Salut! Să stăpânești sănătos noua mașină și să te poarte fără griji și probleme multe zeci de mii de km.
Cochetez și eu un pic cu o idee similară. Am câteva întrebări, că nu sunt lămurit. Apreciez dacă mă poți ajuta.
1)
Există pe XCeed lumini de viraj (cornering)? În lista de dotări nu găsesc nimic concret. Nu mă interesează neapărat dacă e sau nu bec separat, din partea mea poate să facă și magii din LEDurile principale.

Acum am pe Rio lumini de viraj dedicate în far și pot să zic că nu mi-aș mai lua o mașină fără o implementare bună a luminii în curbe. Umblu mult pe drumuri de munte noaptea și luminile de viraj sunt o adevărată minune.
2) Știu că ați discutat deja, dar
nu îmi e clar dacă sistemul TPMS LOW LINE are senzori dedicați în jante sau nu. Mă interesează mai puțin dacă afișează sau nu valorile exacte în bord, dar eu consider că un TPMS direct (cu senzori) are multe avantaje peste cel indirect (doar prin ABS). Și ținând cont că TPMS HIGH LINE e disponibil opțional doar cu sistemul de asistare a parcării laterale (420 de euro dați pe un sistem inutil pentru mine), parcă nu mă lasă inima să iau HIGH LINE doar ca să fiu sigur că are senzori.
3) Nu știu dacă știi sau dacă ai cum să afli, dar
geamurile (toate) sunt cu protecție solară/termică? Nu mă interesează geamurile fumurii, le vreau clare pe toate, dar atermice. În lista de dotări scrie doar ”geamuri cu tentă”. La actualul Rio (din 2015), ”geamurile cu tentă” erau geamurile standard, fără protecție termică și, opțional, am luat ”geamuri cu protecție solară”. Din întâmplare, la mine au această mențiune și pe geamuri (”solar glass”), însă nici mențiunea asta nu e obligatoriu să existe, chiar dacă geamul e atermic. Totuși, te poți uita te rog ce marcaje sunt pe geamuri, eventual să le faci o poză?
Din păcate, întrebările astea mi-e greu să le pun la dealer. Adică nu să le pun, ci să am încredere în răspunsuri.

Am experiențe cu dealerii Kia din Iași, Vaslui și Galați, atât în 2014 (când am ales Rio), cât și acum. Și mereu am plecat de la dealer cu impresia că știu eu mai multe decât ei despre mașinile pe care le vând.
De exemplu, în 2014 la Rio se jura dealerul că nu există în România Rio cu lumini de viraj, deși îi arătam pe YouTube review românesc cu Rio din București care are. Și, ce să vezi, la livrare aveam lumini de viraj.

Alt exemplu, de zilele trecute, am întrebat ce este opțiunea PTC la XCEED. Am primit o explicație de basme, cum că e un sistem ce ține iarna, pe ger, motorul cald toată noaptea, ca și cum ar sta mașina în garaj. Și că ar avea ceva baterie separată pentru asta. De pe topicul ăsta am aflat apoi că e practic o simplă aerotermă în sistemul de încălzire al habitaclului. Simplă, dar foarte utilă în diminețile de iarnă.