Am beneficiat de ajutorul unui prieten de pe forum (multumesc mult de tot!) si situatia a fost data peste cap. Am primit o oferta de la un dealer Ford care in aceiasi bani ca varianta de la Kia mi-a oferit mult mai multe optionale, plus alta oferta care, desi mai scumpa, continea si mai multe dotari. Maine voi discuta cu dealerul respectiv si voi lua decizia finala, care 99% inclina spre Ford. Retineti, eu voiam motorul de 1.0 de la Kia, ca sa imi permit confortul oferit de optionale in loc de putere motor. Venind de pe cel aspirat de 1,4, cel de 1.0 de la oricare din firme ma multumea. Nu incerc sa impun nimanui optiunile mele, doar expun motivatia si obiectivele mele, pentru cei care poate se afla in aceeasi situatie cu a mea.
Diferenta de dotari este semnificativa. Ce nu prezint inseamna ca se afla pe ambele oferte. Nu mentionez chestiile care dpmdv nu sunt atat de importante, cele de asistenta la condus ca detectie oboseala, mentinerea benzii si alte chestii de gen. Daca as putea, n-as plati pentru ele. Strict parerea mea.
La 16.500E, la Kia primeam in plus fata de oferta Ford lumini led cu lupa, cum e sistemul lor de faruri si avantajul garantiei de 7 ani. La Ford am primit faruri led pe ambele faze, dar pe oglinda, parbriz incalzit, sistem de sunet Bang&Oluffsen cu 10 difuzoare, jante aliaj pe 16", keyless entry si keyless start, navigatie, ecran bord color de 4,2". Ce sa zic, optiunile astea ar fi la Kia destul de scumpe: 300E jante, 70E frane 16", ecran bord 100E, keyless vreo 300E, parbriz incalzit 140E, sunet... dependent de alte optiuni, dar parca minim 300E, daca nu mai mult. Retineti, oferta Kia era de 16.500, cea Ford este 16.550E. Ce merita mentionat este ca tapiteria de pe Ford versiunea Titanium se modifica, la fel si forma scaunelor. Mult in bine, parerea mea. Alt confort decat pe Trend. La Kia, tapiteria ramane la fel pe Best si pe Star. Pacat, merita schimbat ceva, sa se simta. Eu alegeam Star doar ca sa beneficiez de faruri led, nimic altceva nu ma atragea la Star, in timp ce la Ford am dorit sa schimb de la Trend (Best) la Titanium(Star) pentru ca diferenta era consistenta. Forma scaune, tapiterie, clima, etc. Multe, foarte multe.
In aceste conditii, desi mi-a facut placere sa conduc ProCeed-ul atatia ani, schimb tabara