Prezon roata RUPT ceed 3

catt
Auto: KIA

Prezon roata RUPT ceed 3

Post by catt »

Salutare tuturor!
Am avut in ultimul an trei prezoane de roata care s-au rupt la desfacere... TREI! N-am patit asta la nicio masina din trecut, si nici nu m-am gandit vreodata c-as putea pati asta la ceed 1, primul model. Admit ca unii din cei de de la vulcanizare strang mai tare, dar ma-ntreb din ce otel de mamaliga-s facute aceste prezoane la CEED 3?
Scuze daca mai e un topic similar, search-ul nu mi-a dat rezultate clare...
cee'd 2008 piston grey
CEED 2019 1.4 t-gdi Star Dark Pentametal

yso
Auto: --

Re: Prezon roata RUPT ceed 3

Post by yso »

Se mai intampla si pe la alte marci. Problema e la cei de la vulcanizare care le strang cu pistolul ala in dusmanie.
Cauta un service de roti care foloseste cheie dinamometrica sau cumpara tu una (e vreo 150-200 lei) si rogi sa stranga cu ea.

In manualul masinii specifica si cuplul maxim de strangere: 107-127Nm. Eu strang la 130 Nm si se desfac usor.
Ca sa faci o comparatie, desfa o piulita stransa cu pistolul la vulcanizare si una stransa cu cheia dinamometrica la 130Nm sa vezi ce diferenta mare este.

Marsto
Auto: Kia Ceed 1.5 tgdi

Post by Marsto »

Salutare,

Întrebare, va rog frumos, piulitele de la jantele de aliaj OEM sunt compatibile cu jantele de tabla? Sau difera lungimea piulitelor?

Eu am cumpărat o Kia Ceed sh care are numai jante de tabla, deși inițial a avut de aliaj.

Piulitele opun ceva rezistenta la desfacere și strângere, în sensul ca nu se deplasează liber cu mana la infiletare, este nevoie de cheie.

yso
Auto: --

Post by yso »

Salut! Nu sunt sigur dar din cate imi amintesc parca nu se potrivesc.
Mergi la un service de roti mai serios si verifica care e treaba. Din ce zici pare ceva in neregula acolo.
Sau intreaba la o reprezentanta.

Marsto
Auto: Kia Ceed 1.5 tgdi

Post by Marsto »

Mulțumesc!

Am întrat pe câteva site-uri care comercializează piulite roti OE Kia Ceed CD și se pare ca piulitele au compatibilitate atât cu jantele aliaj, cât și cu cele de tabla.

Acum, a nu se înțelege ca nu se infileteaza, sau ca trebuie cine stie ce forta, doar ca nu se învârt ușor la deget.

Post Reply

Return to “Probleme”