Dupa indelungi cautari am ajuns propietar de Kia si nu o spun cu rea intentie, pur si simplu nu m-am vazut conducand o Kia, pana acum. Pe scurt, in trecut am condus masini destul de puternice de la Saab 9-5 Hirsch pana la Peugeot 207 RC (modificat) dar pentru ca prioritatile s-au schimbat, in ultimii 3 ani am condus un Lexus CT200h, pe departe cea mai buna masina ce am avut-o in posesie pana acum. In toti acesti ani am avut doar cateva neajunsuri clare: mi-as fi dorit un pic mai multa putere pentru a putea iesi din anumite situatii aparute in trafic, spatiu interior un pic mai mare (sunt eu, sotia si copilul iar la drumuri lungi, sotia sta in spate cu fetita) si, eventual, scaune electrice cu memorie pentru ca masina e condusa de mine si sotie avand pozitii total diferite la volan.
In consecinta, cand a venit momentul sa cautam o masina noua, ne-am oprit la cateva modele si anume : Toyota Corolla 2.0 Hybrid - o masina extraordinara si economica dar pretul de 32.000 euro era peste bugetul nostru; Honda Civic 1.5 CVT - masina buna, finisaje sub Kia, motor nou introdus in piata cu posibile probleme aparute in SUA; VW Polo GTI DSG - destul de mica, motor extraordinar, pret bun de achizitie dar cu garantie de numai 4 ani; Mazda 3 2.0 Skyactiv - foarte multe dotari, finisaje mult peste tot ce am intalnit in clasa compacta, motor destul de slab (cel putin pana in toamna cand apare Skyactiv X); Kia Ceed GT - detalii mai jos.
Dintre cele enumerate si dupa multe deliberari, am ales Ceed GT din mai multe considerente : tinuta de drum foarte buna, spatiu interior suficient pentru noi, motor destul de dinamic chiar daca isi face simtita puterea dupa 4000 rpm, scaune extrem de confortabile atat in fata cat si in spate si garantie 7 ani. Pentru ca aveam nevoie de masina intr-un timp foarte scurt si nu puteam astepta 2-4 luni pentru o configuratie "custom", ne-am apucat sa cautam masini disponibile in stoc. Intr-un final, am gasit masina de mai jos la Mit Motors, am facut actele si am ridicat-o vineri.
Cateva detalii :
Kia Ceed GT Orange
- Geamuri spate si luneta cu fumurii
- Faruri tip LED
- Trapa actionata electric
- Scaun sofer cu memorare a pozitiei
- Scaune incalzite fata si spate
- Geamuri electrice fata si spate (cu sistem "Auto Up/Down & Safety" pt toate geamurile)
- Lampa lectura fata tip LED cu suport ochelari
- Lampa lectura tip LED
- Volan incalzit
- PTC (Positive Temperature Coefficient)
- Sistem avertizare pericol coliziune in punctul mort (BCW - BLIND-SPOT COLLISION WARNING)
- Sistem inteligent de limitare a vitezei (ISLW - INTELLIGENT SPEED LIMIT WARNING)
- Duze spalare parbriz incalzite
- Incarcator telefon wireless
- NAVI.(INT. 8.0")+ RDS+ SD CARD(COMPACT)
- Difuzoare JBL
- Tweetere + Amplificator extern
Din pacate, ii lipsesc 2 dotari importante (pentru mine) si anume ACC si LFA dar pot trai fara ele. De asemenea, mi-as fi dorit sa ii pot monta jante de 17 inch (cel putin pe iarna) dar cei de la Mit Motors mi-au spus ca nu se poate. Asta e, nu le poti avea pe toate.
Am facut deja 800 km cu masina si incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult si sunt convins ca dupa ce termin cu rodajul, o sa-mi placa si mai mult

Nu am decat pozele facute de dealer dar promit ca o voi poza in cateva zile, dupa ce primeste un tratament de ceara/sealant.
Cam asta ar fi. Voi posta diferite update-uri pe masura ce o vom folosi.