Lista asteptare masina
Re: Lista asteptare masina
Salutare și eu am dat comanda în data de 21.05.2020,sper sa ajungă prin august. Ceed hatchback
Eu am făcut contractul pe la sfârșitul lui Martie și nicio veste până acum. A primit cineva mașină cu contract semnat în Martie?
Eu am semnat contractul pe 25 februarie, produsa pe 29 iunie, e in drum spre tara. Astept cu nerabdare

Cat dureaza de obicei transportul de la fabrica pana la dealer? (eu o astept la Mit Motors Baneasa).
Dealerul spunea de aproximativ 14 zile de la data producției din fabrica până în curte la dealer. Azi am fost la IMG si am întrebat de statusul transportului si masina încă nu ajunsese in țară la vamă.
Cam 10 zile dureaza.
Eu am semnat contractul pe 17 martie iar în 16 iunie, am intrat în posesia ei. KIA Ceed 1.7 T-GDI, 7 DCT, nivel de echipare style cu mai multe opțiuni. Până acum am 1283 km urmează un concediu lung, cu multi km.JohnB wrote:Eu am făcut contractul pe la sfârșitul lui Martie și nicio veste până acum. A primit cineva mașină cu contract semnat în Martie?
Trimis de pe al meu POT-LX1 folosind Tapatalk
Daca am semnat contractul pe 20 Martie, teoretic cele 60-90 de zile din contract pentru livrare mașină s-au terminat la sfârșitul lui Iunie. Eu inca nu am primit mașină.
Se aplica penalizările de 0,1% pe zi din avans (am dat avans 80% din preț final) pentru Vânzător după cele 3 luni conform contract?
Cred ar trebui scăzut din suma finală.
A cerut cineva asta? Vânzătorul accepta de obicei?
Se aplica penalizările de 0,1% pe zi din avans (am dat avans 80% din preț final) pentru Vânzător după cele 3 luni conform contract?
Cred ar trebui scăzut din suma finală.
A cerut cineva asta? Vânzătorul accepta de obicei?
Kia este cel mai zgarcit brand din Romania cand vine vorba de discount.
Poate in cel mai bun caz sa iti ofere o revizie gratuita sau niste covorase ceva insa nu o sa iti ofere o reducere la masina mai ales ca ar trebui sa iti faca la o suma mai mare de 3% din valoarea masinii doar pentru ca sunt intarzieri.
Probabil o vor da pe scuza cu covid desi intarzieri au fost dintotdeauna la kia.
Chiar acum cateva zile am citit la cel cu Stonic de pe forum de aici ca i-a venit masina dupa 8 luni.
Eu nu as fi avut atata rabdare insa este multumit de masina asa ca probabil a meritat.
Am mai citit si la persoane care au intarziat atat de mult comenzile incat au inceput cu judecata pentru ca bineinteles ca nu poti anula comanda pentru ca nu iti mai da avansul inapoi.
Poate in cel mai bun caz sa iti ofere o revizie gratuita sau niste covorase ceva insa nu o sa iti ofere o reducere la masina mai ales ca ar trebui sa iti faca la o suma mai mare de 3% din valoarea masinii doar pentru ca sunt intarzieri.
Probabil o vor da pe scuza cu covid desi intarzieri au fost dintotdeauna la kia.
Chiar acum cateva zile am citit la cel cu Stonic de pe forum de aici ca i-a venit masina dupa 8 luni.
Eu nu as fi avut atata rabdare insa este multumit de masina asa ca probabil a meritat.
Am mai citit si la persoane care au intarziat atat de mult comenzile incat au inceput cu judecata pentru ca bineinteles ca nu poti anula comanda pentru ca nu iti mai da avansul inapoi.
- Nesta3
- Moderator General
- Auto: Kia Sportage QL
Kia are pret corect.Ca iti da 3% sau 5%, e acelasi lucru.Cand spui ca e zgarcit ca brand, te raportezi la altii care pun pretul de lista mult peste valoarea masinii si iti ofera 5000e reducere, chiar 7000 pe la Ford, ca sa iti vand o masina?Asta nu e piata, e japca.Tu ca si client nou al Kia vrei sa te duci in reprezentanta si cand ai pus mana pe manerul de la usa sa ai deja 5% discount?
Au mai fost discutiile astea.
Daca vrei reduceri adevarate, uita-te la Hyundai, aceeasi calitate ca si Kia, dar cand iti ofera reducere si ajungi la un i40 full la 20-22mii euro, 1.7 diesel 7DCT, te gandesti de 2 ori daca mai iesi din showroom fara masina aia.Vorbesc de ce era inainte de covid.
Si normal ca e vina Covid acum, peste tot, nu numai in industria asta.
Vezi ca intarzierea se poate "prelungi" daca exista niste cauze de genul Covid.Si scrie si in contract.
Au mai fost discutiile astea.
Daca vrei reduceri adevarate, uita-te la Hyundai, aceeasi calitate ca si Kia, dar cand iti ofera reducere si ajungi la un i40 full la 20-22mii euro, 1.7 diesel 7DCT, te gandesti de 2 ori daca mai iesi din showroom fara masina aia.Vorbesc de ce era inainte de covid.
Si normal ca e vina Covid acum, peste tot, nu numai in industria asta.
Vezi ca intarzierea se poate "prelungi" daca exista niste cauze de genul Covid.Si scrie si in contract.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best
EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE
2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition
Contract semnat 31 mai, data de productie 10 iulie si ridicare 28 iulie de la IMG Buc. (XCeed 1.4TGDI 7DCT city+ cu optionale)
Contract semnat 20.03, data de productie 15.07, ridicare 29.07 de la MIT Buc. (Ceed 1.4TGDI Best cu optionale)
- Nesta3
- Moderator General
In caz ca nu era foarte clar ce am subliniat mai sus:
http://www.autolatest.ro/stiri-masini/i ... state-2020
http://www.autolatest.ro/stiri-masini/i ... state-2020
-
- Auto: Kia Proceed 2.0 DSL
mda, ma cam enerveza astia care nu dau toate detaliile in articole.
nu zice si ca la ford se scade destul de mult la pret si pana la urma valoarea de revanzare dupa 6 ani nu cred ca o sa fie doar -30% la kia
nu zice si ca la ford se scade destul de mult la pret si pana la urma valoarea de revanzare dupa 6 ani nu cred ca o sa fie doar -30% la kia
Proceed Cassa White 2.0 DSL Style... + pachet sport (the works...)
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
http://picasaweb.google.com/quelloo69/Q ... directlink
- Nesta3
- Moderator General
Realizezi ca e cea mai.scumpa din gama si are un pret astronomic din care dealeri pot jongla ca sa iti fure inima?Unul intreg la minte si care cunoaste cat de cat piata, recunoaste japca Ford si nu poate numi "deal" o masina la 26mii euro, redusa de la 33mii euro sau cat e full.Nici Mazda 3 nu ajunge atat si e peste toata gama la interior si materiale.Si motorizari, daca luam noul Skyactiv X.
Nu zic ca nu e ok Ford, dar are pret de Stinger sau Sportage Full.
Nu zic ca nu e ok Ford, dar are pret de Stinger sau Sportage Full.