Kia Proceed 2020 (1.4 DCT7) - "Bataie" puternica (fata mijloc-dreapta) cand accelerez tare (intre 3000-4000 rpm)

Mr.Alexandru
Auto: Kia ProCeed

Kia Proceed 2020 (1.4 DCT7) - "Bataie" puternica (fata mijloc-dreapta) cand accelerez tare (intre 3000-4000 rpm)

Post by Mr.Alexandru »

Va salut,

Va cer sfatul / punctul de vedere vis a vis de mai multe nereguli observate. Detin un Kia Proceed 2020 (1.4 DCT7) ~65k km.

Am observat vreo 2 nereguli de curand:
1. Mers "sacadat" in viteza 1, imediat dupa ce pleci de pe loc si iei piciorul de pe acceleratie ("dat in gat / se inneaca" cum s-ar zice)
2. (motivul postarii) "Bataie" puternica (fata mijloc-dreapta) cand accelerez tare (intre 3000-4000 rpm). Masina accelereaza, dar pare ca si cum freaca ceva metalic si se simte ca si cum dau in gropi cu roata fata dreapta..... Am observat asta doar in vit 2 si doar cand apas tare pe acceleratie

(imi cer scuze pt exprimarea rudimentara, dar chiar nu cunosc termeni specifici).

Va multumesc in avans pt pareri :)

CristiXander
Auto: Proceed GT Line 2020

Re: Kia Proceed 2020 (1.4 DCT7) - "Bataie" puternica (fata mijloc-dreapta) cand accelerez tare (intre 3000-4000 rpm)

Post by CristiXander »

Salutare,

La numarul 2, bataia respectiva vine in momentul in care intra ESP-ul, care nu lasa rotile sa patineze ("plecat cu scart"), si caroseria preia toate vibratiile. Cel putin asta a fost explicatia celor de la service.

Iar pentru problema nr. 1 daca cutia DCT e cat de cat ok, cel mai probabil bujiile trebuie schimbate. Daca nu au fost schimbate pana acum, iti sugerez sa o faci imediat.

Post Reply

Return to “Probleme”