Aventuri in reprezentante

R0bert
Auto: Audi

Aventuri in reprezentante

Post by R0bert »

Salutare!
Deschid acest subiect pentru ca urmeaza sa fac prima revizie la un Xceed, si, pentru ca recent am auzit patania unui nene intr o reprezentanta (nu KIA), am ramas pe ganduri oleaca.
Povestea pe scurt: posesor auto cumparat de la o firma (flota) merge la revizie, lasa cheile si, pentru ca avea si a 2 a cheie la el, s a gandit sa astepte in masina pana vin sa o ia din curte; nu stiu de ce nu a mers la receptie. A asteptat o perioada apoi s a dus sa isi ia o cafea din apropiere. Intre timp este sunat si anuntat ca masina este gata, si, intr adevar, cand a revenit, masina era spalata si in alt loc. S a gandit omu meu ca nu aveau aia ce sa faca in 30 min cat a lipsit si le a atras atentia, ca, de fapt, nu s a facut nimic la masina in afara de a o spala pentru ca el a stat in ea si a lipsit doar putin cat a mers la magazin. Dupa ceva ezitări au dat o cotita...ca s a facut o incurcatura...ca o rezolva repede... bla bla bla. In urma refuzului telenovela se incheie cu o despagubire de aproximativ 20.000 €.
Aventura asta, plus faptul ca niste baieti,de pe la aceleasi reprezentante (general vorbind), au mereu niscai ulei tras pe dreapta in garajele lor, pe mine ma cam baga la idei, si, ma intreb, cum naiba sa verifici tu daca ala a facut ce trebuie. Am vazut ca au niste monitoare minuscule acolo da ce naiba sa vezi in ele; si nici nu ai cum sa verifici daca ti a schimbat uleiul, total sau partial.
Intrebarea este : se merge pe incredere 100% ? Ca eu nu am incredere nici in mine (daca stiti de unde vine vorba😆).

BAU
Moderator General
Auto:

Re: Aventuri in reprezentante

Post by BAU »

Cu parere de rau nu trebuie sa ai incredere nici macar in tine . Cauta un service unde sa poti asista la ceea ce se lucreaza la masina ( sunt si service-uri care accepta asta desi sunt multe care nu accepta ) . Daca nu sa stai langa masina macar sa poti avea acces din alta camera ( prin geam , vitrina, etc )

La IMG - Jilava este OK , poti sta langa masina sau au si o sala de asteptare la etaj de unde ai vedere asupra tuturor posturilor de lucru
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP

Faust
Auto: KIA Sportage GT-line AWD

Post by Faust »

Adevărul este întotdeauna la mijloc .
Da ...mai sunt și cazuri izolate când unii mai fură ulei,piese , sau nu fac unele lucrări, dar totul depinde de cel care are service sau este manager acolo , in general se întâmplă acolo unde salariile sunt mici .
Am fost implicat câțiva ani în activitatea de service auto , mai precis asociat într-un service
Regula numărul 1 pentru mecanici , dacă te prind că furi o piuliță sau 100ml ulei .... întâi te bat de te bag in spital ....apoi îți cauți de muncă, aveam un birou chiar în service și un Nr mare de camere de luat vederi , cât am fost asociat nu am avut niciodată probleme cu furturi sau lucrări neefectuate.
Parcă am mai scris pe grup , nu este nimic mai deranjant pentru un om care lucrează decât să îți sufle unul în ceafă, m-am lovit de n ori de cererea de a sta lângă mașină, întotdeauna am refuzat așa ceva , spuneam clienților "nu accept așa ceva , nu accepți condițiile , mergi unde te lasă sa stai lângă mașină, fără nici o supărare" , ce nu știu mulți..... dacă îți apare un control de la ITM și ai prin service n privitori ....încasezi amendă de muncești gratis o lună! Apoi ....un "privitor" nu are semnat nici un act de protectia muncii ! In cazul unui accident ... ești bun de plată.
Cele mai multe cereri de a sta lângă mașină le-am întâlnit la lucrări banale , revizii periodice, schimb de plăcuțe de frână, discuri de frână, încărcare instalație AC , etc , ca fapt divers ....o revizie periodică , adică schimb de ulei , filtre , aduce un profit mic unui service , există și supărăcioși care nu înțeleg că dacă ai toate elevatoarele blocate cu alte lucrări....nu ai cum să îi faci revizia , revizie care îți aduce un profit de 100..120lei .
După câțiva ani de stres cu tot felul de oameni ....m-am retras din afacere , pentru că ori o luam razna ....ori ajungeam să îi alerg pe unii cu ranga, repet ..... adevărul este întotdeauna la mijloc .
Kia Sportage GT-line T-gdi AWD 6MT

Fan motoare supraalimentate pe benzină .

R0bert

Post by R0bert »

Tot la nivel de barfa am auzit ca masinile noi beneficiaza de astfel de tratament si cele de flota (nu se schimba uleiul sau filtrele), probabil merg pe principiul ca....merge , ca e noua sau, de firma , dupa caz.
Nu sunt paranoia sa stau langa oameni, indiferent de ce am avut de reparat: auto, lada frigorifica,tv etc...Doar ca am auzit niste povesti si nu mi as bate joc de masina.
Am o revizie gratuita la MIT. As putea sa fac prima revizie in alta parte apoi sa o fac pe cea gratuita la ei ?

BAU
Moderator General
Auto:

Post by BAU »

Pai tot la nivel de barfa : Daca ajungi la revizie dupa ce ai facut cu masina intre minim 5000 km si poate max 15000 km ( in anul respectiv ) nu crezi ca daca te uiti la joja de ulei poti sa iti dai seama ca uleiul este inchis la culoare , neschimbat ??? . Iar daca desfaci carcasa filtrului de aer poti sa vezi un filtru neschimbat care are in el frunze , praf sau alte bazaconii ??

Ceea ce nu poti tu controla in acest caz este ca filtrul de ulei ( mai greu de verificat ) sa nu fie schimbat iar uleiul introdus in masina sa nu fie cel pe care il aduci tu ( daca ti se permite ) sau cel ce ti se factureaza .

Chiar daca ceea ce spune Faust este si asta adevarat in proportie de cca 50% si adesea suparator, dar lucruri de genul celor de mai sus chiar se intampla .
1.6 GSL EX, MT, 122 CP, 225/45 R17W, 142.000 km
SUZUKI VITARA , MHEV,129 CP

R0bert

Post by R0bert »

Filtrul de aer poate il poti verifica dar sa verifici la joja , in funcție de culoare, mai greu.

Post Reply

Return to “Garanţie, revizii”