Vreau sa va adresez o intrebare. In cluster-ul bordului putem selecta un view care ne arata cand motorul electric regenereaza sau atunci cand ajuta motorul termic.
In oras, am observat ca masina are un consum cam maricel (11 - 12 L/100km). Eu incerc sa conduc "la consum" linistit si preventiv.
Am circulat cu panoul care indica starea de utilizare a motorului electric din curiozitatea cand functioneaza. Totusi, nu prea am apucat sa vad de loc sa asiste motorul termic, doar la decelerare incarca bateria.
Si tot asa, bateria este mereu incarcata, dar niciodata folosita? La drum lung am reusit sa vad prima oara intr-o depasire, in bord aparuse portocaliu, care indica ca motorul electric a intrat in actiune. Pare ca acesta merge atunci cand apesi mai serios acceleratia (> 3.500RPM).
Vreau sa va intreb daca la voi functioneaza la fel sau daca am o problema cu calculatorul masini. Cand am achizitionat-o, eram constient ca nu o sa am consum de Prius, insa nu ma asteptam ca motorul acela electric sa fie acolo doar de frumusete. In general motorul electric la hibride ajuta cel mai mult la plecarea de pe loc.
Va rog sa imi povestiti putin care e treaba la voi. Daca asa e facuta masina, sincer as vinde si as merge pe un alt hybrid, gen cum are Toyota cam toate masinile (stiu ca nu se compara MHEV cu HEV, insa totusi...

Multumesc anticipat!