Slovaca-Coreeană de firmă Xceed MY26 1.0 T-GDI 6MT 115 CP City

Ampt_2025
Auto: KIA Xceed

Re: Slovaca-Coreeană de firmă Xceed MY26 1.0 T-GDI 6MT 115 CP City

Post by Ampt_2025 »

Din nou..., ceea ce am scris absolut corect..., apare din păcate anapoda. :(

Doar am vrut să menționez câteva caracteristici tehnice ale acestei mașini.
Last edited by Ampt_2025 on 13 Nov 2025, 23:30, edited 1 time in total.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Capacitate baie de ulei motor: 3,6 litri

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Distribuție: Dual VVT
Cantitate lichid de răcire: 5,5 litri

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Salutare tuturor,
După o lună de zile de când am intrat în posesia mașinii, mă apropii cu ea de borna celor 3.000 de kilometri, cifră invocată de cele mai multe ori, ca fiind perioada de rodaj.

Până acum mă declar mulțumit de mașină (ținută de drum, suspensie, zgomot interior, consum de combustibil).
Un singur lucru însă mi-a atras atenția. Este vorba despre discul de frână stânga față, care prezintă trei "șanțuri" destul de pronunțate. În condițiile în care mașina a rulat mai mult de jumătate din distanța parcursă în regim extraurban, plus că nici nu am avut parte de vreo frânare bruscă în această primă lună de utilizare.

Discul de pe partea dreaptă pare în regulă (atașez două poze cu discurile față), rămân amândouă sub observație să vedem ce se mai întâmplă.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

La o săptămână de la ultima alimentare, astăzi i-am făcut din nou plinul.
Temperatura exterioară mai mică cu aproximativ 10° C plus anvelopele de iarnă au făcut ca valoarea consumului de combustibil să fie mai mare cu 0,5 litri/100 km.

Concret, conform metodei plin-plin a rezultat un consum de 5,7 litri/100 km.
Distanța parcursă între cele două alimentări: 683,4 kilometri.
Din care, Extra Urban: 480 kilometri, iar Urban (București - aglomerație de nivel mediu): 203,4 kilometri.
Consumul afișat de Calculatorul de Bord al mașinii a fost de 5,4 litri/100 kilometri (atașez o poză în acest sens).

După cum știți, viteza medie nu este afișată la KIA.
Eu am găsit date despre viteza medie, doar în aplicația KIA Connect.

Să auzim numai de bine!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Astăzi am semnalat telefonic problema discului de frână stânga față, dealerului de unde am ridicat mașina, Mit Motors Băneasa.

Mi-au făcut programare în Service pentru săptămâna viitoare.
Promit să vă țin la curent cu soluționarea acestei situații. Chiar sunt curios să văd ce vor avea de spus, dar mai ales, cum vor soluționa problema sus menționată.

Din punctul meu de vedere pare a fi o incompatibilitate între materialul plăcuțelor de frână și discuri sau un montaj necorespunzător al acestora din fabrică.

yso
Auto: --

Post by yso »

Sa nu fi intrat vreo piatra ceva si atunci nu mai intra pe garantie. Sunt consumabile.
Daca descopera ca placuta de frana avea vreun defect din fabrica, atunci da.
Oricum, sa ceri sa vezi si tu placuta cum arata si vezi daca observi ceva in neregula la ea.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

O piatră nu avea cum să facă trei șanțuri perfect concentrice.
Mulțumesc mult pentru sugestiile oferite!

yso
Auto: --

Post by yso »

Sper sa rezolvi pe garanție 🤞 De regula sunt de treaba cei de la Mit.
Mi se pare din poza ca și la celalalt disc ai 2 șanțuri mai pronunțate spre margine. Sa verifici.
Sa nu fie ceva în neregula cu placutele/discurile.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Astăzi, la exact 5 săptămâni de când am ridicat mașina de la dealer, am trecut de bariera celor 3.000 de kilometri.
Așadar, pot spune că s-a terminat și perioada de rodaj, ca să mă raportez strict la ceea ce este recomandat în Manualul de Utilizare al mașinii.

Și tot astăzi mi-am făcut programarea la Service (Mit Motors Băneasa) pentru o constatare referitoare la discurile de frână față.
Mi s-a oferit posibilitatea să mă prezint în Service, Luni 25.11.2025 la ora 13:30, dar cum aveam altceva programat pentru ziua respectivă, am convenit de comun acord, ca data în care să ajung la Service să fie Miercuri 03.12.2025, la ora 10:30.

Revin cu feedback după constatare, sincer să fiu și eu sunt curios să aflu ce răspuns voi primi.

Am avut atâtea mașini noi, dar așa ceva nu mi s-a întâmplat la niciuna dintre ele.
Până acum acesta ar fi singurul minus pentru KIA.
În rest sunt super mulțumit de mașină, inclusiv de motorul "mic" de 1 litru.

Să auzim numai de bine! 🙏

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Joi 27.11.2025 - Vineri 28.11.2025, am fost plecat în delegație pe traseul: București - Tecuci - Galați - Independența - Galați - Brăila - Slobozia - București, cu un total de 707 kilometri.

Două persoane în mașină, portbagaj plin, inclusiv spațiul de la picioare al pasagerilor spate, greutate încărcătură: aproximativ 130 kilograme.
La întoarcere greutatea a fost de numai 80 de kilograme.
Vremea a fost destul de urâtă, ploaie, ceață, adică foarte multă umezeală pe carosabil.
Pe autostradă regimul de viteză a fost de 110-120 km/h, iar pe drumurile naționale și județene 80-90-100 km/h.
În localitățile pe care le-am străbătut am circulat cu o viteză de 60 km/h.
Cu alte cuvinte, am mers regulamentar pe tot traseul menționat mai sus.
Temperatura exterioară a fost situată între 5° și 7° grade Celsius, iar clima a fost setată pe Auto (AC On) tot traseul.

Consumul a fost mai mult decât decent: 5,4 litri/100 km. La întoarcere am făcut plinul la Petromul de pe Autostrada Soarelui, Km.66, stânga, verificat prin metoda plinului de combustibil, benzina folosită fiind Extra 99.

Mașina s-a comportat foarte bine, chiar și în condițiile în care am avut ceva greutate.
Precizez că și eu am avut la început ceva prejudecăți legate de motorizarea de 1 litru, dar trebuie să recunosc, că dacă ții cont de ce ai sub capotă și știi ce să-i ceri, motorul se descurcă mai mult decât onorabil. Inclusiv depășirile în treapta a 4-a au fost făcute fără nici un pic de emoție, nesimțind niciodată nevoia de a retograda în treapta a 3-a.

Și ca fapt divers..., am trecut de borna primilor 4.000 de kilometri.

Drumuri bune, tuturor!

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Câteva poze din Galați...

Faust
Auto: KIA Sportage GT-line AWD

Post by Faust »

Îți urmăresc jurnalul,este normal să fii incantat pentru că este nou fierul, să fim sănătoși și să vedem cum o să fie când o avea 100000km sau când se apropie să iasă din garanție .
Kia Sportage GT-line T-gdi AWD 6MT

Fan motoare supraalimentate pe benzină .

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Astăzi am dat o fugă până la Alexandria, unde am avut ceva probleme de rezolvat.
Plecat dimineața în jurul orei 08:30, adică am evitat aglomerația specifică fiecarei zi lucrătoare, concretizată prin plecatul concitadinilor la serviciu și dusul copiilor la școală.

Traseu: Drumul Taberei - OCPI Teleorman, în centru, aproape de Primăria Alexandria, condițiile de deplasare: un pic de ceață, șoseaua uscată, trafic lejer, mers regulamentar (prin localități am setat pilotul automat la 60 km/h), temperatură exterioară de 5°C, anvelope de iarnă, benzină Petrom 99 Extra, toate au avut ca rezultat un consum de combustibil de 4,8 litri/100 km.

La întoarcerea în București condițiile de deplasare au fost aproximativ similare, doar temperatura exterioară a crescut un pic la 7°C, iar consumul în aceste condiții a fost de 4,5 litri/100 km/h.

Am să revin cu viteza medie aferentă celor două consumuri, imediat ce îmi vor apărea valorile aferente în aplicația KIA Connect.

Ampt_2025

Post by Ampt_2025 »

Am revenit cu datele din KIA Connect:
a) București - Alexandria (85 kilometri)
Oră plecare (08:33) - Oră sosire (10:01), viteză medie: 64 km/h, viteză maximă: 116 km/h, durată deplasare: (1h și 28 min)

b) Alexandria - București (84 kilometri)
Oră plecare (12:09) - Oră sosire (13:43), viteză medie: 61 km/h, viteză maximă: 113 km/h, durată deplasare: (1h și 34 min)

Post Reply

Return to “Jurnal de bord”