Ceed 1.0 120CP vs Focus 1.0 125CP

misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Re: Ceed 1.0 120CP vs Focus 1.0 125CP

Post by misuspita »

Bun. Un mic update.

Am beneficiat de ajutorul unui prieten de pe forum (multumesc mult de tot!) si situatia a fost data peste cap. Am primit o oferta de la un dealer Ford care in aceiasi bani ca varianta de la Kia mi-a oferit mult mai multe optionale, plus alta oferta care, desi mai scumpa, continea si mai multe dotari. Maine voi discuta cu dealerul respectiv si voi lua decizia finala, care 99% inclina spre Ford. Retineti, eu voiam motorul de 1.0 de la Kia, ca sa imi permit confortul oferit de optionale in loc de putere motor. Venind de pe cel aspirat de 1,4, cel de 1.0 de la oricare din firme ma multumea. Nu incerc sa impun nimanui optiunile mele, doar expun motivatia si obiectivele mele, pentru cei care poate se afla in aceeasi situatie cu a mea.

Diferenta de dotari este semnificativa. Ce nu prezint inseamna ca se afla pe ambele oferte. Nu mentionez chestiile care dpmdv nu sunt atat de importante, cele de asistenta la condus ca detectie oboseala, mentinerea benzii si alte chestii de gen. Daca as putea, n-as plati pentru ele. Strict parerea mea.

La 16.500E, la Kia primeam in plus fata de oferta Ford lumini led cu lupa, cum e sistemul lor de faruri si avantajul garantiei de 7 ani. La Ford am primit faruri led pe ambele faze, dar pe oglinda, parbriz incalzit, sistem de sunet Bang&Oluffsen cu 10 difuzoare, jante aliaj pe 16", keyless entry si keyless start, navigatie, ecran bord color de 4,2". Ce sa zic, optiunile astea ar fi la Kia destul de scumpe: 300E jante, 70E frane 16", ecran bord 100E, keyless vreo 300E, parbriz incalzit 140E, sunet... dependent de alte optiuni, dar parca minim 300E, daca nu mai mult. Retineti, oferta Kia era de 16.500, cea Ford este 16.550E. Ce merita mentionat este ca tapiteria de pe Ford versiunea Titanium se modifica, la fel si forma scaunelor. Mult in bine, parerea mea. Alt confort decat pe Trend. La Kia, tapiteria ramane la fel pe Best si pe Star. Pacat, merita schimbat ceva, sa se simta. Eu alegeam Star doar ca sa beneficiez de faruri led, nimic altceva nu ma atragea la Star, in timp ce la Ford am dorit sa schimb de la Trend (Best) la Titanium(Star) pentru ca diferenta era consistenta. Forma scaune, tapiterie, clima, etc. Multe, foarte multe.

In aceste conditii, desi mi-a facut placere sa conduc ProCeed-ul atatia ani, schimb tabara :)
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

panzer
Moderator
Auto:

Post by panzer »

Si mie mi-a placut Titanium mult mai mult decat Trend. La Kia e invers, imi place mai mult Best-ul decat Star-ul, care e prea flashy in opinia mea. Mat e mai frumos si usor de intretinut decat glossy.

La Focus ai pachet de garantie extinsa, suspensie independenta si discuri pe spate in configuratia ta? Am pierdut sirul optiunilor la Focus, care ca si Golf mai nou nu mai pun suspensie independenta decat de la un nivel in sus, sau de la un motor in sus.

misuspita
cantaretzu'

Post by misuspita »

Am garanție extinsă și discuri pe spate, suspensie independenta nu mai pun decât pe motorizări peste 150cp. Și cum in acest moment nu mai au asa ceva decât pe rs :)))...

MI se pare ca pe varianta Active mai pun independenta. Oricum la mine știam clar ca nu e, deci nu mi-am mai bătut capus sa aflu unde o baga. Chiar și asa, testele făcute cu bara tot îl dau ca lider la manevrabilitate.

Mie Starul mi se pare ca nu merită. Aduce doar dotări de imagine mai mult, nimic consistent. Plus gloss, mult gloss. Dar in schimb te lasă să configurezi mult mai multe pe mașină.

La Ford trecerea de la Trend la Titanium face o diferență mare. Schimba tapițeria, forma scaunelor cu susținere laterala mai bună, multe opțiuni importante. Clima duală, keyless, jante aliaj, oglinzi electrice rabatabile, ștergătoare automate, volan piele, senzori de parcare. Toate astea vin standard.
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best

JETSKY
Auto:

Post by JETSKY »

Felicitari pentru noua achizitie. Eu din vara lui 2018 am zis pe forum ca CEED nu mai este ce a fost. Nu poti sa pastrezi reteta initiala si sa umbli la pret in sus. Nu mai aduc in discutie lipsa de profesioanalism a unor dealeri.

ciorelu
Auto: kia ceed

Post by ciorelu »

Asta cu lipda de profesionalism a unor dealeri e grava, asa e...

misuspita
cantaretzu'

Post by misuspita »

Am detaliat un pic la mine în jurnal de bord situația cu dealerii.

Pe scurt, am fost pe 6 ianuarie la Kia după ce fusesem deja la Opel și Ford. În acel moment, după vizita la Kia, Opel ieșise din opțiuni, ca era exagerat, Ford depășea bugetul cu mult, ca o configurație cât de cât identică cu Kia era cu 900€ mai scumpă. Nu identică din cauza ca unele chestii pe care nu le doream erau în diferite pachete la Ford sau legate de alte opțiuni, la Kia.

Practic singura mașina în buget era Kia. Cerusem TD, sa ma liniștesc cu motorul de 1.0, a rămas ca ma sună. De pe 6 pana azi nici un semn. Dacă în 2 zile mă suna să îmi zică ceva, orice, că s-a agitat, ca a cautat mașina de TD și ca nu are, dar ii vine într-o săptămână, nu contează, probabil ca așteptam liniștit și nu ma pierdeau de client. Așa dealerul Ford unde am comandat mi-a oferit o configurație identică cu cea din București dar la 16.550€ si in fiecare zi am vb cu el. În 3 zile de vorbit, întrebat și configurat a fost gata, bonus peste weekend au adăugat cadou și garanția de 5 ani în loc de 2 (in limita de 100.000km) și aia a fost.
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best

silvadark
Auto: Kia Ceed 3 SW 1.4 T-GDi 7DCT

Post by silvadark »

Asta cu lipsa de profesionalism a dealer-ilor e destul de raspandita si la alte marci. Cand ma hotarasem sa schimb vechea masina am dat o fuga si la Ford si la Kia (Focus vs. Ceed) si am discutat ce si cum.
Ford-ul imi oferea un discount generos, Kia nu-mi oferea nimic (vorbesc de Galati). Pe partea de TD pauza, nici una din reprezentante n-a revenit cu un telefon aproape 2 saptamani. Asa am ajuns sa cumpar de la Vaslui, cu tot cu discount. Cine vrea sa vanda vinde, cine nu...

zaboss
Auto: Kodiaq 2.0 TSI, 4x4 DSG, Style

Post by zaboss »

De unde ai comandat Fordul?
Eu zisesem acum câteva pagini că Focus e o variantă mai bună ca Ceed 😂

misuspita
cantaretzu'

Post by misuspita »

Galati.

da, am recitit topicul aseara si am gasit postarea ta :)
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best

zaboss

Post by zaboss »

Pentru Ecosport și eu am avut o ofertă din provincie mai bună cu aproape 500€, dar am mers cu ea la unul din București și mi-a dat același preț.

misuspita
cantaretzu'

Post by misuspita »

Probabil ca as fi putut sa fac si eu acelasi lucru, dar mi-a placut cum a lucrat omul. S-a agitat, mi-a oferit informatii ok, mi-a configurat ceva ok, asa ca am ales sa-l "rasplatesc". Puteam sa fac ping pong cu ofertele, dar nu optineam nimic in plus semnificativ, asa ca mi s-a parut fair fata de cel care fara sa stie ce oferta primisem in Bucuresti mi-a oferit un pret foarte bun, mai bun chiar decat Kia. De fapt de aia am ales Ford. Fara sa ii spun ce si cum, fara sa ii spun ce pret aveam de la Kia sau de la Ford, i-am zis initial ce optionale doresc si el mi-a configurat din start ceva cu 850E mai ieftin decat Ford Bucuresti. A egalat practic oferta financiara Kia, cu ceva mai multe optionale decat ei datorita modului diferit de configurare. Si atunci, pentru ca alegeam Kia doar pentru ca nu ne permiteam Ford, evident am ales Ford :D

Costul sa merg la Galati sa iau masina e de vreo 300 de lei max, chiar nu e vreo mare chestie dpdv financiar.
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best

zaboss

Post by zaboss »

În mod normal nici eu nu procedez așa.
Oferta din provincie fusese obținută de firma de leasing cu care nu am mai vrut să lucrez, nu de mine personal, și discuția a fost ceva de genul "am oferta x prin firma de leasing Y, nu vreau să lucrez cu ei, cât de mult ne putem apropia?" Oricum lucram cu el, a fost foarte ok, prompt și cu ofertele și cu test driveul.

ffm
Auto: focus

Post by ffm »

Scria cineva pe aici ca farurile cu halogen la focus sunt foarte proaste. La ceed cum sunt?

Nesta3
Moderator General
Auto: Kia Sportage QL

Post by Nesta3 »

Daca au lupa, nu vad de ce ar fi proaste.Becurile sunt proaste, dar soluții există.
Uite și configurarea pe un GT Line:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
EX : 2008 Kia Proceed 1.4MPI Best

EX : 2016 KIA SPORTAGE 1.6GDI STYLE

2021 Peugeot E-2008 GT LINE
2013 Nissan Qashqai+2 Techview Edition

ffm
Auto: focus

Post by ffm »

e grea decizia
un focus activ 1.5 ecoboost echipat similar iese la 19k cu rabla

Post Reply

Return to “Generalităţi”