Ceed 1.0 120CP vs Focus 1.0 125CP
Re: Ceed 1.0 120CP vs Focus 1.0 125CP
Apropo de acceleratii
Daca vedeti filmuletul asta (el e pus sa redea de la secunda care trebuie, daca nu merge, dati la minutul 2:01) se vede intradevar plecarea mai lenta, dar apoi face de rusine 1.4 pe care-l detin. Ramane clar sa vad un testdrive
Daca vedeti filmuletul asta (el e pus sa redea de la secunda care trebuie, daca nu merge, dati la minutul 2:01) se vede intradevar plecarea mai lenta, dar apoi face de rusine 1.4 pe care-l detin. Ramane clar sa vad un testdrive
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Actual Ford Focus mk4 1.0 125CP
Si eu sunt de aceeasi parere ca farurile full led merita toti banii si nu vreau sa mai aud de becuri cu halogen desi am incercat si Philips Extreme Vision si Osram nightbreaker. Însă eu as verifica fisa de produs, o sa incerc sa o incarc diseară aici. Eu stiu ca pe Best nu poti adauga faruri full led bi funcționale. Designul farului e schimbat ai alta semnatura led la semnal etc si cred ca opțiunea e rezervată nivelului Star si mai sus, ca si jantele de 17 de altfel.
Afișajul BC supervision de 4.2 e un pic mai lat, e color si are o grafica mult mai bună decât cel standard. Eu nu l am adaugat însă mi s a parut ceva mai interesant dar am ales alte opțiuni care mi se păreau mie mai utile.
Afișajul BC supervision de 4.2 e un pic mai lat, e color si are o grafica mult mai bună decât cel standard. Eu nu l am adaugat însă mi s a parut ceva mai interesant dar am ales alte opțiuni care mi se păreau mie mai utile.
Pai de aia am configurat varianta star și nu best, pentru ca nu puteam pune leduri. Altfel nu as avea ceva pe star care sa ma atragă atât de tare.
Ce alte opțiuni ai considerat ca sunt utile? Întreb și eu ca să știu, ca eu am varianta Best din 2008, acolo ngai mai nimic din cele actuale
Ma mânca în fund sa pun afișajul digital, dar opțiunea e prea scumpă pentru bugetul meu.
Ce alte opțiuni ai considerat ca sunt utile? Întreb și eu ca să știu, ca eu am varianta Best din 2008, acolo ngai mai nimic din cele actuale

Ma mânca în fund sa pun afișajul digital, dar opțiunea e prea scumpă pentru bugetul meu.
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Se pot pune faruri cu led pe varianta Star. Si eu am optat pentru Star tocmai pentru optionalul de faruri cu led.
Misuspita. Am inteles initial ca doreai varianta Best inițial de asta am zis sa ti spun.
Duoa mine, cele mai utile dotări practice sunt
Electronic Parc Brake cu auto hold. Ar fi trebuit să fie standard
Climatronic
Scaune încălzite
Ecranul de 8 inch
ECM - foarte util noaptea
Încărcător wireless - util si va fi probabil standard pe mai toate mașinile în următorii 2 ani
Geamuri si luneta fumurii _ e si păcat sa nu le pui la banii aia
Atentie mare ca Star are si stopuri led foarte frumoase si mult mai interesante decât varianta standard.
Duoa mine, cele mai utile dotări practice sunt
Electronic Parc Brake cu auto hold. Ar fi trebuit să fie standard
Climatronic
Scaune încălzite
Ecranul de 8 inch
ECM - foarte util noaptea
Încărcător wireless - util si va fi probabil standard pe mai toate mașinile în următorii 2 ani
Geamuri si luneta fumurii _ e si păcat sa nu le pui la banii aia
Atentie mare ca Star are si stopuri led foarte frumoase si mult mai interesante decât varianta standard.
Foarte utila e si optiunea FCA - FORWARD COLLISION-AVOIDANCE ASSIST. Funcționează bine.
Te poate scapa de un eveniment nedorit in traficul din oraș.
Si camera pentru marsalier..
Te poate scapa de un eveniment nedorit in traficul din oraș.
Si camera pentru marsalier..
Last edited by yso on 05 Nov 2019, 12:36, edited 2 times in total.
Da, camera e foarte utila, asa e. FCA e standard. Optional e doar modulul de detectare a pietonilor care de poate adauga doar daca adaugi si smart cruise control deci vreo 600 de euro in total
Pai as fi luat best dacă dădea voie sa pun leduri. Nu se poa', deci... Star. Da, știu de ledurile de pe spate, îmi place cum arată
Ce face ECM mai exact? Ca nu stiu.
8" iau, scaune și volan încălzite iau, climatronic iau, cameră spate iau, leduri iau (ca de aia am sărit la star). Nu m-am gândit pana acum la frână, recunosc. Nu m-a deranjat asta manuala, dacă rămân în buget pot sa o trec. La fel nici la fumurii nu m-am gândit, ca la actuala n-am și nici nu simt lipsa. O sa o vad în persoana cum arata
Ce face ECM mai exact? Ca nu stiu.
8" iau, scaune și volan încălzite iau, climatronic iau, cameră spate iau, leduri iau (ca de aia am sărit la star). Nu m-am gândit pana acum la frână, recunosc. Nu m-a deranjat asta manuala, dacă rămân în buget pot sa o trec. La fel nici la fumurii nu m-am gândit, ca la actuala n-am și nici nu simt lipsa. O sa o vad în persoana cum arata
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
ECM e oglinda electrocrom si vine la pachet cu senzorul de ploaie.
Misuspita o sa explic avantajele celor 2 opțiuni
1. EPB nu e vorba doar de aspect ci de funcția auto hold. Am avut o pe VW la două mașini si o gasesc utila. Cand stai la semafor e suficienta o apăsare a franei si masina este oprită de frâna electrica. La cuplarea ambreiajului si plecarea un treapta I, frână se decupleaza automat. Același mecanism se aplica si la plecarea din rampa /panta. Adio stat cu piciorul pe frână la semafor sau tras frână de mana
Exista si un avantaj de ordin estetic deoarece e mai mult loc pe consola centrală iar cupholderele sunt acoperite cu un capac mobil elegant care acționează si ca mecanism de fixare pentru pahare. Dezavantajul e ca la Star si GT Line, cu EPB primești piano black pe toată consola din zona franei si a cup holderelor. Material sensibil la pete dupa cum stim.
ECM este o oglinda cu senzor fotosensibil, care,pe baza unui impuls electric, isi schimba capacitatea de a reflecta lumina si absoarbe lumina deranjanta de crepuscul la asfintit sau de pa faza lungă a mașinilor din spate sau a cocalarilor cu Xenon chinezesc
. La cuplarea în marsarier, oglinda revine la setarea de maximă vizibilitate. Ea vine, după cum a punctat Bogdan, la pachet cu senzorii de ploaie si lumina. Sper ca te am lămurit un pic.
1. EPB nu e vorba doar de aspect ci de funcția auto hold. Am avut o pe VW la două mașini si o gasesc utila. Cand stai la semafor e suficienta o apăsare a franei si masina este oprită de frâna electrica. La cuplarea ambreiajului si plecarea un treapta I, frână se decupleaza automat. Același mecanism se aplica si la plecarea din rampa /panta. Adio stat cu piciorul pe frână la semafor sau tras frână de mana
Exista si un avantaj de ordin estetic deoarece e mai mult loc pe consola centrală iar cupholderele sunt acoperite cu un capac mobil elegant care acționează si ca mecanism de fixare pentru pahare. Dezavantajul e ca la Star si GT Line, cu EPB primești piano black pe toată consola din zona franei si a cup holderelor. Material sensibil la pete dupa cum stim.
ECM este o oglinda cu senzor fotosensibil, care,pe baza unui impuls electric, isi schimba capacitatea de a reflecta lumina si absoarbe lumina deranjanta de crepuscul la asfintit sau de pa faza lungă a mașinilor din spate sau a cocalarilor cu Xenon chinezesc
Ce va mai place sa ma bagati la cheltuieli....

Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Si la pachet cu EPB si cotiera culisanta vei avea si guri ventilatie pentru pasagerii din spate
Corect, am uitat. Buna observație Bogdan.
Misuspita. Nu te băgam la cheltuieli te consiliem
ca oricum vânzătorii nu se vor deranja prea mult sa explice detaliile.
Misuspita. Nu te băgam la cheltuieli te consiliem

Mda.... unele optionale nu le voiam dar sunt conditionate de altele, deci... cam asa arata acum:
Sumar
CEED MY20 1.0 T-GDi 6MT STAR 16,094 €
Culoare 89 €
Opționale 2,298 €
Faruri LED (bi-funcționale) + lumini suplimentare la virare 464 €
Geamuri spate și luneta fumurii 39 €
Scaune incalzite pentru sofer si pasager 108 €
Volan încălzit 77 €
Pedale din aliaj 15 €
Plasă bagaje pentru portbagaj 15 €
Radio + RDS cu display de 8.0" 349 €
Camera vedere pentru marsarier 46 €
Bluetooth w/ voice recognition 46 €
Premium Sound System (tweetere + amplificator extern + difuzor central) 90 €
Supervision Cluster 4.2" 108 €
ECM 77 €
Senzor de ploaie 46 €
Climatronic 309 €
Dezaburire automată parbriz 15 €
Duze spălare parbriz încălzite 15 €
Încărcător USB 23 €
PTC (Positive Temperature Coefficient) 23 €
Parbriz cu sistem de încălzire (indisponibil pentru motorizările diesel) 155 €
EPB (Electric Parking Brake) cu funcție Autohold 232 €
Cotieră centrală cu spațiu de depozitare cu funcție de glisare 46 €
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Preț total cu TVA 18,481 €
Din astea mai scad 1500€ de la ei si 1350€ de la rabla si ajung 15631€. Daca mai negociez oleaca vreo 3-400€, ma declar fericit.
Sumar
CEED MY20 1.0 T-GDi 6MT STAR 16,094 €
Culoare 89 €
Opționale 2,298 €
Faruri LED (bi-funcționale) + lumini suplimentare la virare 464 €
Geamuri spate și luneta fumurii 39 €
Scaune incalzite pentru sofer si pasager 108 €
Volan încălzit 77 €
Pedale din aliaj 15 €
Plasă bagaje pentru portbagaj 15 €
Radio + RDS cu display de 8.0" 349 €
Camera vedere pentru marsarier 46 €
Bluetooth w/ voice recognition 46 €
Premium Sound System (tweetere + amplificator extern + difuzor central) 90 €
Supervision Cluster 4.2" 108 €
ECM 77 €
Senzor de ploaie 46 €
Climatronic 309 €
Dezaburire automată parbriz 15 €
Duze spălare parbriz încălzite 15 €
Încărcător USB 23 €
PTC (Positive Temperature Coefficient) 23 €
Parbriz cu sistem de încălzire (indisponibil pentru motorizările diesel) 155 €
EPB (Electric Parking Brake) cu funcție Autohold 232 €
Cotieră centrală cu spațiu de depozitare cu funcție de glisare 46 €
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Preț total cu TVA 18,481 €
Din astea mai scad 1500€ de la ei si 1350€ de la rabla si ajung 15631€. Daca mai negociez oleaca vreo 3-400€, ma declar fericit.
Ex-Pro Cee'd 1,4 Best
Eu am cam toate dotarile ce le ai tu si masina a fost 19.500 cu tot cu rabla. Motorizarea e 1.4 t-gdi si SW.
Cred ca nu ai calculat ceva bine ca doar masina, Ceed my20 Star cu rabla si cei 1500 euro reducere e 14740 euro la care mai adaugi optionalele
Cred ca nu ai calculat ceva bine ca doar masina, Ceed my20 Star cu rabla si cei 1500 euro reducere e 14740 euro la care mai adaugi optionalele