Eu eram dispus sa platesc optiunile, dar masina este deja comandata. O iau asa cum a configurat-o dealerul sau astept pana la iarna.
Sunt optiuni de confort (climatronic, incazire volan, incalzire banchete spate) sau chiar cutia automata pe care nu le doream neaparat dar exista deja bifate.
Sigur ca exista posibilitati mai multe la Sportage-ul pe benzina, dar ma sperie un consum peste 7-8% afara si 12-14% in oras
sfat achizitie Sportswagon mild-Hybrid benzina sau Diesel
-
- Auto: Sportage 1.6 DSL mild-hybrid
Re: sfat achizitie Sportswagon mild-Hybrid benzina sau Diesel
Pe mine m-a enervat LKA-ul cand m-am urcat prima data in masina dar in timp ii vezi utilitatea. Daca iti cade ceva jos in masina, prima reacție e sa muti privirea, sau micile reactii ale volanului + beepul sonor te ajuta cand/daca esti obosit. Daca doar ocolesti o groapa si calci marcajul, auzi un beep si asta e... Pot trai cu asta 
Faza lunga automata e foarte ok implementata si nu am primit nici măcar un flash in 2 ani. Asa ziceam si cu senzorul de ploaie: ca pot da si eu viteza mai mare manual dar cand ploua usor cu temporizare la viteza 1 si vrei sa depasesti un tir si dintr-o data ai parbrizul plin de apa, senzorul mareste automat viteza si nu mai tb sa caut eu maneta sa schimb. La fel cu faza lunga, trece singură de la o pozitie la alta cand trebuie. Pot spune ca uneori mai intarzie sa treaca la cea lungă dar inapoi la scurta e foarte ok.
SCC-ul il folosesc pe DN/DJ iar CC pe autostrada. Daca sunt pe SCC pe autostrada si schimb banda sa las sa treaca vitezomanul din spate, se seteaza pe viteza masinii din fața mai incete si nu-mi place
Franarea de urgență -nota 10: intram in pasaj cu soarele in fata si inauntru blocat traficul. Iti ia 1-2 secunde sa se acomodeze ochii cu întunericul dar masina a franat singura cu cateva secunde sa ma prind eu ca nu aveam unde sa merg.
Nu vreau sa contrazi' pe nimeni, e doar parerea/experienta personala.
Toate aceste dotari iti fac viata un pic mai usoara, dar bineînțeles soferul conduce si tb sa avem si drumuri marcate

Faza lunga automata e foarte ok implementata si nu am primit nici măcar un flash in 2 ani. Asa ziceam si cu senzorul de ploaie: ca pot da si eu viteza mai mare manual dar cand ploua usor cu temporizare la viteza 1 si vrei sa depasesti un tir si dintr-o data ai parbrizul plin de apa, senzorul mareste automat viteza si nu mai tb sa caut eu maneta sa schimb. La fel cu faza lunga, trece singură de la o pozitie la alta cand trebuie. Pot spune ca uneori mai intarzie sa treaca la cea lungă dar inapoi la scurta e foarte ok.
SCC-ul il folosesc pe DN/DJ iar CC pe autostrada. Daca sunt pe SCC pe autostrada si schimb banda sa las sa treaca vitezomanul din spate, se seteaza pe viteza masinii din fața mai incete si nu-mi place

Franarea de urgență -nota 10: intram in pasaj cu soarele in fata si inauntru blocat traficul. Iti ia 1-2 secunde sa se acomodeze ochii cu întunericul dar masina a franat singura cu cateva secunde sa ma prind eu ca nu aveam unde sa merg.
Nu vreau sa contrazi' pe nimeni, e doar parerea/experienta personala.
Toate aceste dotari iti fac viata un pic mai usoara, dar bineînțeles soferul conduce si tb sa avem si drumuri marcate

-
- Auto: Sportage 1.6 DSL mild-hybrid
Re: sfat achizitie Sportswagon mild-Hybrid benzina sau Diesel
Multumesc frumos pentru sfaturi. Fiind presat de timp am ales pana am cules. Am comandat deja un Sportage echipare Classic cu ceva optionale, diesel, mild hibrid, cutie manuala, tractiune fata. Ultimele discutii cu dealerul au fost pe culoare (da, nici culoarea nu puteam sa o aleg in configuratia de sambata). Am vrut neaparat sa fie gri deschis. Singura varianta de masina era asta pe care am comandat-o.Nu am mult laudatele sisteme de siguranta rutiera. Acum dupa ce mi-ati scris mai sus si din ce am citit si eu sunt utile dar se poate trai si fara ele (cu ceva mai multa frica/atentie la condus)