta.. 13 l de benzina .. 67 ..de km .. cred ca e o probl ..:( da si ora.. depinde .. dim seara... etc.. in fine ..os a vad.. am facut acum plinul si sa vad ..la 100 de km cat scade... si ma duc la ei .. ca nu e normal ..

Post Reply

Return to “Generalităţi”