Kia Ceed 2018 Generatia III

catt
Auto: KIA

Re: Kia Ceed 2018 Generatia III

Post by catt »

Ar fi intr-adevar o treaba daca display-ul de 7 " simplu, fara DAB, ar fi cu android auto. Ce ramane la fel de extrem de enervant la configurator e ca nu-ti arata concret care optionale cu care sunt legate, fara a mai consulta coduri din liste si de altfel nu prezinta imaginea reala a masinii, in configuratia aleasa. E aiurea pentru ca de ex. blocul optic default este nitel diferit fata de ce vedem noi in prezentarile oficiale sau review-uri youtube, nu-ti spune nimeni ca de fapt antena shark vine doar pe NAVI, altfel e o antena obisnuita, sau ca grila de ventilare spate apare doar cu frana electrica bifata si altele :x
Am testat un best, motorul de 1 litru trage binisor dar e cam galagios si pleaca nitel greu pana pe la 1000 - 1200 de ture.
cee'd 2008 piston grey
CEED 2019 1.4 t-gdi Star Dark Pentametal

misuspita
cantaretzu'
Auto: Proceed

Post by misuspita »

Daca ai un 1,4 aspirat, poti face comparatie intre cele doua? Mersi
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP

meticulosul
Auto: kia ceed

Post by meticulosul »

Buna ziua,ma puteti ajuta cu mai multe informatii despre 1.4 mpi?Multumesc!

catt
Auto: KIA

Post by catt »

Motorul de 1.4 aspirat de pe prima generatie de ceed e ok pt oras, dar sunt cel putin doi proaspat detinatori de 1.4 MPI gen 3 aici pe forum, poate va ajuta ei , qalex si albert, parca...
Imi pare rau, eu doar am testat un model existent intr-un showroom, am comandat insa un 1.4 T-GDI.
cee'd 2008 piston grey
CEED 2019 1.4 t-gdi Star Dark Pentametal

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Dar comparativ cu 1.4 de la prima generație, se simte ceva suflu mai bun?
Kia Cee'd 1.4 Best Kompass Blue
Kia Ceed 1.5 TGDI Best Blue Flame

albert
Auto: Kia Ceed III 2018 1.4 100 Best

Post by albert »

Comparativ cu 1.4 genereatia 1, motorul este un pic mai anemic dar te poti obisnui cu el . Fiind in 6 trepte fata de 5 cat avea prima generatie ajuta mult la consum. Am ajuns la 8500 km, masina merge foarte bine, singura problema este un mic greieras in partea din stanga a bordului. Urmeaza in maxim 1000 km sa-i fac prima revizie.

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Stai să ne înțelegem , vorbești de motorul de 1.0 tgdi sau de cel de 1.4 Mpi?

Qalex21
Moderator
Auto: XCeed 1.5 T-GDi 48V 7DCT

Post by Qalex21 »

Vorbeste despre 1.4 MPI prima generatie 109 CP vs cel actual de pe Ceed III. Pe mine motorul actual m-a impresionat prin silentiozitate si consum foarte bun. Ca putere si feeling este meh, plecarile de pe loc sunt un pic cam chinuite. Daca vi dupa o masina turbo, este un pic cam greu sa te obisnuiesti cu el.

Tinand cont de gabaritul masinii, eu unul recomand minim 1.0 T-GDi. Daca nu ai pretentii si esti foarte linistit si deconectat in trafic, te descurci si cu 1.4 MPi.

FLOPY
Auto:

Post by FLOPY »

Plecările de pe loc țin de obișnuință. Lipsa de de putere și cuplu se simt in depășiri, mai ales la viteze de peste 100/h.
Pe mine mă interesa cum se simte 1.0 tgdi in comparație cu vechiul 1.4 mpi.

Qalex21
Moderator

Post by Qalex21 »

Evident, experienta difera de la om la om :) Plecarile de pe loc si din rampa mi se pareau destul de neplacute si nu am mai intalnit problema asta cu alte masini (inlcusiv 1.6 GDI, care este tot aspirat), deci tind sa cred ca nu sunt eu de vina (sper). Pe urma cand era in miscare, se misca decent, cu limitarile de rigoare.

Totusi, 1.4 MPI-ul asta Euro 6d Temp are niste avantaje de luat in calcul, fiind printre ultimile motoare produse cu aceste caracteristici:

- Injectie multipunct (depuneri mai putine, montare GPL usoara)
- Fara filtru de particule (orice alt motor pe benzina, inclusiv 1.0 T-GDI are)
- Consum excelent (nu stiu ce i-au facut dar consumul e bun, foarte bun - cred ca apropiat de 1.6 CRDi).

Cu siguranta se simte mai bine 1.0 T-GDi. Motorul turbo, e motor turbo. Are cuplu maxim foarte jos.

http://www.autolatest.ro/teste-auto/tes ... -cp-euro-6

meticulosul

Post by meticulosul »

Da,eu vin dupa 1.5 dci 90 cp Dacia,care se misca excelent,as vrea sa cumpar un I30 1,4 mpi varianta highway undeva pe la 14200.Sunt putin sceptic in privinta motorului,masina are 1,3 tone

Trimis de pe al meu SM-A520F folosind Tapatalk

Qalex21
Moderator

Post by Qalex21 »

Iti recomand neaparat sa faci un test drive inainte sa iei decizia finala. Incearca ori Ceed or i30 cu motorizarea asta. Nu ar trebui sa fie diferente majore in felul in care se conduc. Este posibil sa ai o experienta diferita fata de mine, cine stie.

panzer
Moderator
Auto:

Post by panzer »

Qalex21 intrebarea si raspunsul sunt in postul tau. Consuma putin pt ca nu trage.

Era o vreme cand toti aveam motoare aspirate. Am vazut prieteni veniti dupa diesel spunand ca aspiratul nu trage. Apasa pe el pana pe la 5500 rpm sa vezi ca trage. Nu vb de liniute aici.

La o adica daca vrei sa te distrezi inveti "finlandeza" - franezi cu stangul. :mrgreen: Incercati! O sa va bucurati.

Nu exista nici o comparatie Logan vs Ceed. Ceed 1.4 mpi trage mai bine decat orice Logan.

Moda cu motorul mic si turbo o sa treaca repede. La fel ca si minciunile cum ca consuma mai putin. Apropo, Kia.ro nu listeaza performantele 1.0 TGdi.
Ia incearca sa vezi cati sunt pe forum cu 1.0 TGdi?

Qalex21
Moderator

Post by Qalex21 »

Nu stiu ce sa zic, sunt destule masini care nu trag si consuma mult :)

Eu am avut Logan 1.6 MPi si nu pot sa zic ca Ceed III cu 1.4 MPi tragea mai bine. Mai mult la plecare de pe loc, statea mai bine Loganul. Si nu ma refer la linitue (nu sunt genul meu), ci la plecat normal.

Sunt de acord, motoarele mici turbo consuma mult. Merg acum cu o masina din clasa mica cu 1.2 Puretech 110 si consumul nu are nici o treaba cu cel sustinut de producator (la modul nesimtit).

Parerea mea este ca vor pusha in continuare cu downsizing-ul si complicarea tuturor motoarelor cu SCR, GPF si alte minunatii pentru ca vor se elimine complet intr-un final. Motoarele traditionale aspirate, din pacate sunt pe cale de disparitie. 1.4 MPi este un motor excelent, dar pe RIO, nu pe o masina cu gabaritul Ceed-ului. Pentru Ceed ar fi mers o varianta cu turbo a acestui motor (tot cu injectie multipunct si putere mica ~100CP, ca sa fie mai ieftin decat 1.4 T-GDi) sau 1.6 GDi aspirat care se misca foarte OK pe Ceed II.

Lumea se fereste de 1.0 T-GDi pe Ceed, gandindu-se ca este prea chinuit pentru o masina din clasa compacta si in mare parte au dreptate, dar sunt sigur ca se misca mai bine decat 1.4 MPi. Performantele motorului in trei cilindri ar trebui sa fie similare cu cele de pe Ceed II, adica 11 secunde acceleratie 0-100 (vs. 12,6s la 1.4 MPi, fara sa luam in considerare puterea disponbilia la turatii uzuale).

Ca fiablitate nu exista nici un fel de dubii, 1.4 MPi este cel mai fiabil din gama. Insa cat vrei sa tii masina ? Daca vrei pana in 5 ani /100,000km cum fac majoritatea, nici nu prea mai conteaza. Conteaza ca masina sa se miste bine.

meticulosul

Post by meticulosul »

Mulțumesc pentru tot,sambata voi merge sa dau comanda de Kia Ceed 1.4 t-gdi varianta best,culoare gri deschis cu climatronic,jante,aparatori noroi si ceva optiuni care dealerul mi le-a spus ,dar le-am uitat...pret cu tva 14780 euro

Trimis de pe al meu SM-A520F folosind Tapatalk

Post Reply

Return to “Generalităţi”