Da, asta e pozitia oficiala in RO. Dar anul trecut cand au sistat comenzile pt acel facelift, deja se stia cand apare, cum arata, date, camouflage-spy, etc. ....alexs wrote: ↑14 Mar 2022, 12:26 Informatia asta o am de la mai multe reprezentante. Poate oricine sa sune si sa intrebe care-i faza. Raspunsul lor este ca pana in august s-au sistat comenzile pentru ca apar modificari in familia ceed.
Adevarul? Nu avem de unde sa-l stim. Eu chiar cred ca ei au fost anuntati fix ce transmit si ei mai departe. Acum ca e minciuna... nu stiu si nici nu mi se pare fair sa facem thread-ul asta un mini Sputnik/RT.
Si eu am o masina pe drum cu productie martie si nu mi place ce se aude... mai revin cu update uri poate utile si pentru altii![]()
Lista asteptare masina
Re: Lista asteptare masina
Nu neg ce zici tu, insa mi-e greu sa cred pentru ca nici nu au trecut 9 luni de la facelift si Kia realizeaza doar un facelift/per model.Poate tu ai comandat xCeed si de aia ti-au spus ca o sa apara modelul nou, probabil o sa il restilizeze si pe asta.Si ca fapt divers, incercati sa configurati un Stonic, Niro Hibrid, gama Ceed, cam tot ce are motor termin sunt retrase din configurator ceea ce ma face sa ma gandesc ca au probleme foarte mari de componente.alexs wrote: ↑14 Mar 2022, 12:26 Informatia asta o am de la mai multe reprezentante. Poate oricine sa sune si sa intrebe care-i faza. Raspunsul lor este ca pana in august s-au sistat comenzile pentru ca apar modificari in familia ceed.
Adevarul? Nu avem de unde sa-l stim. Eu chiar cred ca ei au fost anuntati fix ce transmit si ei mai departe. Acum ca e minciuna... nu stiu si nici nu mi se pare fair sa facem thread-ul asta un mini Sputnik/RT.
Si eu am o masina pe drum cu productie martie si nu mi place ce se aude... mai revin cu update uri poate utile si pentru altii![]()
***Ceed GT MY23 Blue Flame
***Yamaha Tracer 9GT MY23
Nu neg ce zici tu, insa mi-e greu sa cred pentru ca nici nu au trecut 9 luni de la facelift si Kia realizeaza doar un facelift/per model.Poate tu ai comandat xCeed si de aia ti-au spus ca o sa apara modelul nou, probabil o sa il restilizeze si pe asta.Si ca fapt divers, incercati sa configurati un Stonic, Niro Hibrid, gama Ceed, cam tot ce are motor termin sunt retrase din configurator ceea ce ma face sa ma gandesc ca au probleme foarte mari de componente.
[/quote]
Aia e .... pai sa spuna adevarul si sa ne informeze corect sa stim si noi ce facem.
[/quote]
Aia e .... pai sa spuna adevarul si sa ne informeze corect sa stim si noi ce facem.
Complet de acord cu ce ati spus. Si eu cred ca din pacate e problema de chip-uri si la ei...
@Minu Raspunsul nu l-am primit pentru ca am comandat XCeed, pentru ca am sunat la alta reprezentanta
@Minu Raspunsul nu l-am primit pentru ca am comandat XCeed, pentru ca am sunat la alta reprezentanta

Intre timp, pe afara (Anglia) clientii nu mai pot plasa comenzi, acestea au fost sistate pentru 1 an minim se pare.Bineinteles, dealerii nostri nu stiu nimic, sau se fac ca nu stiu... 

N-or avea cipuri pe dreapta

Mai postez și eu ce mai scriu interesant polonezii:
XCEED 1.5T-GDI L 7DCT situational update ordered on 13/10/2021, received today. So, in total, the expectation is about 5 months, not bad for today's market situation in the car industry. The dealer told me that KIA no longer accepts orders for the XCEED, they are waiting for the June facelift. The lift will be followed by a price increase, but no details are available. The waiting time for currently ordered cars from Slovakia from 7DCT is supposedly 300 days.
XCEED 1.5T-GDI L 7DCT situational update ordered on 13/10/2021, received today. So, in total, the expectation is about 5 months, not bad for today's market situation in the car industry. The dealer told me that KIA no longer accepts orders for the XCEED, they are waiting for the June facelift. The lift will be followed by a price increase, but no details are available. The waiting time for currently ordered cars from Slovakia from 7DCT is supposedly 300 days.
Multumim mult pt informatie. Tine-ne la curent te rog.natarau wrote: ↑18 Mar 2022, 20:22 Mai postez și eu ce mai scriu interesant polonezii:
In lipsa de noutăți pe aici, mai arunc ce mai citeam azi:
today, 10:28
I confirm that cars from production are delayed up to 1.5 months, depending on the version.
Only cheaper versions are produced on an ongoing basis.
In about a month, more cars will be available from dealerships immediately due to the war in Ukraine.
Cars ordered there and partially ordered in Russia will be distributed in Europe.
I ordered the car on February 8 with collection by the end of April, but I already know that it will probably move to May.
I was lucky because I wanted to order the xCeed PHEV BL with AEB and CP1 in Quantum Yellow color and it turned out that the dealer ordered exactly this specification in November 2021 as a demo car. Kia Polska agreed that they would sell it to me, hence my short waiting period (2-3 months).
I also got information from a dealer that the war in Ukraine does not affect their supply chains.
Chestia interesanta, din ce zice, e că ar baga spre UE mașinile comandate in Rusia și Ucraina.
I confirm that cars from production are delayed up to 1.5 months, depending on the version.
In about a month, more cars will be available from dealerships immediately due to the war in Ukraine.
Cars ordered there and partially ordered in Russia will be distributed in Europe.
I ordered the car on February 8 with collection by the end of April, but I already know that it will probably move to May.
I was lucky because I wanted to order the xCeed PHEV BL with AEB and CP1 in Quantum Yellow color and it turned out that the dealer ordered exactly this specification in November 2021 as a demo car. Kia Polska agreed that they would sell it to me, hence my short waiting period (2-3 months).
I also got information from a dealer that the war in Ukraine does not affect their supply chains.
Chestia interesanta, din ce zice, e că ar baga spre UE mașinile comandate in Rusia și Ucraina.
Foarte tare sa fii polonez .... dar cu masinile comandate anul trecut in septmbrie in RO, ce zic polonezii ?natarau wrote: ↑26 Mar 2022, 00:06 In lipsa de noutăți pe aici, mai arunc ce mai citeam azi:

Sincer nu as vrea masini produse in Rusia .... prefer finetea slovaca in locul ... perseverentei rusesti
Cam pe jumatate adevarat ce au scris ei acolo, sunt multe masini Kia care nu pot fi vandute in Europa pentru ca nu respecta norma Euro 6d, deci nu vor veni pe piata de la noi, si sunt multe.Vad ca si la Ceed ei acolo au 1.6MPI, nu o sa vedem niciodata masina asta la noi.Poate cel mai plauzibil lucru ar fi ca raman cu ceva componente pe stoc si se apuca sa le fabrice si pe ale noastre.natarau wrote: ↑26 Mar 2022, 00:06 In lipsa de noutăți pe aici, mai arunc ce mai citeam azi:
Pe grupul de Proceed GT din Polonia citeam, sunt clienti ce au luna de comanda octombrie si au primit masina de curand, echipare full cu panorama, etc. iar altii cu luna de comanda iunie inca asteapta si nici macar nu au comandat-o cu trapa.Naiba mai intelege cum se fabrica masinile astea, in ce ordine, pentru ca deja nu mai vorbim de lipsa de componente in stoc din moment ce fabrici masini cu nivel de echipare mai mare iar pe altele mai "chele" le lasi sa astepte.
Tot in Polonia, pentru masinile cu DCT se dau deja 300 de zile timp de asteptare.
Revenind la oile noastre, mai am putin si fac 5 luni timp in care nu am fost contactat niciodata de dealer sa imi ofere informatii suplimentare despre starea comenzii, doar un mail sec cu un PDF in care sunt informat ca masina nu se poate livra la timp (de parca nu imi pot da seama si eu de asta) si ca se prelungeste livrarea, cred ca se duce si mama ei de rabla, nu mi-e decat ca am alarget o gramada pentru el si am mai casat si o masina proprietate personala....
Si ca o paranteza, Kia e printre singurii producatori care iti promit 2-4 luni timp de livrare, insa acesta este dublu daca nu chiar mai mult dar se bat cu pumnul in piep ca ei au timp de livrare mai scurt decat alti producatori, de exemplu VAG, dar nu e chiar asa.Am mai scris mai sus, te duci la Skoda si iti da termen de livrare 1 an insa livreaza masini dupa 6 luni asa cum a facut si un prieten si se pare ca nu e singurul, ia aruncati un ochi aici: https://forum.softpedia.com/topic/12103 ... aq-20-tsi/
-
- Auto: Kia Ceed GT MY23 Lunar Silver
Salutare. Si eu am dat comanda de o KIA Ceed GT MY22 7DCT, configurata aproape full, luna comenzii Ianuarie, data de Livrare de la ei Martie-Aprilie, iar acum 1-2 saptamani am vorbit cu cei de la MIT si au zis ca ei estimeaza ca se duce spre Iunie-Iulie cu livrare fiindca sunt comenzi care ar fi trebuit sa aibe livrarea in Ianuarie si inca nu au ajuns.
Sa speram ca nu o sa intarzie prea mult sa trebuiasca sa o bag direct pe cauciucuri de iarna si sa apuc sa ma bucur de ea in vara asta. Momentan mi-am reparat masina curenta si nu ma grabesc sa o vand la ce am mai citit pe aici.
Sa speram ca nu o sa intarzie prea mult sa trebuiasca sa o bag direct pe cauciucuri de iarna si sa apuc sa ma bucur de ea in vara asta. Momentan mi-am reparat masina curenta si nu ma grabesc sa o vand la ce am mai citit pe aici.
Dealerii Kia se intrec in minciuni din ce in ce mai mari din ce vad.Ei inca dau termene de 2-3 luni in contextul in care au masini nelivrate de mai bine de 6 luni (am vorbit cu mai multi clienti de Ceed GT comandate din Romania, la niciunul nu ne-a venit si asteptam deja de 5-6 luni).Acum tie iti spun ca e posibil sa dureze putin mai mult pentru ca au deja masini nelivrate din ianuarie.Pai si cu alea din octombrie (ca e un baiat cu Ceed GT comandat de atunci), noiembrie (eu si mai e inca un baiat) ce au de gand sa faca?E destul de trist cum mint clientii cu buna stiinta si promit termene halucinante doar de dragul de a atrage clientii sa nu fuga la alti producatori.Eu deja astept de aproape 5 luni de zile, si nu am nici macar serie de sasiu iar dealerul si daca ma suna maine sa imi dea serie de sasiu nu o pup mai devreme de 6 luni, asta in cel mai fericit caz, ca sa iti faci o idee.Din pacate, cred ca trebuie sa te uiti dupa cauciucuri de iarna dar sper sa ma insel 

Se pare ca livrarile la DCT vor fi in iunie-iulie, indiferent de luna si anul comenzii si asta daca vor fi produse ....