Citesc forumul de ceva vreme, dar asta e prima mea postare, aşa că „hello world”!

Miercuri, pe 15.05.2019 am semnat formularul de comandă şi am plătit avansul pentru o jucărie nouă, un Proceed GT 1.6 T-GDI 7DCT, motorul de 204 cai putere. Acum aştept să treacă cele trei luni şi încerc să-mi calmez nerăbdarea cum mă pricep şi eu mai bine.

De prin septembrie 2018 am început să caut o nouă maşină şi, spre deosebire de ce am citit pe la alţi colegi, pentru mine cel mai greu nu a fost să mă hotărăsc la producător, ci mai degrabă să mă hotărăsc la un model din gama Kia. M-am uitat şi pe la concurenţă, bineînţeles, dar pentru mine bugetul era clar, şi îmi doream ca în banii mei să am cât se poate de multe dotări utile, un aspect aparte al maşinii, confort interior şi motoraş puternic, iar Kia este singurul producător la care-am reuşit să găsesc cam 90% din ce îmi doream de la noua maşină.
Iniţial plecasem la drum cu gândul că voi lua un Sportage - am ajuns în octombrie să fac test drive cu motorul 1.6 T-GDI; Sportage m-a impresionat, este o maşină excepţională, iar faptul că văd atâtea pe sfântul drum de zi cu zi acasă-birou-acasă îmi confirmă părerea. Cu toate astea, era un pic mai mult decât îmi trebuia mie, iar consumul nu se justifica în faţa nevoilor pe care le am. Am rămas până la urmă cu gândul la Ceed, însă am decis să mai aştept - şi bine am făcut, fiindcă aşteptarea mi-a adus în faţă modelul Proceed, de care m-am îndrăgostit la prima vedere.
Dealerul (MIT Băneasa) m-a ajutat să mă hotărăsc şi mi-a dat mai întâi la test drive un Ceed SW 1.4 T-GDI, după care m-a „dat o tură” cu varianta de Proceed pe care am ajuns să o şi comand - a ştiut bine să-şi vândă marfa, fiindcă ne-am întors la reprezentanţă şi am semnat.

În banii pe care îi aveam disponibili, am reuşit să dotez maşina cu tot, în afară de trapă, memorarea poziţiei scaunului şoferului, sistemul de şine din portbagaj, padelele de schimbare a vitezei şi sistemul de asistenţă la parcare (auto-parking).
Culoarea pe care am ales-o e Black Pearl, însă dealerul mi-a recomandat să merg pe altă variantă, fiindcă se pare că e o nuanţă foarte sensibilă şi se zgârie/pătează/strică uşor.
Mi-a dat până luni termen de răzgândire în privinţa dotărilor şi a culorii, iar acum dilema mea cea mare este ce culoare vreau, şi dacă are rost să adaug şi trapa în dotări. Mi-am propus să nu iau trapa, fiindcă depăşeam cam cu 600 de euro bugetul, şi mi se pare că, cumva, mai rău încurcă decât ajută.
Totuşi, m-am tot uitat la reviewuri pe net şi la maşină în showroom şi într-adevăr, pentru pasagerii din spate e cam întuneric în habitaclu, având în vedere că ferestrele spate şi luneta sunt mici. Cam ăsta e singurul motiv pentru care aş include totuşi şi trapa în dotări, să mai lumineze puţin maşina.
Sunt tare încântat că am reuşit să iau o decizie în cele din urmă, iar acum aştept cu o nerăbdare cumplită luna septembrie, când ar trebui să sosească noua jucărie.

Între timp - poate cineva să recomande unde aş putea să duc maşina pentru detailing/alte îngrijiri de genul? Citisem la un moment dat undeva, într-o postare legată de un Sportage nou, dar să mă bată Dumnezeu dacă mai găsesc topicul.

O să pun şi poze când va sosi, bineînţeles.
Mersi frumos în avans!